May 05, 2012

KONDO DEPAN PANTAI PORT DICKSON

Assalamualaikum.....
Tengahari sampai Port Dickson singgah makan cendol dan rojak di Pekan Port Dickson. Singgah sekejap sahaja. Lepas tu terus check in kat Kondominium Peranginan Tenaga Nasional Berhad (TNB) depan pantai. Memang best. Dapat bilik pun view pantai dan swimming pool.
Lepas tu main kat playground. Tengah panas tu pun boleh layan lagi. Budak-budak kalau pasal main panas terik pun tak kan kisah punya.
Petang sikit, apa lagi. Pergi swimminglah. Si Iffan, Ian dan Iman memang enjoy habislah. Ian sampai dua kali terjatuh. Dalam kolam sebab melompat-lompat, sampai dah fobia dah. Last-last Ian lepak kat tepi kolam je. Gambar kat swimming pool tak ada sebab msred sibuk berendam juga. Tak ada siapa nak amek gambar.
Swimming sampai pukul 7, then balik siap-siap nak pergi pasar malam pulak. Dinner time. Sementara siap tu sempat juga snap gambar sunset yang macam ini. Mana dapat tengok view macam ni kalau kat Shah Alam.

Kat pasar malam PD msred beli burger bakar, Burger Bakar PD. Rasanya boleh tahan sedap.

15 comments:

aizamia3 said...

budak-budak bukan kira panas ke tidak.. janji dapat main.. lepas tu tengok.. boleh tahan gelapnya kulit dorang..

Boni JLL3 said...

zaman kanak2 adalah zaman bermain shj..hahaha

aRa ❤ aFiq™ said...

wah , best nye.. nak bcuti gakkkk

lieynanilaz said...

Subhanallah...cantik gambar sunset tuh!!.

kocix! said...

wow..cik mis p pd jgk mcm kitaa..hahha..

tapi sayyeanngg..kami bkn p tdoq tepi laut mcm cik mis..uwwaaaa..jeless

nazirah said...

wah2 best ni msred.. huhu .. mau pegi jugakkk wiwiwiwi :)

Kazen said...

bestlaa tgok swimming pool tu..nnti nk pegi jugaklaa kalu dh cuti :)

Entri terkini Kazen >>> "Segmen: Kau Blogger Ku Blogger"

IntaNBerliaN said...

syok tu dpt bilik yg view pantai.. dpt tgk matahari ternbenam yg cantik kan.. :-)

Azzah said...

dah pernah singgah situ..

aReLaN said...

bestnya kak red.lor..gi PD tak singgah pon lawat saya kt nilai ni.wuuuuu... :P

Ezad Skytech said...

hee..lama da tak g PD..tgk view pantai...seronok bila dapat luangkan masa dgn family ni kan.. :D

LubLy said...

sumpah jeles..huehuehue

teratak hati said...

bestnya bawak anak2 bercuti..tak pernah makan burger bakar..

shaFazie said...

bestnye kak....
tmpt pon chtik....

burger tue menyelerokan :D

Alya Elyanie said...

Salam msred.. Burger bakar tu kat pasar malam mana? hari apa? sy and encik suami memang addict dengan burger bakar.. Mane ade burger bakar situ kami nak try.. InsyaAllah bulan 11 ni kami nak pergi honeymoon kat PD, dekat dan jimat.. Tengok review msred ni lagi la x sabar nak pergi.. Tapi sy book kt Avillion Admiral Cove.. Hope ok la x macam apartment sebelah corus tu.. Scary! ^^

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno