June 30, 2012

KOMIK DAN KALER-KALER

Assalamualaikum.....






Pagi tadi lepas mandi dan breakfast, macam biasa kalau weekend, msred akan tanya Iffan dan Ian hari ini nak buat apa? Ian terus cakap nak main kaler-kaler. Iffan pulak nak baca komik Boboiboy. Msred cakap ok.

Meja breakfast kat dry kitchen menjadi mangsa sebagai tempat aktiviti kita orang. Tak tahulah kenapa kita orang suka lepak situ kalau nak buat apa-apa kerja.




Iffan sedang fokus baca komik Boboiboy. Budak baru dapat baca. Tengah eksaited nak membaca. Semua benda dia nak baca.





Ian pulak sibuk main kaler-kaler. Bukan pandai sangat pun kaler-kaler tapi kaler je lah. Daripada dia asik tengok kartun je, biar dia main kaler. Weekdays msred pergi kerja dah sehaian layan kartun je.

Msred, sambil monitor Iffan dan Ian, apa lagi, blogging lah. Iman pulak? Dia main ngan wan dia.

Note : Dah, nak pergi duduk dapur sambil fikir nak masak apa tengahari?

- Posted using BlogPress from my iPad

17 comments:

cik nana said...

kaler buku xpe, jgn kaler dinding. hihi

Iffah Afeefah said...

kaler buku ye

snok luangkan mase ngn ank2

Nyamuk Terbang said...

ala comelnya...rjin dua2 brdik tue

L said...

hehe.. cmne la nt kalau kawin, ada anak.. haha..=D

jom baca kejap..=D
http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/bapa-juta-dah-mu-derma.html

Boni JLL3 said...

dah lama saya tak main kaler2 tu.. hehehe.. nak cari kaler jap ler..

Nurrul said...

hehe , dah lama Nurrul tak main kaler2.. dulu bukan kemain.. kalau suka warna biru semua kaler warna bru.. hehe.. kelakar rasa..

*sekarg law pegang pensil warna.. kawan2 selalu gelak.. man warne2 ehh ? =.=

maszull said...

assalamualaikum msred...yer la budak2 memang suka color2 kat buku tu ...:)

Badrina Ibtisam said...

Suka jee tgk kanak2 mcm ni.. :'))

mira maisara said...

adek mira suka melukis kt dinding..haii..sabor je la.

delarocha said...

hari cuti ni saya tido je...

Wanieys said...

wani koje hr ni...tp weekend dh habiskan masa dgn qalief hihi....best dpt luang ms dgn ank2 kan

eintan nurfuzie said...

mm.. kaler mengaler dpt emningkatkan ilmu

piko pink said...

x sbr nk ade ank..hehe

M Fizan said...

comelnya diorang.. dapat bayangkan ni. tak sabar nak ada anak. hehe. tengok telatah diorang hilang penat kerja kan :)

LubLy said...

iffan tue baca ke tido kak?kihkhi

aizamia3 said...

rileks skit kan.. ;)
tapi kalau dah bercakar.. macam tom n jerry anak-anak ni.. ;)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno