March 10, 2012

DIA GELAK KAN NAMA SAYA

Assalamualaikum......

Sekarang ini msred pakai mifi dari u mobile. Ini gambar modem dia. Boleh connect up to 5 wifi devices macam handphone, desktop, lappy dan tablet. Senang msred nak online either guna handphone atau i pad bila kat luar rumah.

Nama wifi dia msred guna nama sebenar msred lah, plus nama mr bf. So, bila msred on je mifi ni, nama msred akan appear kat wifi available list kat mana-mana wifi devices yang berhampiran dangan msred.

Yang msred nak cerita ni, tadi waktu makan kat fast food restaurant ni, adalah awek duduk sebelah table msred ni search available wifi connection. Appearlah nama wifi msred tu kat handphone dia. Tetiba dia cakap kat kawan dia something means like this la.....

" Ada wifi nama siti sufian (bukan nama sebenar) lah, kelakarnya." lepas tu dia gelak-gelak.

Msred tak fahamlah apa yang kelakarnya? Memanglah kalau kita search available wifi connection biasa kita jumpa nama restaurant, stremyx, atau company ke. Tapi Msred biasa je jumpa nama wifi individu macam ali ke, timah ke selain dari nama company atau restaurant. Tak ada pulak rasa kelakar.

Kelakar ke kalau ada nama wifi nama orang, bukan nama Mc D ke atau Baskin Robbin? Pelik ke? Kalau kelakar, part mana agaknya yang kelakar tu?

17 comments:

Iffah Afeefah said...

sengal

sendiri xde wifi

teratak hati said...

biase la tu wifi name org dh byk jmpe..dia baru gune handphone ade wifi kot..hehe..

Kalamhati said...

msred private kan la..letak password..nnt line tu lmbt klu buat open sbb org lain akan on guna msred punya wifi

Azzah said...

dia x pernah jumpa tu..

Areliff said...

ha3 tukar je name tu misred...gipon tak patut org tu gelakkan

Liya Laa said...

Apakah? x kelakar langsung okei. Hahaha

NadiRah said...

hehe..
ntah...pelik je dia...

..cik gugu.. said...

sengal .. sdri tade wifi nk gelakkn org plak ..

♥e'in♥ said...

kire okay laa org tu ade wifi sendiri.. bkn mcm die, tahu ngutuk aje..

✿Dear Yayah✿ said...

apa mslh pmpuan tu? adoii kesian

sy xrasa kelakar pulak.

yg betol kelakar student kt uia ni haa..

baru habis exam maths haritu, sy nak connect ke wifi uia, appear nama wifi sorg budk ni(mybe jiran bilik)

"maths 2 susaahhhhhhh..arghh!"

haha. adoii smpai kt nama wifi pun nak ngadu.

aRa ❤ aFiq™ said...

saja la tu.. manusia ni macam2.. mcm kt wifi umah ara ni name "cari make".. atas kita la hak kita an..

cik Kartun said...

manusia tu takde topik lain nak wat dosa..
halalkan je la msred..hehehe :D

lieynanilaz said...

abaikan jerk orang sebegitu...

Puan Kutu said...

mungkin dia igt siti sufian tu nama org perempuan..klu siti aminah tak kelakar kot bagi dia.agak je.haha..

MaryaYusof said...

Ntah, tak kelakar pun..hikhikhik

Ezad Skytech said...

baru first time jumpa la tu msred..hee~

CIK MAY said...

die jakun la tu..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno