March 11, 2012

DATING AND MOVIE SEEFOOD

Assalamualaikum......

Semalam hari Sabtu, hari pertama cuti sekolah kali ni msred bawak Iffan dan Ian pergi Subang Parade. Jalan-jalan, spend some quality time together. Sampai saja terus pergi lunch, Pizza Hut saja.

Then, terus pergi MBO Cineplex, nak tengok SeeFooD. Msred sebenarnya nak tengok Lorax, tapi Iffan beria nak tengok SeeFooD. Puaslah msred pujuk ajak tengok Lorax tapi Iffan tak nak. Si adik Ian ikut saja abangnya.

Yang bestnya tengok SeeFooD ni sebab ianya hasil kerja orang Malaysia, karya tempatan. Dalam cerita tu memang berlatarbelakangkan suasana Malaysia. Kampung nelayan di Malaysia. Gambar rumah dan karektor memang Malaysian. Itu yang buat msred bangga tu. Animasi pertama Malaysia dalam bahasa english. Senanglah kalau nak jual kat luar. Cuma, jalan cerita agak klise, beza pada presentationnya sahaja atau cara penyampaiannya. Moral pun lebih kurang sama, anti polution, friendship, teamwork and family, sangat sesuai untuk anak-anak kita.

Overall, msred bagi 3.5 atau 4 sebab SeeFooD itu kita punya.

Lepas ni nak tengok Lorax pulak.

14 comments:

teratak hati said...

klu tgk wayang dgn anak2 cerita kartun la ye...

MaryaYusof said...

As salam Msred,

Baguskan, industri cartoon di Malaysia dah berkembang... Proud to be Msian... Hrp2 pas ni adelah movie BoboiBoy! My son suka sgt cite tu :)

..cik gugu.. said...

ary ni baru ngedet nk tgk cte tu .. haha .

ziraziz said...

Syokkan jln2 mkn angin ngn family.. ;)

Nk g tgk seefood gak la ..

Anis Athia said...

nanti nak tengok jugak lah seefood, mcm menarik je ^_^

era kecik said...

orang malaysia yang buat. ish3, tak sangka lak. hehe. tapi, era tengok iklan seefood tu best! sampaikan adik era ingat dialog2 dia. hehe :D

Rina Supian said...

My friend yg dah tonton pun bg pendapat sama mcm msred..emmm :)

IntaNBerliaN said...

1st time dpt tgk muka ms red jelas2.. :-)

biasalahkan.. so, tpaksalah kita ikut kehendak ank kan :-)

Ct Aja said...

hihi...muka penat je semua...mesti penat berjalan..kiki

Afiq Yassin said...

afiq tak de masa lagi nak gi tgk seefood ni sbb org ckp cite boleh tahan ok la.

Ezad Skytech said...

masa mula2 tgk iklan SeeFood ni..ingatkan filem animasi daripada luar...rupanya animasi dari Malaysia...:D

nuyui a.k.a miss YUI said...

teruja lak nk tgk karya org mlysia..

eyqa amin said...

lama dah x nenguk wayang~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

anak msred..comellllllllllllll..nk pnjam 1 bole? eheh :p

LubLy said...

akak..lebly nak sgt tgk hasil karya anak malaysia nieh..
ya ampun anak-anak akak ch0mel nye mcm mama nyeee..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno