March 07, 2012

SORRY SAYA MEMANG LEMBAB

Assalamualaikum....

WhatsApp? Ada yang pernah guna kan? Tadi ber WhatsApp dengan ex-officemate. Bercerita tentang angan-angan. Seronok juga berbual dangan kawan yang dah lama tak berjumpa.

Tapi yang stressnya, setiap apa yang msred nak key in kan, akan ambil masa yang sedikit lebih lama dari biasa. Nak type benda simple je pun ambil masa. Lepas tu kadang-kadang type dua tiga kali sebab tersalah type.

Sorry yea, msred memang lembab sikit type guna hand phone ni. Salah, bukan sikit, memang lembab. Tu pasal tak suka ber sms tak kira lah dengan kawan ke dengan mr bf ke. Lebih suka kalau call jer terus.

Kawan-kawan suka dan rajin ber sms sebab dia orang laju type guna hand phone. Msred malas ber sms.
Ada tu, mula-mula nak hantar sms. Bila terasa lambat sangat type, lepas tu banyak kali tersalah pulak tu. Terus msred delete sms tu, call je terus. Puas hati. Senang sikit.

Tapi kalau type guna keyoard pc atau lappy, tak lambat pulak. Ok je. Macam orang lain jugak. Cuma nak type kat handphone je lembab. Nak kata jari besar sangat, key pad kecik, pun tak jugak. Jari msred biasa je, kecik comel. Tak ada lah susah nak tekan keypad tu. Entah kenapa bila type kat handphone jadi lambat sangat. Penyakit ke hape ni?

Msred old school? Tak kisahlah kalau ada yang nak panggil msred old timer ke old school ke. Memang betul lah tu.

12 comments:

CIK MAY said...

touch screen mmg leceh.CM pun ade jugk..da laju sgt taip..dah send baru pasan slh taip..pastu gelak sbb jadi bahan lawak..

maszull said...

assalamualaikum msred...mmg senang je kan kalau call terus x payah susah2 nak taip....:)

Anum said...

anum x suka touch screen, memang anum jadi slow

mizzkechique said...

akak, sy pun sm.. gn fully touch ni ssh.. hurmmm

cinnamon.com said...

suka call terus..senang berurusan.

lieynanilaz said...

saya lebih suka bersms dan tulis ayat penuh supaya org paham...

Cho Zila said...

lebih kurang sama ler.. lambatttt sikit.. kalau guna keyboard akak lajulak...

Aziela said...

Yess...samaaaaaa!!! Apa jenis hp sekalipun, mmg x cekap nak layan menaip tu. Selalu sangat2 terpaksa ignore jer sms yang ada...

aRa ❤ aFiq™ said...

kdang2 ara pun mls nak msg2.. + lau msg nak tggu org eply uh lmbt kdang2.. kol ag cpt n cnang.

saffiya_aleesya @ echa said...

serius saya lebih suka call dr msg..senang citer!!!

Boni JLL3 said...

hahahaha..kita sama..hp touch skrin ni memang menyusahkan..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

fifi pun.. sbb jarang petik handphone walaupun punya handphone sudah berkurun...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno