February 17, 2012

SIBUK KIRA DUIT

Assalamualaikum.....
Sejak duit syiling baru diedarkan hari itu, msred sibuklah nak dapatkan syiling baru, lepas tu nak tunjuk kat orang msred dapat syiling baru, lepas tu nak simpan buat koleksi tak tahu lah apa motif dan apa tujuan. Sampai kan hari tu my SIL minta duit syiling msred tak bagi sebab time tu yang tinggal syiling baru saja.
Tapi yang tak bestnya dari hari tu asik dapat yang sepuluh sen je. At last pagi tadi barulah merasa nak dapat syiling lima puluh sen yang baru. Kat opis, orang lain sibuk buat kerja, msred sibuk kira duit syiling baru dalam simpanan yang dah mencecah juta-juta (hahaha...).

Lepas ni dapatkan duit kertas RM 20 pulak yang kaler oren tu. Lambatlah dapat. Sape ada? Nak tukar.

30 comments:

Anum said...

anum rasa cantik duit lama lagi

faridah nazurah said...

heee tak pernah lagi dpt 50sen tu.. setakat ni baru dpt 10sen dengan 5sen je.. haih~

nuyui a.k.a miss YUI said...

sndiri lom dpt g tp dah tgk org lain punya duit..

LINDAHERY said...

hhehehe..linda pun blm dpt..ada pun syiling 10sen je..tu pun dpt kat tol..hehee

Azzah said...

belum pernah dapat tapi sekarang pun tengah nak tukar syiling 2 lama..

Aine Ainun said...

Huhu...baru dapat yang 2 kupang jek..heheee

tp kecik la duit tu, rasa x puas pegang..eheheeee

LubLy said...

the 0ld one it's m0re valueable sis..

Nyue said...

nyue pon dh dpt...ringgan sgt2 kn duit baru nie..he3...

yg kertas xpernah mrasa ag y baru..tgk kwn punyer jerr

mama maman said...

pernah dpt duit br.. tp takde simpan pun.. tah la..:)

..cik gugu.. said...

tak pnah tgk duit bru lg .. heheh

teha said...

kecik sikit kan duet baru tu.. hehe

cik Kartun said...

baru dpt yg 10sen ngn 20sen..
ingat token ape la org kedai tu bagi.. nasib bek tak kne cepuk hahaha

Tasha said...

yg 50sen je tak penah dpt lagik, eh..5 sen pon..hak3

Mishter Izwän said...

pergi la bank. cpat siket dpt

Iffah Afeefah said...

xheran sal duit bru

tatau npe

fadh leyanie said...

duit 50 sen yg baru kecik je.

ILA HonEyBuNNy said...

ila teringat adik2 ila...bila tgk duit syiling baru neh..

adik2 ila..punya lama tunggu dior kt kl central..rupanya diorg tukar wit syiling neh dgn kedai apa tah...heheheh

aRa ❤ aFiq™ said...

amboi.. nak 1 kak..hehe

Juliet_iRa~" said...

heee..syiling br mcm token je rs..;p

wuuu

fafa punya said...

chill lah msred..hahaha..nnt mesti rasa jemu tengok duit ni kann :p

Nyamuk Terbang said...

kiter pn sbuk kmpul duit bru jgk..hehe

H.J said...

kat bank banyak kak msred..haha

KaK LimAh Si SupiR said...

duit syiling bru maken ringan

lynda salim said...

syiling lama lagi antique kut.. yang baru macam mainan . hihii

nazirah said...

duet ketas dah kuar ke msred? duet syiling je kn yg ada skang ni hee

Hanih Borhan said...

Haritu waktu cashier bagi balance, saya bagi balik, saya kata : "Ni bukan duit Malaysia ni"...

Cashier makcik Cina tu kata balik : "Lu taktaw ka,ni diut baru maaa!"

T'kena! Haha...

♥e'in♥ said...

wah.. e'in xdpt lg wet syiling baru.. sob3

L said...

nt dapat larh... huuuu.. xlama lagi duit lama dah xdak dah..

jom baca sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

mas saari said...

saya pun sama, sayang nak guna duit syiling baru tu! heheheee

MaryaYusof said...

Dear red,
Saya tak merasa lg nak pegang duit Msia yg baru...alahai...

Byk entry yg menarik sy terlepas dlm blog ni...baru terhegeh2 nak baca...jgn marah ye :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno