March 20, 2012

SOALAN MENCABAR, SURE KE JAWAPAN KORANG BETUL?

Assalamualaikum.....
Antara soalan yang msred tak sure jawapannya. You all ada jawapan? Sure ke betul jawapan you alls tu?
  • Kenapa perempuan kalau pakai mascara mesti mulut ternganga?
  • Kenapa tak ada makanan kucing perasa tikus?
  • Kenapa pizza bulat tapi kotak dia empat segi?
  • Kenapa kita suka tekan button remote control kuat-kuat walaupun tahu bateri remote tu dah habis?
  • Kenapa gam dalam botol dia tak melekat kat botol tu?
  • Kenapa toaster ada setting suhu yang tinggi sampai boleh buat roti terbakar lepas tu tak kan ada siapa yang sanggup makan?
  • Kenapa tarzan takde beard?
  • Kenapa kalau pc hang kita suka ketuk-ketuk pc tu?
  • Kenapa kalau pc lambat kita suka tekan button enter ke atau apa-apa button pun, laju-laju?
Siapa yang rajin fikirkan jawapannya?

27 comments:

mohdhazlan Dreadlock said...

tabiat semulajadi kot..

Cik Pulau said...

entah.. hahaha

Aine Ainun said...

Sebab...
Selalunya kita tak pernah puas dgn apa yg ada;)

mamavogue said...

Adoiyai..x tercapai dek akal mak ni ha..

Tasha said...

gam tu,xlekat kat plastik plus dia kering baru lekat.yg len2 tu xde pape,haha...

just involuntary. :P

nurfauzi said...

Eden punyo jawpan merapu..

Kenapa perempuan kalau pakai mascara mesti mulut ternganga?
tak tahu...sebab tak pernah pakai haha

Kenapa tak ada makanan kucing perasa tikus?
geli nak proses tikus. kotoq nooo


Kenapa pizza bulat tapi kotak dia empat segi?
Tak sanggup den nak nyusahkan diri buek kotak bulat...

Kenapa kita suka tekan button remote control kuat-kuat walaupun tahu bateri remote tu dah habis?
Eden maleh nak tukar bateri hehe

Kenapa gam dalam botol dia tak melekat kat botol tu?
Sebab tak terdedah pada suhu bilik.

Kenapa toaster ada setting suhu yang tinggi sampai boleh buat roti terbakar lepas tu tak kan ada siapa yang sanggup makan?
Genggam bara api biar sampai jadi arang...(haha takde kaitan)

Kenapa tarzan takde beard?
Dia rajin cukur kot..

Kenapa kalau pc hang kita suka ketuk-ketuk pc tu?
Mana la tau buleh elok ke haha..nak repair tak pandai.

Kenapa kalau pc lambat kita suka tekan button enter ke atau apa-apa button pun, laju-laju?
Sebab tensen, tak sabau. Beli mahal-mahal hang la pulak.

nurfauzi said...

Eden punyo jawpan merapu..

Kenapa perempuan kalau pakai mascara mesti mulut ternganga?
tak tahu...sebab tak pernah pakai haha

Kenapa tak ada makanan kucing perasa tikus?
geli nak proses tikus. kotoq nooo


Kenapa pizza bulat tapi kotak dia empat segi?
Tak sanggup den nak nyusahkan diri buek kotak bulat...

Kenapa kita suka tekan button remote control kuat-kuat walaupun tahu bateri remote tu dah habis?
Eden maleh nak tukar bateri hehe

Kenapa gam dalam botol dia tak melekat kat botol tu?
Sebab tak terdedah pada suhu bilik.

Kenapa toaster ada setting suhu yang tinggi sampai boleh buat roti terbakar lepas tu tak kan ada siapa yang sanggup makan?
Genggam bara api biar sampai jadi arang...(haha takde kaitan)

Kenapa tarzan takde beard?
Dia rajin cukur kot..

Kenapa kalau pc hang kita suka ketuk-ketuk pc tu?
Mana la tau buleh elok ke haha..nak repair tak pandai.

Kenapa kalau pc lambat kita suka tekan button enter ke atau apa-apa button pun, laju-laju?
Sebab tensen, tak sabau. Beli mahal-mahal hang la pulak.

nurfauzi said...

Eden punyo jawpan merapu..

Kenapa perempuan kalau pakai mascara mesti mulut ternganga?
tak tahu...sebab tak pernah pakai haha

Kenapa tak ada makanan kucing perasa tikus?
geli nak proses tikus. kotoq nooo


Kenapa pizza bulat tapi kotak dia empat segi?
Tak sanggup den nak nyusahkan diri buek kotak bulat...

Kenapa kita suka tekan button remote control kuat-kuat walaupun tahu bateri remote tu dah habis?
Eden maleh nak tukar bateri hehe

Kenapa gam dalam botol dia tak melekat kat botol tu?
Sebab tak terdedah pada suhu bilik.

Kenapa toaster ada setting suhu yang tinggi sampai boleh buat roti terbakar lepas tu tak kan ada siapa yang sanggup makan?
Genggam bara api biar sampai jadi arang...(haha takde kaitan)

Kenapa tarzan takde beard?
Dia rajin cukur kot..

Kenapa kalau pc hang kita suka ketuk-ketuk pc tu?
Mana la tau buleh elok ke haha..nak repair tak pandai.

Kenapa kalau pc lambat kita suka tekan button enter ke atau apa-apa button pun, laju-laju?
Sebab tensen, tak sabau. Beli mahal-mahal hang la pulak.

IntaNBerliaN said...

soalan senang tp jwpn perlu akai yg pnjag utk pikir..hihii

faridah nazurah said...

haha otak terus blank baca soalan2 mencabar minda ni.. haha yg paling xleh blah soalan no 1.. ternganga bile pakai maskara ..

pha is said...

nk try jawab la :

1. supaya mata terbuka luas, sama luas dengan mulut yg ternganga..

2. sebab kucing sekarang dah educated.. dah tak makan tikus. kot. hehe

3. sebenarnya agak komplicated nk buat kotak berbentuk bulat.

4. tensyen. marahkan bateri yg dah habis, button yg jadi mangsa..

5. bila dalam botol ratio antara volume gam dan interphase antara gam dan udara adalah minimum. so, process penyejatan di tahap minimum, so, gam lambat kering dan masih dalam bentuk cecair. gam akan melekat bila dalam bentuk pepejal.

6. lain roti memerlukan tahap kepanasan yang berbeza untuk cukup "toasted". contohnya roti "Wholemeal bread", "white bread", "brown bread", dan sebagainya. ada sesetengah roti memang memerlukan suhu yg tinggi dan ada yang cukup sekadar suhu sederhana.

7. dalam cerita, tarzan adalah hero. hero kena la hensem. hehehe..

8. sebab lumrah hidup. contohnya, kalau otak kita "hang" kejap, mesti kita rasa nk tampar dahi. lebih kurg macam tu la..

9. sama macam situasi remote control. marahkan pc, keyboard jadi mangsa..

hehehe

Boni JLL3 said...

mungkin sumpahan agaknya..hakhakhakhak :P

fazrulnoor said...

jgn pk susah2..biar la soalan tu x terjawab

CIK MAY said...

taoi CM pki mascara tak terngaga pun!haha..tutp je mulut..

QueeN TerataI said...

semua tu adalah sifat semulajadi agaknya msred... hehehehe

salam msred.. bertemu kembali.. :)

:: Mrs.Eady :: said...

heheehe...

LINDAHERY said...

menarik soalan2 ni..tp malas nak fikir...boleh mcm tu?? hehee

LubLy said...

tiada jawapan utk itu..kerna nieh kebiasaan semua org kak..kui3

teratak hati said...

ade jugak yg rajin jawab..boleh tahan la jwpan nye..btl tak lain cerita..haha..:)

maszull said...

assalamualaikum msred....alamak panjang nyer soalan apa2 pun kita tengok kekawan punyer jawapan yer...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

KAHKAHKAH..


itu je jawapan sy HAHA

Juliet_iRa~" said...

aah kan...hee..

mmg sll buat n tjadi..kuikui..xtahu la kenapa..mmg akan buat..ngeeee

delarocha said...

ishh byk nye soalan..malas nak pikir jawapan..huhu

♥e'in♥ said...

e'in ngah tak sihat laa kak.. xdpt nk berfikir.. sorry, huhuhu..

Ann Ishak said...

tang pakai maskara tu memang mulut saya menganga tapi memang tindakan semulajadi kot hihihi

Mr.Clive said...

hahah i suka yang soalan pasal tarzan tu...keh3...
tapi sy rasa yang pasal pc lambat tu, rasanya sebab kita da buntu tak tau kenapa jadi gitu..so we resort to the only thing we know: by force!hha XD

eLLa n aLia said...

like3x.. i got all the answers for my self.. hoho

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno