June 28, 2012

FAVORITE TOY LUAR DARI KEBIASAAN


Assalamualaikum.....



Parents memang rajin belikan toys untuk anak-anak kan? Kadang-kadang kita lebih banyak beli kan toys dari buku untuk anak-anak. Mungkin sebab kita sangat suka bila tengok dia orang happy, tersenyum tak berhenti kadang-kadang bersirak gembira bila dapat toys dari kita. Sanggup beli yang mahal-mahal pulak tu sabab biasanya toys yang best-best semuanya mahal.

Akibatnya budak-budak sekarang bilik dia orang biasanya penuh dengan toys. Macam-macam jenis ada.

Tapi ada satu toys ni, selalu jadi favorite toy budak-budak (bukan semua). Murah saja dan disetiap rumah mesti ada yang serupa atau yang lebih kurang serupa. Toys ni favorite Iman jugak. Iman sukalah sangat main toy ini tak tahulah apa yang best nya.













Dari dia dah pandai merangkak sampailah sekarang suka sangat main bakul. Pernah ada bakul yang dah patah dikerjakan si Iman.

Ada kan budak suka sangat main bakul macam ni? Dah dilarang main dengan bakul-bakul ni tapi Iman buat tak tahu saja. Apalah yang best agaknya?

Agaknya kalau birthday present budak-budak ni kita belikan dia bakul dia orang suka tak?


- Posted using BlogPress from my iPad

22 comments:

Boni JLL3 said...

ni ada tokoh jadi tauke kedai dobi satu hari nanti ni.hehehehe

eintan nurfuzie said...

MMM... KITA KENA GUNAKAN PE DE KAT UMAH KITA UNTUK BAGI ANAK2 MAINKAN.. KENA KRETIP.. EHHE.. TP CIK EN DE ANAK T.. SUH BELI BUKU JE..HEHHE
P/S : BETUL NOVEL RAM..HEHEH

LubLy said...

sbb 'geng' dia pun ske main dgn bakul kot kak..huhu

Mrs Ledibet said...

haha beli bakul...yelah budak² dorang nih suka plak main dgn bakul...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..sama mcm Qis..sampai skrg suka sangat masuk dalam bakul mcm ni.. :)

Cik Asma BLuppy said...

bakul pom boleh jadi barang mainan... hahahahahaha.. kreatif!

maszull said...

assalamualaikum msred...hehehehee kelakar jer kan tapi x apa la kan janji diam...:)

nadia farhana said...

comel main dalam bakul :)

QueeN TerataI said...

ammar pun suka sgt main dlm bakul.. hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

mainan bnyk buku pun same bnykk~

ERYZA said...

betoi....betoi... Bakul kat umah sy sumernye dah rongoks diaorang main.

nuyui a.k.a miss YUI said...

toy yg mmg jimat..hihi.

Nasuha said...

budak kecik mmg mcm tu..ada brg mainan depan mata pon nk main benda lainkan..

Nasuha said...

budak kecik mmg mcm tu..ada brg mainan depan mata pon nk main benda lainkan..

Hidayah Bach said...

WAKAKAKAKAK...!

serius dayah gelak giler dgn entry ni ...! adoi tepuk dahi...!

mmg sangat betul lah..
errmm...tersangat betul..

ekekekeke...kenkadang dayah pernah rasa nak masuk join sekali duk dalam bakul tapi apakan daya saiz tubuh badan tak mengizinkan..kihkih..

tertanya-tanya apa best nya ..

byk kali tanya kat anak tapi tak pnh dapat jawapan..

hehehe..

mmg la budak kecik..

rupanya sumer sama aje..!

Wanieys said...

kehkehkeh like my son la dear...

Rawlins byRawlins said...

Hahahaha

Senang nak beli hadiah kalau depa suka

Myra Jay said...

Iman seronok kot main dengan bakul nieh ;)

Nurrul said...

Kalau anak sedara Nurrul dok suka sangat sama bola.. tak perlu beli toy lain.. bola bola bola.. tuh aja lh.. hehe..

*Happy tengok diowg main2 :)

✿Lady Ainaa✿ said...

hahaha...omeynyew main bakul... ank saudara ena dahulu suka main periuk... sampai kemek la periot nasi mak dy ketuk.. hakhak

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

yg nie mainan kegemaran sy jugak.hahaha~

aizamia3 said...

anak2 ai pun suka, nak pulak dak ammar, setakat ni dah 2 bakul dia 'retakkan' sikit.. mentang-mentanglah bakul besar2.. ;)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno