February 20, 2012

SAYA LAMBAT KAWEN. SAYA TAK LAKU?

Assalamualaikum....
Tadi bw ke blog Cik Ain. Dia cerita kenangan masa sekolah dengan geng click dia. Cik Ain ugut jangan ada sesiapa berani kawen dulu sebelum dia. Kelakar je baca. Lebih kelakar lagi bila tau ada geng click Cik Ain yang baru je sah bergelar isteri orang.
Teringat masa zaman sekolah menengah dulu. Geng click msred ada empat orang awek. Yang dua orang berangan nak kahwin lambat. Yang lagi dua orang termasuk msred berangan nak kawen cepat (dont judge me ok, hhheeee ).
Tapi akhirnya, dua orang geng click msred yang berangan nak kawen lambat tu muda-muda lagi dah kawen. Msred dan sorang lagi geng click msred yang bercita-cita nak kawen cepat, lambat pulak dapat jodoh.
Nak buat macamana, dua orang tu cepat laku. Yang lagi dua orang tu, termasuk msred, lambat laku.
Moral of the story... Kita merancang, DIA menentukan. So, msred lambat kawin bukan sebab tak laku ea.
- Posted using BlogPress from my iPad

21 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

itu semua urusan Allah kan...kita cuma mampu berusaha je :)

Nyamuk Terbang said...

yg kawin cpt tue sbb jdoh cpt..

LINDAHERY said...

segalanya di tangan DIA ... :)

Nyue said...

kita hanya mampu merancang..huhu..

maszull said...

assalamulaikum msred...sabar yer jodoh pasti ada cuma lambat atau cepat jer...

Allah telah menetapkn siapa jodoh kita tunggu dan lihat pasti jodoh dah ada dekat2 kot...:)

mama maman said...

mama dulu kunun2 badjet nak kawin seblm umur 25 atau 25 thn kira last la tuh.. hahaha.. tp jodoh ketemu semasa umur dah 27 dah.. hahah.. kawin gak la dr tak kawin eks.. mujur ada yg berkenan nak buat bini je.. hahaha..

jodoh sapa la kita nak boleh lawan..:)

Aine Ainun said...

Jodoh sume dtangan tuhan. Sabar ye mredd, kita akan melalui semua ni...

Dulu ms bujang, org kata bila nk kwen,
da tunang org tya lg, bila nk kawen,
da kawen pulak, org tya bila nak dapat anak,
x dpt anak, org kata, kenapa lambar sgt???

Org takkan bernti bercakap,
harus sabar...

mish eden said...

xpe...jodoh da ditentukn...p skang mmg trend kawin awl..hehehe

teratak hati said...

kawin jugak kan..laku la tu..:)

✿Dear Yayah✿ said...

Allah tahu bila waktunya kan kak.

ajal maut rezeki jodoh semua kt tgn Dia.

Dia maha mengetahui. ^^

yakin & doa jek. n jgn memilih sgt..kikih XD

Mishter Izwän said...

msred nk cover lah tuh, walaupun msred dulu tak laku, tp akhirnya . . kahwin jugak

cik ika said...

jodoh Allah da tntukan..

Mr.Clive said...

selalu aje terbalik kan...org yang kate nak kawen lambat,kawen awal.yang nak kawen awal,kawen lambat...haha

eyqa amin said...

yurp. kita merancang, DIA yang menentukan. sentiasalah berusaha kalau nak segala impian jadi kenyataan. kan?kan? heh

H.J said...

bukan tak laku..ramai sangat kena buat pilihan..kann?haha

aReLaN said...

dah jodoh camtu nak wat camne.kita hanya merancang.tapi kalau dah sampai waktu,terima jelah ketentuan-NYA.hehehe

Rawlins Takashi Ichigo Lutz said...

semuanya diuruskan olehNya

saya gades pelik said...

hehe selalunya begitu..orang kata diam diam berisi~

LubLy said...

errrr..sy pun dh lmbt..

.izzati liyana. said...

yep. Allah yang menentukan segalanya. saya ni xtahulah bila. hee. belajar pon tak habis lagi dah menggatal kan. :D

MaryaYusof said...

Ajal, maut & jodoh semuanya rahsia Allah... Dia sebaik-baik perancang! Yg penting dah kawinkan..mmg laku lah tu :) gurau*

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno