February 09, 2012

SAYA DAH BESAR

Assalamualaikum....

Weekdays, pagi macam biasa sebelum pergi kerja msred akan hantar Iffan ke Kindy.

Sejak awal tahun ini msred akan hantar Iffan sampai depan pintu, baru konfiden nak tinggalkan dia. Iffan akan salam msred dan msred akan kiss kiss dia sebelum dia masuk dalam kelas.

Tapi pagi tadi, macam biasa msred turun dari kereta nak hantar Iffan sampai depan pintu, tetiba Iffan cakap....

" Mama. Mama duduk dalam kereta lah. Tak payahlah hantar Iffan sampai pintu."

Erk.... Msred tanya kenapa? Iffan jawab...

" Iffan dah besar lah mama. Iffan pandai masuk sekolah sendiri."

Besarlah sangat. Sabar je la. Bila msred nak kiss dia macam biasa, dia cakap...



" No no mama. Iffan dah besar."

Puhlease.... Besar la sangat. Mengada lah si Iffan ni. Nasib baik Iffan masih sudi salam msred sebelum masuk kelas. Kalau tak salam, mama babab dia.

- Posted using BlogPress from my iPad

25 comments:

mizzkechique said...

hahaha..normal la kak.. maybe dia nmpk kwn² dia msuk kelas sendiri..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam.selamat pagi ms red. mungkin dia malu kot dpn kwn2.nak nmpk hero gagah perkasa sket kot.hihi~

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,gtu ea..

beselah tu sis..

aReLaN said...

maybe dia malu kot depan kawan2 dia.hehehe..

maszull said...

assalamualaikum msred...so sweetnya tapi budak lelaki mmg mcm tu kan pada dia dah besar sgt la tu ...:)

Munnafendy said...

hahahahah da besar pun still lg kena kiss mama tau =)

Natasya Naslin said...

hehehe =p
teringat zmn skolah dulu..
sgan kot dgn mber2.. yg boys lg la..

time tu bjet da bsar, haha =p sngal jek..

Pendamba Mawar said...

ni kes lekat lipstick kat pipi la ni.haha

saffiya_aleesya @ echa said...

hehehe ada2 jer ragam nyer..bagus laa kalau macam tu..belajar berdikari sampai bila asyik nak berteman jer kan!!!

mas saari said...

dia dah pandai nak berdikari tu... biarkan je msred!

Farah Hanis said...

Comel je iffan :)

..cik gugu.. said...

dy dah besar sis .. tp sbg mak bpk, mesti kita anggap dy kcik lg an .

*mcm ayah sy, sy da bsar pon masih d anggap budak kcik -.-

QueeN TerataI said...

biasala msred.. budak2 kalau depan kawan.. dia malu la tu.. so dia ckp la mcm tu

LubLy said...

lebly pun dh bsr kak #tetibe jek

dia malu tue kak..hehe

Aine Ainun said...

Hehe..matang sungguh dia..

mira maisara said...

nak belaja berdidikari leteww. :D

EyqaLuvender said...

tak lame ag akak dpt menantu la kn?
iffan da besar..hehehe

Hanis MY said...

huhu hanis plak y sedih, iffan takmo kiss2... nasib baik masih salam, ada kawan usik dia agaknya hehe

KaK LimAh Si SupiR said...

dye control macho tuuu msred :P

anda di tag!
http://www.tynpateyhah.blogspot.com/2012/02/tentang-dia-saya-dan-mereka.html

faridah nazurah said...

hehe biasalah tu.. budak2 sekarang dh pandai2 bajet dh besar sgt.. mcm adik sy pun, nak kiss pipi dia sebelum turun kereta pun malu..nanti org nampak

cik wanie Lovela (CWL) said...

usia terus berjalan ..kematangan kita cmne hehe

LINDAHERY said...

hehehe comel je..tp tersentuh tak hati msred ? mana tau kot2 sedih pulak..:)

cik azeya said...

hehe, comel. semoga membesar menjadi budak yang baik :p

Juliet_iRa~" said...

heee..dah besar la mama..;p

bdk2 gtu la..agaknya dia tgk kwn2 dia y lain xda cmtu kot..heee

cik Kartun said...

bgus! kechik2 da ade kyakinan diri ;)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno