May 15, 2012

AKIBAT PENYAKIT YANG TAK DIRAWAT

Assalmualaikum.....
Pagi ini, aku punch in kat pejabat pukul 7:45, macam biasa. Lepas on PC aku bancuk Nescafe, minum untuk menghilangkan rasa ngantuk sebab semalam tidur lambat akibat melayan novel The Lost Symbol karya Dan Brown. Aku minum Nescafe sambil melayan Hot FM dan FB. Walaupun pejabat aku start kerja pukul 8 am, pukul 8:15 baru aku tutup FB dan start buat kerja. Hebat.
Buat kerja sambil bergosip kisah Fasha Sandha yang disahkan hamil 2 minggu. Tahniah. Buat kerja, gossip, buat kerja gossip sampai pukul 8:45. Tetiba mak mertua call tanya, " Iza kat mana ni? Dah sampai ke?"
Aku sentap. Alamak. Hari ini 15 ke 16 haribulan? " Appointment kita 15 ke 16 mak?" tanya aku yang dah mula gelabah.
" 15 haribilan la. Iza lupa ke? " mak mertua aku jawab.
Aku ketuk kepala. Aku cek kalender aku, sah aku tanda 15 haribulan. Yang aku save dalam kepala otak 16 haribulan. Aku tatau la kenapa aku boleh salah save dalam kepala otak aku ke 16 haribulan pulak padahal dalam kalender tanda 15 haribulan.
Cuak. Aku terus babai mak mertua aku. Pas tu dengan mengelabahnya aku masuk bilik bos, kata nak balik sebab aku ada emergency. Aku dah prepare jawapan kalau bos aku tanya, kenapa nak balik awal? Aku nak jawab Sugar Glider aku yang berharga RM 450 dah lari dari rumah sebab aku tak nak bawak dia tengok Avengers. Tapi nasib baik bos aku kata ok je, dia tak tanya sebab. Maka terselamatlah aku dari terpaksa melakukan penipuan.
Tepat pukul 9 aku punch out dari pejabat. Sekarang aku on the way nak ke tempat yang dituju sambil menyumpah seranah kebodohan aku dan tanda-tanda penyakit Senile yang aku hidapi tapi tak pernah nak berubat. %}#£}"¥€%}%<}.
Hampeh.

29 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

uit..nape ni kak..

nurfauzi said...

sesungguhnya penyakit itu perlukan kawalan dan rawatan.
Sekiranya sudah sembuh, kemungkinan untuk menyerang semula masih ada.

mamavogue said...

aiyoo..
slalu gak terjd pd mamavogue especially jadual babah hakim!

Camy Alya said...

sabar kak, sabarr

Cikpuan rara said...

akk still ag ngan nescafe akk eh.hehehe

Anum said...

sabar2.. nape nie?

Hanih Borhan said...

hahaha...beraninya dengan mak mertua tuuu...

CIK MAY said...

hehe....normal kot mcm tu..eh..normal ke?

✿Lady Ainaa ✿ said...

uishh, nape ni??? penyakit senile tu pe ek?? perlupa ke??? huhuhu

Sabar sabar, mengucap byk2..heheheh..

semoga kehidupan sis berjalan dengan lncar

diera_nadiera ulalaaa~ said...

diera singgah sini jenguk si cantik manis macam gula :D

aizamia3 said...

fuh.. penuh semangat masuk office rupanya terlupa tarikh temujanji.. hehehe..

Mizz ErMa said...

lorr..nasib baek mak mertua tolong ingatkan..kalo dia xingatkan, xpsal2 dia menanti buah yg x gugur..hik3,

Boni JLL3 said...

hahahahaha.. alasan sugarglaider tu memang superb..hahahahahaha

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

biasalah kak..kadang2 kita lupa..nasib bos x tanya bnyk..=)

mama maman aka yana said...

byk sgt dlm kepala la tuh..... Biasa le dear.... Hehehe...:-)

aReLaN said...

aiyooo...banyak sangat pikir tu sampai leh tersalah tarikh.hmmm

Iffah Afeefah said...

masalah besar ni kak

hidayah said...

orang kata kalau termakan semut atau terminum air yang ada semut akan jadik cepat lupa..

entah ye entah tak kan..

:)

Hanis MY said...

ala sekali sekala lupa tak apalah msred...

M Fizan said...

huhu. penyakit senile tu apa. msred kena berdoa kat Allah moga dikuatkan ingatan. insya-Allah tak lupa lagi tarikh dan mak mertua :)

aRa ❤ aFiq™ said...

akak byk keje kot smpai tlupa..

Cik Yatt said...

pnyakit ape tu kak?? btw alasan tu sgnt ohsem..hee

Munnafendy said...

mahalnyaaaaa sugar glider!

Mishter Izwän said...

penyakit tuh dah tak de ubat nye daaa. hahahaha

aniswany said...

anis pun ada penyakit lupa trok.bru ja pkir,telanggar something dh lupa apa nk buat tadi.hukhuk

teha said...

hahaha ! mcm2 laa

LubLy said...

haaaa..akak blh hired lebly jd PA akak..kui3..nyanyuk sgt pun xblh kak..

Rawlins byRawlins said...

Asm
Lamanya tak menyinggah
Msred sihat ke?

aimie amalina said...

hehhehe
lawak plak bace entri akak ni
tap nasib bos ok
hehehehe :D

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno