June 26, 2012

BERAT BERTAMBAH, APAKAH?


Assalamualaikum.....

Semalam timbang berat badan sendiri sebab dah mula terasa macam belon. Tengok kat cermin pun dah tak cun dah. Baju dah ketat. Guess what?







Naik 5 kg ok. Aduhai. Dalam masa dua bulan je naik 5 kg. Tak pasti sebab apa. Tapi hati kata sebab pil perancang yang msred ambil. Sebelum ini ambil injection di klinik kerajaan. Tapi disebabkan malas nak tunggu berjam nak dapatkan satu injection, msred tukarlah ambil pil yang msred beli di farmasi. Pil Yasmin.







Dari research yang msred buat semua orang kata pil ini elok, antara yang paling berkesan dan yang paling penting tak buat berat kita naik. Malah ada yang ambil pil Yasmin ni kata berat badan dia turun. Walaupun pil Yasmin ni agak mahal, RM 60 untuk satu bulan, msred sanggup beli asalkan tak payah menunggu 3 jam kat klinik.

Tapi, kalau betul pil Yasmin ni tak ngam dengan msred dan buat msred jadi chubby macam belon, rela ku bertapa kat klinik ambil injection balik.







Note : Ok tau, muka dah bambam. Nak turun kan 1 kg pun azab, ni nak turunkan 5 kg. Ni nak nangis ni.


- Posted using BlogPress from my iPad

24 comments:

Hidayah Bach said...

oh..tidak...
pil perancang mmg penyebab berat dayah naik ...
konfem la..dayah bukan jenis kuat mkn
...geram sungguh bila mengenangkannya tau...sampai sekarang berusaha gigih nak turunkan tapi mmg bukan senang...
:D
eh...terlepas geram kat entry org pulak..hahaha... sesekali tumpang sekaki... :D

Bitt (doubleIS) said...

hi u salam kenal...i follow ;)

owhh saya tak pernah ambik pil perancang...sebab takut naik berat gak...so tau la saya pil perangan rupanya gituw ;)

:: Mrs.Eady :: said...

hehehehehe tu yg takut mkn pil tuh!

Anum said...

kena betul2 check puncanya

IntaNBerliaN said...

sy xpasti puncanya apa.. tp mmg pernah dgr pil perancang blh tmbh berat//..

mamavogue said...

msred, mamavogue penah mkn tp bukan yasmin. berat ok je maintain.
lain badan, lain penerimaan nyer kutt.

Nyue said...

Akak..same dgn nyue da....baju bnyk pakai nmpk cam ketat..uwarghhhhhhhh

Wanieys said...

pil yasmin kat opis wani ramai gak yg mkn...tp mmg wni dgr pil perancang blh tmbh brt badan

M Fizan said...

oh tidak. tak nak makan pil tu. hikhik. seksa nak turunkan berat badan. chubby dah ni :(

faridah nazurah said...

pernah dgr gak org ckp pil perancang ni boleh buat berat badan naik.. tp xtau la betul ke x.. hee nak trun berat badan? jom try herbalife

faridah nazurah said...

pernah dgr gak org ckp pil perancang ni boleh buat berat badan naik.. tp xtau la betul ke x.. hee nak trun berat badan? jom try herbalife

Golden Rose said...

sha slalu bertambah kat muka....mcm mn nak elak ye

QueeN TerataI said...

errrr bab2 ni Queen taktau betul ke pil perancang menyebabkan pertambahan berat badan sbb Queen x mkn pil perancang ni.. buat rancangan sendiri ajer.. hehehehe :)

hairy said...

sya sgt memerlukan berat..alahai best klo bert naik..hehe

Deqla manjew said...

deqla pulak ssh benor nk naik.. huhuhu

Rtp Farra Arisha said...

berat badan Arisha juga meningkat naik drastik, dan apa yang pasti bukan karena pil, tetapi disebabkan oleh memakan banyak makanan. hehehe

Hasrina said...

samala huhuhuh T__T

Iffah Afeefah said...

Kne dsiplinla kak

Herbalife pon de kan hehe

Acik Erna said...

coeml je muka tu..
memang ada yang turun dan ada yang naik berat badan..
anak sedara acik kurus kering jadinya..tapi acik x de pengalaman..tak pernah makan..semulajadi je..alhamdulillah dapat 3 hero..

cik mun said...

huhuhu..sy xtahula dlm hal ni..

aizamia3 said...

oh tidak.. ai rasa pun semacam je sekarang.. duduk rumah tak tau nak wat pe.. nak makan je rasanya..

aReLaN said...

saya kena turunkan lagi 6 kg.arghhh...nilah akibat lama tak bersenam.makan je banyak.aiyoo

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Lain org lain responnyer pada ubat dear...maybe suit for others, but not for you.Tu yg Doc penah ckp ngan YM la.huhu...tapi, YM takde experience ngan pil perancang sebab tak penah ambik lagi.Ym nie, mmg susah sikit...:(

Nurrul said...

5 kg ? cepatnya naik... Ermm , ckp pasal berat badan Nurrul dah lama tak jogging.. mesti sama2 naik gak nue :>

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno