March 11, 2012

NAK MULAKAN MALAM NANTI

Assalamualaikum......

Selain dari berblogging, msred suka baca novel, mostly english. Baru-baru ni saja rasa nak belajar baca novel melayu. So, msred belilah buku Angle in the Devil's Suit sebab suka dengan title dan cover dia.
Dah sebulan msred beli tapi belum dapat baca lagi. Bukan sebab tak berminat, tapi sebab masa free belum ada. Hari-hari buat kerja double shift. Siang dekat pejabat, malan dekat rumah pulak. Bos pun ada dua. Sorang dekat pejabat sorang dekat rumah. So, masa free memang limited.

Hati memang nak sangat start baca buku ni, tapi masa free yang ada digunakan untuk rehat dan tidur. Bila msred mengadu kat kawan msred, dia cakap kalau nak tunggu masa free untuk baca novel, kita working mom ni memang lah susah nak dapat. Dia suruh buat macam dia. Dia baca novel bila malam betul-betul sebelum dia tidur. Baca sekejap pun tak apa, janji jalan. Kalau tak, tak tahulah bila dapat baca.

Macam ok je suggestion kawan msred tu. So, malam ni msred nak start baca buku ni. Tak tahulah ambil berapa lama nak habis baca.

11 comments:

faridah nazurah said...

wahh cover novel ni nampak mcm best je.. hehe nanti akak dah habis baca buatlah review tau :P

Ezad Skytech said...

hee..takpe...take ur time la..slow2..nanti habis la baca tu..hee~

Badrina Ibtisam said...

Wahh. Bagus. Slamat membaca yee :))

El-Janna said...

kite pun dah lma tak bce novel^^ cover dia mmg cantik^^

..cik gugu.. said...

td ade gak nmpk novel ni, tp ta sempat nk belek2 sbb kaki dah mogok -.-

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

huhu.bgs gak idea ur fren tuh.teringat pulak zmn2 study dlu, mesti bca buku sblm tdo,kalo tak tkleh tdo.sudahnya tertdo ngan buku meniarap di atas muka.hehehe

EyqaLuvender said...

iqa plak sanggup tak tido utk abeskan sebuah novel...
iqa hantu novel...hihihi

Mr.Clive said...

btol kata kawan akak tu...sebelum tido,even a page pun da bagus da :)

Aine Ainun said...

Teruskan rajin membaca...

Skrg sy x brapa rajin mbaca, walopun byk kelapangan...hu!

nuyui a.k.a miss YUI said...

cr yui sama cam kwn sis tu..pastu tros ngntok..hihi.

Ainie Maydie said...

kagum dengan msred,walaupun bz pun still membaca lagi.. :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno