March 14, 2012

BERLAGAK LA SANGAT

Assalamualaikum.....
Dah dekat pukul satu ni, lunch hour sudah. Perut dah lapar terlampau sampai lagu apa yang bermain di corong perut dah tak boleh dikenalpasti lagi dah. Kawan bertanya nak lunch kat mana hari ini? Nak makan apa?
Saya jawab, "Saya nak makan buah je. Nak diet lah."
Kawan saya terus ketawa macamlah statement saya tu kelakar tahap maharaja lawak. Saya mula buat muka.
"Apahal ko ketawa? Nak kena babab?" Buat-buat tak paham kenapa kawan ketawa padahal tahu kenapa. nak mengata saya lah tu.
" Ko kan kuat mentedarah, mana ko boleh makan buah je." lepas tu dia sambung ketawa lagi.
Takdelah kelakar mana pun. Sengaja je kawan saya tu nak ajak saya bergaduh agaknya. " Ko tengoklah hari ni aku makan buah je lunch ni." saya buat muka tak puas hati dan berlagak terel cuba menegakkan benang yang basah.
" Ye la, aku tengok."
Ending : Hari ini lunch hour kawan saya tengok saya makan buah saja. Tapi pukul 230 pm lebih kurang, kawan saya tersenyum tengok saya buat muka kesian bila cakap, " Nak biskut tiger sket. Dah tak tahan lapar dah ni. Gigil dah tangan takleh wat keje."
'Saya' dalam kisah ini hanya rekaan. Percaya ke?
Sekian.

22 comments:

IntaNBerliaN said...

eh.. sy xpnh jupa buah jual dlm bekas gitu..hihii.. ketinggaln zaman tol la..

Anum said...

hehehehe
kena kuat semangat nie

oli-go said...

nampak sedap gambar buah tu...

Afiq Yassin said...

afiq percaya sgt ni.. hu3

:: Mrs.Eady :: said...

same la nak diet..

faridah nazurah said...

hahaha ala kak xyah diet2.. nnt lapar lak

nuyui a.k.a miss YUI said...

comel aje bekasnya..nyum2..sedap buah..

LubLy said...

akak mmg kuat mkn!haha

Aine Ainun said...

Ehehee...

Pengaruh sekeliling antara cabaran hebat dlam misi diet.. Kuatkn smangat ye kalo berdiet..;)

mamavogue said...

mamavogue pun lapa..huhu
tu la td org g mkn kita membutaa..
hehehe

lieynanilaz said...

tak percaya...haha.

maszull said...

assalamulaikum msred...alahai cian nyer mkn buah jer yer nape x mkn nasi kan dah lapar tu...:)

..cik gugu.. said...

akak da slim la .. tayah diet pon tape ;)

Adika said...

hehe sy mkn kuat tapi bdan stay cmtuh .. :)

cik najihah said...

klu dah x tahan sgt makan je kak :) nnt sakit

eyqa amin said...

buah je? heheheheee.. saya PERCAYA sangat ;)

nurfauzi said...

memang betul kalau nak diet banyakkan makan buah. sebab anyak serat.

cuma kena latih perut supaye tahan lapor huhu...

EyqaLuvender said...

diet la konon akak kan?haha
makan je kak time ade selera ni...

saffiya_aleesya @ echa said...

kira diet tak menjadi la ni yer hehehe..makan jela kak klu dah smpai tahap terketar2 tangan nak buat keje kang ada yang pengsan kat ofis plak hahaha

ILA HonEyBuNNy said...

wakkakak....dugaan berdiet neh...hehhe:)

LINDAHERY said...

saya percaya yg 'SAYA' dlm cerita tu kak msred...heheeheee

Siti nAdiA (NaSz) said...

sedpnyer buah

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno