May 31, 2012

BOYFRIEND DIA KING CONTROL

Assalamualaikum....

Pagi ini kawan-kawan bercerita pasal Herbalife boleh buat orang kurus dan Slim World pun boleh buat orang kurus tapi tak boleh berhenti ikut program dia.

Tiba-tiba teringat kisah seorang kenalan tempat msred belajar dulu. Awek cun rupa macam cina yang bodynya memang cun, slim and curvy. Dia ada boyfriend yang boleh tahan handsome tapi belum layak terima 5 bintang dari lima bintang lagi.

Alkisahnya, dikhabarkan pada msred oleh kawan rapat awek ni tadi yang boyfriend dia ni sangatlah King Control nya dalam menjaga berat badan awek cun ni. Apa yang awek ni boleh makan dan tak boleh makan boyfriend yang tentukan. Dinner kena makan sebelum pukul 7pm. Takut kalau awek dia gemuk.

Sungguh hover tau itu boyfriend. Kesian kat awek cun tu. Tapi khabarnya awek cun tu ikut juga syarat boyfriend. Sayang sangat agaknya. Tapi paling kasihan, hubungan dia orang tak kekal lama. Putus juga. Msred tak tahulah sebab apa.

Isunya, penting sangat ke rupa fizikal seseorang itu dalam bercinta? Perlu ke kalau nak awek cantik sampai apa dia makan, bila dia kena makan pun nak kontrol? Di mana ikhlasnya bercinta kalau macam tu?

39 comments:

Anum said...

betul tue
keikhlasan penting
terima seadanya

QA's ~ mamapapa said...

hrmmm..ada jgk org mcm tu :(

CikMai said...

kalau semua nak yg slim , tak kawin la org macam mai nanti..huhu...

Iffah Afeefah said...

syg sebb kurus

tglkn je bf die tu

LubLy said...

bf dia lelaki plg ba wau doh dlm abad nieh..!!!

nurul cHempaka said...

to be honest ex bf nurul pun sgt pentingkan berat badan nurul..die dah ckp awl2 kalau berat nurul naik die akan cari pmpuan lain..but then sbb sayang pnya psl den nurul go on je..tp ex nurul SANGAT2 handsome..haha..sbb tu nurul sanggup je kut? last2 ktorg break sbb nurul dah bosan dgn control die dlm hdup nurul..nurul rasa terlampau jadi puppet dlm hidup..last2 nurul break!:)

Pok Amai-Amai said...

Eeeiiii! Lelaki tu sakit otak!

eintan nurfuzie said...

kalau en botak, semua dia nk sumbat dlm mulut cik enni..tu yg dah gemuk lani...wa!!!

Papa Mifz said...

salam kenal...

ish mano leh control sampai mcm tuh...tak patut tak patut...

Syuk Ry said...

wah bgos btol smpi jge brat bdan ni.. haha..

Izara4eva™ said...

syg luaran jew tu lau mcm tu..

Nyue said...

wahhhh...bf dia.btoll2 king controll...xtahan begitu kalu nyue...hurmm,

iye ke msred, alhamdulilah...semoga akak trs kekal bertudung..amin :)

QueeN TerataI said...

dia cinta krn body cantik muka lawa tu yg x lama tu msred.. :)

aizamia3 said...

dulu, ada sorang kawan ai ni tegur direct kat ai, dia tak suka tgk body ai mengembang.. wah.. memula rasa hangin gak.. tapi dalam diam ai jaga gak ler badan walau takde slim macam anak dara dulu.. hehehe..

azizah :) said...

kalau camtu.. kalau dah jadi bini boroi sikit mmg kena tinggal la..huhuhu better tak payah la cari laki camni...

Ann Ishak said...

saya ada kawan yang sama kes dengan kawan msred nih, control kaw2 tapi akhirnya putus jugak.

lieynanilaz said...

bf tu kenalah terima gfnya seadanya...selalu kalau bercinta atas dasar rupa tak kekal..wallahualam.

My Life's Journey said...

Uuuuu umi sokong apa dear cakap .. haa penting sangat penampilan dari perasaan huhu ..

Mungkin mereka dapat cari pasangan lain yang dapat meyayangi mereka ..dari mereka terus jauh dalam perhubungan .. aduh2 berbelit sudah ayat umi hihi

Zie Madini said...

hishh..teruk nah boyfren dia tu. nampak nah sukakkan awek tu kerana kecantikkan yg ada pd dia je

kalau zie jd awek tu...lama dah angkat kaki pi blah dgn mamat camgitu

Boni JLL3 said...

disebabkan saya masih single lagi, meh bagi saya pulak yang jadi boyfriend awek tu.hahahaha

Nurrul said...

Tak sangka ada juga yg macam tuh eekk ?
larat kaa si awek nak ekot semua tuh..

*Terima sedaanya kan lebih baik :)

teratak hati said...

tu dah kira cinta pada rupa dan badan je..tak ikhlas langsung..sbb tu dh putus kot..hehe..

maszull said...

assalamualaikum msred...mcm tu pun ada ek...x patut x patut...:)

Juliet_iRa~" said...

hukhuk..nak sempurna sgt kot........

kesian plak gf dia tu ek..tp ira pn ada sorang kwn gni..tp bab baju, bab pakaian..bab tudung..huuu..bf dia y tentukan..tp dlu la..skrg x kot..tgk dah berubah..alhamdulillah..

hye kak!lama xdgr cte..:)

Mizz ErMa said...

ade jgk ek yg mcm tu..myb sbb c awek tu tkt c pakwe dia akan cri yg laen kalo berat dia naek kot? hihi

Azzah said...

sepatutnya bagi makan la bnyk2,baru orang tau dia pandai jaga awek..ni di control plak...

Munnafendy said...

lol,..ada jgk macam tu ek...kita ni kalau syg, ape nak makan sanggup cari, takde la nk larang itu ini...kalau gemuk pun comel apa...hihi

Munnafendy said...

lol,..ada jgk macam tu ek...kita ni kalau syg, ape nak makan sanggup cari, takde la nk larang itu ini...kalau gemuk pun comel apa...hihi

Badrina Ibtisam said...

Ish over sgt.. Nmpak sgt pentingkn rupa paras :(

Gen2Merah said...

mungkin ada sebab mengapa Bf dia kontrol awek dia makan macam tu... agaknya sebab nak save bajet kot... hahaha...
si awek pun satu... kalau kuar ngan dia kontrol je lah makan.. nanti balik umah bedal lah apa makanan yang nak disumbat.. hehehe...

Hidayah Bach said...

yeezzaa..!

mana ikhlasnya kalau dah macam tu..

hurrmm..

nasib baik dari m size ke xxl size nih cik abang kita masih terima kita seadanya...

:)

M Fizan said...

huh, bercinta tak ikhlas tu kak. kalau ikhlas dia terima seadanya~

Zul De Alexis said...

sepatutnya rupa paras tu x penting..sebab ia x kekal..SM nnt x kisahlah kalau bini gemuk ke hapa..yg penting dia baek dah cukup..:)

Syafik Coklat said...

nak tahu jugak apa dah jadi dengan awek dia yang dia jaga dulu , sudah gemuk kah ? hahahaha

Pondok Usang said...

hik.. cinta tak kenal siapa.. =)

Mishter Izwän said...

si boyfie tuh bangga la dengan si awek dyer tuh . nk sngt awek cun last2 merana

Cik Yatt said...

klu yatt lakan..ish tak tahan kot..lagipon jnis cmni pntingkan luaran..erm..elokla ptus

MAY said...

sampai macam tu sekali ke?

Hafizin Jamil said...

lelaki tu hover sangat..last2, tak bersama jugak..hehe

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno