June 26, 2012

ITU CARA DIA SEMBUNYI



Assalamualaikum....

Malam lepas bagi boyfriend-boyfriend msred dinner, dia orang pakat-pakat main nyuruk-nyuruk aka hide and seek. Tempat nyuruk favorite Iman, my one and a half years old boy, adalah di sebalik langsir dalam bilik msred. Tak tahu lah kenapa Iman suka nyuruk situ.







Biasalah kalau main hide and seek salah satu tempat persembunyian kesukaan budak kecik mesti kat langsir. Tapi yang tak tahannya kalau si Iman ni nyuruk kat langsir, mesti macam ni.







Nyuruk pekebendanya kalau macam ni ghupanya?

Tapi msred selalu layan saja Iman ni. Msred buat-buatlah tanya-tanya, mana Iman ni? Sengaja buat-buat tak nampak. Bila Iman dengar msred panggil nama dia sambil buat-buat sibuk cari kat mana dia nyuruk, mesti Iman ketawa kekekek balik langsir tu. Aduh, memang msred tak boleh lah nak menahan ketawa.



- Posted using BlogPress from my iPad

13 comments:

MAY said...

kire port baik la tu..haha

fadh leyanie said...

mama buat2 tak nampak je la..kih3 :P

saffiya_aleesya @ echa said...

hahaha lawak laa iman ni..kalau saya jd akak mula2 saya buat2 x nampak pastu dtg2 terus peluk iman kuat2 hahaha..

Kalamhati said...

hihihi tomeeeeiii sangat!

ERYZA said...

Ha...ha...lawak la Iman ni. Nyurok atas je, bawah nmpk

aReLaN said...

hahahaha..adoiyai.ni mama dia pon masa kecik2 dulu jenis gitu gak kot.

faridah nazurah said...

bestnya ada anak secomel mcm tu.. xsabar rasa nak kawen cpt2.. nnt leh main nyorok2..

eyqa amin said...

ho3..gget kaki dye.... xp

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

hehehe...comelnyer!Lagi suke YM usik kalo gitu gayanyer...ekekeke

ainraus said...

kakak! comel nyaaaaaaa. hihihihi.
mesti sis tahan gelak je tgk diorang nyuruk kan.

zahera said...

hahhahhaah, budak2 selalu mcm ni kan, same dgn anak ct..aduiii budak ni serupa je kan, kelakar betul ;)

LubLy said...

sumpah chomel..haha

Nurrul said...

haha , seronok layan kerenah budak cmel kan. :)

*memang tempat terbaik di langsir.. hehhe

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno