June 11, 2012

BILA DIA TENGOK EURO 2012

Assalamualaikum.....
Ada lelaki tak suka tengok bola? Maybe. Tapi mungkin tak ramai. Kebanyakan lelaki suka tengok bola. Its normal for me. Gila sangat tengok bola sampai sanggup tak cukup tidur, ponteng kerja dan ignore girlfriend sendiri. Normal. Sama normal dengan kegilaan perempuan yang suka sangat shopping sampai sanggup berhabis duit, sanggup ikat perut nak simpan duit untuk shopping.

So, kalau mr boyfriend nak tengok bola dan lupakan kita untuk 3 jam, biarlah. Let them.
Setakat ini kegilaan mr boyfriend terhadap bola tak mendatangkan masalah pada msred. Mungkin sedikit terganggu tapi tak sampai stress pun atau rasa terabai.

Biasanya kalau cuti msred rajin juga temankan mr boyfriend msred tengok bola walaupun sepatah haram tak faham games ni kecuali part gol je. Seriously, msred memang tak pernah faham pun cara main bola sepak even offside pun tak paham apakebendanya walau sesudah berkali-kali mr boyfriend msred explain. Kenapa tak faham? Sebab msred tak minat bola.

Saja saja temankan boyfriend tengok bola, semata-mata nak temankan sahaja macam dia kadang-kadang temankan msred tengok cerita korea yang dia tak suka langsung. Msred selalu lupa kat dia kalau tengah gila melayan korea untuk 1-2 jam. So, bila dia nak layan bola, msred biarkan saja. Kalau tak temankan dia tengok bola, msred layan blog ke sebelah dia, tidur ke, order Mc Donald ke.

No problem. Mr boyfriend, tengok lah bola puas-puas. Habis season nanti belanja msred Cake Pavlova, takmau yang slice.

Note : Msred sokong team apa? Msred sokong team yang menang. Sekian.

18 comments:

Wanieys said...

husband wani gila bola...dh 2hari temankan dia tgk bola...hahha...tp tmn sambil tido dpn tv jer biar dia yg lyn bola tuh :))

..cik gugu.. said...

tp kdg2 syok juga dpt boipreng cmni :)

:: Mrs.Eady :: said...

kami sama sama layannn :) suka tgk bola!

Cik Anis said...

gila bola :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy x kuasa nk teman sbb dia layan bola haritu smpi kul 5 pagi kat luar (tgk dgn kawan dia)..esoknya ajak pegi pasar liat je nak bangun mmg sy bebel habis-habisan kiki..tp kalau nk tgk kt rumah sy x marah sgt hihi

Zul Fattah said...

org laki mcam tu r.. skrang exam dgan bola!! tak tahu nak ambik yg mane.. huhu

Boni JLL3 said...

seb baik lah saya tak kahwin lagi, kalau tak, memang terabai keluarga.haha

Mizz ErMa said...

wah, swit betul lah tuan belog dgn mr.boyfriend..hehehe sy pon x minat bola jgk, xtau la nape..xmenarik kot? hihi

Cik Pulau said...

memang.. kalau dah gila bola memang segalanya dilupakan..
kadang2 boleh bawak gaduh..
huhhu

ziraziz said...

sama la, sy x mnt n xphm lngsng psl bola..tp kalau bab citer korea, bkn stkt master, dh smpai thp PhD hikhik..stiap org ade mnt masing2 kn.. :)

Iffah Afeefah said...

cube mencri clon y xmint bola

Nurrul said...

TAKPE2.. biarkan si boyfie tengk sampai lebam.. kita tak leh nak halang minat dia :P

*Nurrul tak minat bola... :/

Azzah said...

syukur suami sy x minat bola..bila lepak ngan kwn2 je dia layan.

Gen2Merah said...

ahahaha.. terima kasih lah sebab memahami golongan adam macam kami.. musim euro ni, kalau GF tu kena paham2 lah kan kalau BF salu nak tolak2 ajakan... maklumlah demam euro.. ehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hubby kita minat bola..nasiblah wife dia ni boleh layan juga.. :)

Izara4eva™ said...

lelaki dan bola xdapat di pisahkan.. huhu

aizamia3 said...

setakat 2 3 jam layan bola ok je.. ;) tapi biasanya tv yang tengok en. suami.. hahaha..

LubLy said...

akak nieh kaki n mata bangku la..ekeke..uwek uwekk :p larikkkk

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno