May 30, 2012

TAK NAK KAWAN

Assalamualaikum....

Teringat zaman sekolah dulu, kalau gaduh-gaduh manja dengan kawan-kawan suka cakap, 'Tak nak kawan.'sebagai tanda nak merajuk satu jam satu hari atau satu minggu. Tak tahulah kenapa suka sangat cakap 'tak nak kawan' tu padahal tahu in the end mesti kawan balik. Gaduh ke merajuk ke pun mesti sekejap saja. Bukannya betul-betul tak nak kawan lagi dah, tapi suka juga nak cakap macam tu.

Tapi sekarang dah tak buat perangai macam tu dengan kawan-kawan sama ada di pejabat atau di luar pejabat. Sebab kalau buat perangai bajet comel macam tu diusia tak berapa comel dah ni memang akan dipandang serong oleh kawan-kawan dan orang sekeliling. Tebiat?

Cuma, sekarang ni, bila merajuk dengan dia sebab dia tak nak dengar kata atau nakal, msred memang suka lah cakap kat dia, 'Tak nak kawan'. Lepas tu dia mesti cakap, 'Mama....'sambil pandang muka msred mata terkelip-kelip dengan muka berkerut tak puas hati dia. (sori, tak pernah dapat snap picca dia buat muka cam tu, kalau tak boleh tepek kat sini).

iffan hensem....




Sungguh cute muka dia time ni. Oleh kerana msred suka tengok muka dia macam tu, msred selalu buat-buat merajuk dengan Iffan sambil cakap, 'Tanak kawan'.Tapi sejak dah besar ni kalau msred cakap macam tu Iffan buat tak tahu je.

Note : Siapa nak kawen ngan Iffan kena pandai buat Nescafe kaw kaw sebab msred Nescafeholic...... ngeh ngeh....


28 comments:

Nyamuk Terbang said...

kiter still buat prangai "tak nak kawan" smpai skrng..hihi

Syuk Ry said...

klo nescafe no hal lah.. huhu..

saffiya_aleesya @ echa said...

wahh irfan leh geng ngan saya laaa kaki nescafe!!

MAY said...

wah..awl2 lagi dah 'search' menantu..hahaha...

Hidayah Bach said...

hahaha...
kita pun selalu cakap taknak kawan kat anak kita...
kenkadang ngan ayah dia pun kita cakap taknak kawan..

"ayat merajuk" sbnrnya taknak kawan nih..

haha..

~nostalgia~ bila ngenangkan nya..

cik fadh said...

huhu membangkit nostalgia xnak kawan..hihi

Cik Yatt said...

btul..time seko dulu slalu cmtu..tak nak kawan...hehe

Pok Amai-Amai said...

Wahh! Iffan suke minum Nescafe ke?

Nyue said...

kita dgn member2 kita..selalu apa2 ckp xnk kawan..ahahaha

QueeN TerataI said...

anak Queen yg kecik tu pun dah pandai ckp.. taknak kawan.. asal merajuk je taknak kawan.. tp bila queen kata taknak kawan sudah! terus dia menangis.. errr dia paham ker? hehehe

Iffah Afeefah said...

xnk kawan

slalu kcik2 ske gne

@ deqla manjew said...

haha.. betul tu..suka ckp cam tu jugak masa zaman budak2..pas tu siap ada lagu lg.. taknak kawan sudah..nama ko dolah.. haihh.. macam2 kan! hihi

Izara4eva™ said...

ara still guna ayat xnk kawan tu.. hehe.. amboi akk crik calon menantu da.. :P

cinnamon.com said...

siapa nak kawin dgn Iffan,jgn duk sekali..nti kena jadi org gaji,asyik kena bancuh nescafe je..heheh

azizah :) said...

iffan hensem lah! nasib jijah xde anak lagi.. muahaha :P

sampai sekarang pon masih gunakan "tak nak kawan" dgn kawan2 sebaya. hahaha

aizamia3 said...

dulu sikap 'taknak kawan' tu ada pada ai.. sekarang ada pada anak2 pulak.. hahaha..
rasanya semua orang ada sikap cenggituler..

psstt: wah.. bolehler yang mana nak kenal2 dengan iffan belajar buat nescafe kaw2..

Ezad Skytech said...

ayat popular time kecik2 dulu kan...huhu~

hidayatul afzam said...

sampai skrng pon still gune..
gaduh cket, xnak ah kawan ngan ko..
kalau main pape, ko pergi lah main jauh2,,aq xnak main ko la..
mase kcik tu ade la;
ha, ha, xbaik gaduh,,nanti masuk api neraka..
p bile da bsar xde ar plak nak pikir sal syurga , neraka,,asal ikot perasaan,,gaduh aje kejenye =)

tia sayangdia said...

hahaa .. sudah mau cari calon ka?

ainraus said...

anak sis sangat comel! geram je tauuu! kalau kecik lagi, habis lahh digomol2.

Jaa said...

haha..saya pun kadang2 cakap camtu kt anak saya...

Ryu on ahsfantasy24.com said...

hehe..
tu dialog yg sgt pemes klw gado :)

LubLy said...

lebly pandai wat nescafe kak..leh jd calon utk iffan x?huehue..kah3

Nurrul said...

Nurrul pun suka guna perkataan tak nak kawan tuh.. hew2,,, kelakar lah..
lagi2 bila guna ayt dgn budak kecik.. mesti dia akan pujuk.. comel sgt..

cik wanie Lovela (CWL) said...

xnak kawan hahha

My Life's Journey said...

Hihi cutenya .. kemanjaan antara anak dan mama (^_^)

*Mrsfarahzaki * said...

satu lg suka ckp ni tmpt kami jangan amik alip lam lam ha.Allah. hehehe..alahai usia kanak2ku!

Juliet_iRa~" said...

hahhaa smpai skarang kot main lagi xnk kawan ni..hehe

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno