March 13, 2012

KALAU TAK SUKA CAKAP JE, SAYA TAK KISAH

Assalamualaikum......

Msred suka nyanyi. Tak suka jadi penyanyi tapi suka nyanyi sebab perasan suara best macam Ella. Kalau kat pejabat, msred mesti on radio kat pc, lepas tu layan nyanyi macam tengah buat konsert jelajah satu Malaysia. Dah jadi habit yang sukar ditinggalkan. Bezannya msred nyanyi perlahan je, tak adalah guna mic ke pembesar suara ke. Volume pun low je.

Persoalannya, rasa-rasa ada tak orang di sekeliling msred ni yang menyampah dengar msred menyanyi layan diri terasa suara cam heaven je kalau orang dengar? Selalunya msred tanya orang yang dekat ngan meja msred ni kalau-kalau suara msred terlebih kuat mengganggu dia orang. Setakat ini tak ada yang bersungut msred bising ke apa ke. Lagi pun msred punya suara perlahan saja pun.

Cuma msred risau kalau ada yang takut atau tak sampai hati nak cakap ngan msred... " Tolong diam boleh tak wahai mak cik yang suara tak sedap macam hampeh. Sakit telinga kot dengar mak cik punya suara."

Macamana nak tahu apa isi hati dia orang? Betul ke dia orang tak kisah msred layan diri karoks kat office ni? Macamana nak galakkan dia orang terus terang je kalau nak suruh msred diam?

18 comments:

mamavogue said...

ai x kesahh..
sbb ai pun suka nyanyi ikut radio.
asalkan ikut lirik sudah..hehehe

LubLy said...

kekdg tanya smbl bgurau org leh bg feedback cpt..

saffiya_aleesya @ echa said...

layan je kak janji tak mengganggu ketenteraman telinga n jiwa orang sekeliling hehehe

Kella said...

seorang sahabat yang baik adalah yang boleh menegur sahabatnya.. =)

atau pun kalau kita nak tahu sangat.. kita boleh buat contoh orang lain, sambil tanya kat diorang.. tapi buat macam selamba je.. tengok la macamna diorang respon...

hehe..sekadar pandapat 1sen dari saya. =)

mama maman aka yana said...

hmmm.. sukar jugak jika mrk jenis memendam rasa.. hahaha.. tp rasanya ok je.. as long msred tau batas msred sendiri.. jgn smpi diorg ckp ngan org atasan sudah.. hahaha

nuyui a.k.a miss YUI said...

kalau dia pndg2 tu..hihi.. kt tak tau isi hati org kan..

Aziela said...

rasanya ikut keadaan opis msred camner kot... Kalau orang lain pun ada borak2...ok jer...tp kalau opis jenis yang sunyi sepi, jarum jatuh atas karpet pun boleh dengar, agak mengganggu kot...

fazrulnoor said...

curi header..halal ea

..cik gugu.. said...

ala sis .. manusia mmg sentiasa ade rasa ta puas aty . abaikan je .. lau depa ckp baru kita ubah, lau depa ta ckp, teruskn je ;)

p/s : cite hantu la sis . tade bunuh2 .

mizzkechique said...

kak, lantakkan je... hahaha

ahsfantasy24 said...

manusia ni sukar di ramal,
kadang2 ada yang suka bermuka2 ^^

IntaNBerliaN said...

susah jugak nk suh org terus trg ni.. kdg org takut kita tersinggung..

LINDAHERY said...

tanya je lah dorang suka ke tak dgr msred nyanyi... *__*

ziraziz said...

Ssh nk tau isi hati org..tp maybe dr air muka kite blh tau, diorg suka @ nyampah dgr msred nyanyi ;p..

Sy mmg jrg mnyanyi, kalo mnyanyi pn dlm kls je..tu pn sbb mmg ade dlm silibus ha3...

mira maisara said...

wah.. kak msreed nie msti seorng yg berhati2 kan.. ?

tak apa. bukan kita boleh puaskan hati semua orang kan? lagipun kak msred nyanyi mesti sedap.. err bila nak buat konsert? hehe

nurfauzi said...

ade bakat terpendam yang orang lain tak tahu ke huhu.

Ezad Skytech said...

tu la msred...kita pun bukannya tahu hati orang lain mcm mana kan...susah nak ramal..

> nyanyi je...bukannya kuat kan msred..slow2 je..hee~

mas saari said...

mungkin diaorang suka dengar msred nyanyi kot..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno