April 09, 2012

DIA KAN PREGNANT

Assalamualaikum....

Bukannya susah nak berbuat baik dengan orang. Senang saja. Pokok pangkal hatu kita mahu ke tak.

Nak buat baik dengan orang yang pregnant pun senang. Tak delah susah sangat. Cuba try...

1. Kalau nampak perempuan pregnant nak naik lif, bagilah dia masuk dulu supaya dia boleh pilih nak berdiri di sudut mana. Dia kan pregnant....

2. Kalau nampak perempuan pregnant terpaksa berdiri dalam kenderaan awam, kalau kita tengah duduk bagilah seat kita tu kat dia. Biar kurang sikit penatnya berdiri. Dia kan pregnant.....

3. Kalau nampak perempuan pregnant bersusah payah mengangkag barang berat nak masukkan dalam bonet kereta, tolonglah angkatkan supaya kurang lenguh pinggangnya. Dia kan pregnant.....

4. Kalau nampak perempuan pregnant turut berebut dengan penumpang lain nak naik kenderaan awam, bagilah laluan dia naik dulu supaya tak adalah risiko dia terjatuh waktu nak berebut. Dia kan pregnant.....

5. Kalau nampak perempuan pregnant tiba-tiba terduduk kat mana-mana dengan muka berkerut, cuba tanya dia ok ke tak supaya kita tahu dia penat ke atau dah rasa sakit nak bersalin. Dia kan pregnant.... Oh yea. Kalau dia kata sakit macam nak bersalin tolonglah hantar dia ke hospital. Paling tidak pun tolong tahan teksi ke, tolong call husband dia ke. Janganlah pandang aje.

Cuba berbuat baik dengan orang. Kalau dah biasa berbuat baik dengan orang, lama-lama jadi senanglah.

Published with Blogger-droid v2.0.4

21 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

baik :)

mamavogue said...

kalau pewut muncet di sangkakan pregnant? huhuu..

nak diet lah! nak slim mcm msred :)

LubLy said...

tp kalu hatu mcm batu xleh nak watpe la kak..

xiera said...

wow nice ^^

pena rozie said...

memang betul....

tyka said...

betul.
tak suke tengok orang pentingkan diri..
selalu tengok kalao dalam public transport.

..cik gugu.. said...

ta kn byr pon lau wt bek ngan org ..

aRa ❤ aFiq™ said...

Ok kak :)

Nana said...

Haha..nak pregnant jugaklah.

Cik Rose Cute said...

Betul tue...Ahkak sokong...hihihi

aReLaN said...

baik kak red.hehehe...tapi setakat ni tak pernah la jadi situasi gitu.hmmm

faridah nazurah said...

tapi kdg2 ada gak org yg slamber je tolak2 org yg tgh sarat ni bile nk naik ktm..

IntaNBerliaN said...

beti tu... berbuat baiklah kita sesama insan.. cewahhh ayat..hhiihii

nuyui a.k.a miss YUI said...

tlg menolong sesama kt..

aimie amalina said...

kan2
x susah pon
sama ada nak tau tak nak je kan kak
x sabo nak pregnant
*kawen pong belom..hahhahahahha*

saffiya_aleesya @ echa said...

memang tak susah buat baik cuma kadang2 ada sesetengah makhluk ni depan muka dah nampak pompuan pregnant berdiri dlm bas@train leh buat bodoh jer xmo bagi duduk..

[sutera kasih] said...

betul tu..kalau dh senang buat baik dgn org, perkara berat pun jd ringan jekk..bantu org pregnant, ada pahala :)

"AkuE" said...

kalau kita buat baik, insya Allah nanti kita pasti akan dibalas dgn kbaikkan juga...begitu juga sebaliknya.....perkongsian yg mnarik...=)

eyqa amin said...

ye..betol tue =)

Boni JLL3 said...

betull...

Marya Yusof said...

Tetiba teringat masa sy preggy dulu :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno