June 27, 2012

CARA HILANGKAN KESAN MINYAK DI MUKA

Assalamualaikum.....

Dah lama rasanya msred tak share beauty tips. Hari ini msred nak share tips nak kurangkan kesan minyak di muka bila kita keluar. Means that kita tak boleh atau sukar nak cuci muka dengan facial cleanser.

Cara ini memang msred suka sebab berkesan dan sesuai ikut even bila kita pakai make up.

Guna Oil Blotting paper or tissue. Jenama yang msred selalu pakai Johnson's and Johnson's atau ZA.





Cara yang betul nak pakai tissue ini adalah dengan dab kan tissue ke kulit muka. Jangan kesat tissue ke muka sebab nanti akan merosakkan kulit muka dan membuatkan muka bertambah berminyak. Selain itu, kalau kita kesat blotting tissue ke muka akan merosakkan make up yang kita pakai.

So, sentiasalah letak Facial Blotting Tissue dalam handbag. Senang nak guna bila-bila masa.


- Posted using BlogPress from my iPad

13 comments:

QueeN TerataI said...

aduyai.. tisu pun xde dlm handbag Queen ni msred.. hehehe

MAY said...

sll letak jgk dlm beg.bl da hbs,mkn thn jgk nk bli blk...

*tq sis..

Hidayah Bach said...

oh....harus cuba nih...
:D

hurmmm...

mmg segan kalau muka berminyak.
tambah kalau tgh ada make up.

ok.
mesti cari satu , standby..

~thanks sharing...~

nadia eshak said...

gud info :D

IntaNBerliaN said...

sy pun guna tp brand lain :-)

Wanieys said...

wani guna dan selalu ada dlm bag tp lain brand hihi

saffiya_aleesya @ echa said...

memang sentiasa ada dlm beg..saya guna Johnson's and Johnson's

Mizz ErMa said...

lorr..yeke? sy jarang pakai tisu nie tp setiap kali pakai, sy misti sapu, xtau la pulak kena lap je..hehe

maszull said...

assalamualaikum msred....menarik info ini....:)

Dieyna said...

takde pun kertas minyak ni dalam beg.. huhu ...

Boni JLL3 said...

wah!! muka saya banyak minyak.. leh try test tisu ni

cik najihah said...

x penah tinggal bende ni dlm hadbag hihi

Nurrul said...

Muka Nurrul pun selalu berminyak.. law dibiarkan penuh jeraawat yg kecik2 tuh..

*nak kena beli satu jugak nie.. thanks sebab bgi tips ! :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno