March 07, 2012

DOA TERMAKBUL SUDAH

Assalamualaikum.....

Last week cuti empat hari sebab ketiga-tiga anak msred demam. Lepas sorang-sorang demam. Berjangkit. Cuti panjang jaga anak kat rumah.

Kita biasa lihat anak-anak lincah bermain, time demam dia orang lemah je, terbaring je tak lincah macam biasa. Sedih sangat. Msred memang tak tahan tengok anak demam. Bila dia orang demam saja, msred selalu berdoa biarlah demam dia orang tu pindah kat msred. Biarlah dia orang sentiasa sihat dan ligat bermain macam biasa.

Hari ini, doa tu termakbul. Hhhee..... Anak-anak semua dah elok demam, dah sihat, alhamdulillah. Msred pulak demam. Harap esok pagi dah kurang panasnya dan boleh bangun pergi kerja. Last week dah banyak cuti, tak kan this week nak cuti lagi. Malas nak berjawab dengan bos kalau dia tanya kenapa ashik cuti saja.

Note : Kalau nak pahala bila diuji dengan kesakitan, jangan sesekali mengeluh sakit. Redha sepenuh hati. Mampukah kita?

8 comments:

YaYaNsMuM said...

semoga cepat sembuh ya!

Rtp Farra Arisha said...

klo namanya ujian Tuhan, that means kita tidak boleh mengelak darinya lagi. and we just can let it goes smoothly! semoga cepat kebah dari demam. :)

aReLaN said...

syukur alhamdulillah anak2 kak red dah sihat.kak red lak kena.tu sume dugaan kan.sabar ye.jangan lupa makan ubat,minum air kosong banyak2 ye.hehehe

..cik gugu.. said...

moga cpt sembuh sis .. dugaan tuhan utk hambanya tu ..

LINDAHERY said...

moga cepat sembuh msred :)

CIK MAY said...

CM demam.dah mule sakit tekak dan kepala..;(

cik Kartun said...

alhamdulillah..

btw msred kene tag dalam senarai bloglist CK ;)
http://nurais-luahanhati.blogspot.com/2012/03/bloglist-mac-april.html

Masya said...

betul tu.. semoga cpt sembuh...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno