February 20, 2012

LAWAK : MASALAH LELAKI

Assalamualaikum....
Takut tak jelas, dalam picture 1 dan 2 dialognya......
Husband : Hey Sweet, what is the password of our safe box?
Wife : Its the date of our first kiss.


Sampai sudah husband dia tak tahu apa password safe box dia orang. Lelaki memang susah nak ingat benda-benda macam ni ke? Kenapa gaknya yea?
Tak penting?
Otak tak berapa bagus?
Malas?
....... ?

32 comments:

Zul Fattah said...

erk.. tak semua ko laki yg lupa tarikh penting.. sesetengah je.. huhu..

faridah nazurah said...

haha kadang2 lelaki rasa hal2 tu semua remeh je. tp bg perempuan tu hal yg penting

Rawlins Takashi Ichigo Lutz said...

erk...
maybe just bad with dates kot..heheheheh

eyqa amin said...

ahaha...lelaki nie semua take it easy :))

sometime+somehow laa.

aReLaN said...

hmmm...laki kalau ingat pon takde la sampai detail kan.besela,amek mudah tapi bukan sume la kak red.hehehe

nurfauzi said...

nature..

men from mars, women from venus.

different language, way of thinking..

but still need each other hehehe

Fendy said...

ramai gak...malas nk ingt...sebab xpernah kiss....

saya gades pelik said...

hehe normal~ lelaki mmg susah nak ingat benda3 mcm tuh..perempuan lebih senang igt sbb mgkn perempuan ni sensatif lebih

CIK MAY said...

er.r..dah boleh ke buat exchange link tuh?nnt CM ajar proper cket...hari tu bloger mun ada ajar..tapi hp off time tu..

cik fadh said...

laki suka amik mudah . dlu cik fadh salu kene igt tarikh2 pntg, skang cik fadh plak yg lupe, laki cik fadh plak igt sentiasa..hihi

Typing Error said...

Salam. Lelaki fikirannya sehala. Sebb itu dia simple. Mudah lupa benda yang remeh temeh. Perempuan fikirannya banyak hala, selekoh dan u turn. sbb tu fikirannya kdg2 terlalu cerewet.

ahsfantasy24 said...

ada juga lelaki yang ingat
benda2 remeh macam tu ;D

.izzati liyana. said...

haha. tak semua..ade yg saya kenal tu, dia yang ingat dulu tarikh2 special ni. hee. maybe yg tak ingat tu, jenis cm asal boleh je kot. lebih pentingkan kerja and tak anggap benda ni penting. so he tends to forget all this thing yg kononnya remeh kot.

teha said...

biase laa budak lelaki.. hahhaa !

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm malas nk ingat kot.. huhu

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tp secara logiknya 1st kiss tu msti la anivesary prkahwinan :)

cinnamon.com said...

buat2 lupa pun ada juga..

EyqaLuvender said...

lelaki mmg cmtuh kot...ish!

MaryaYusof said...

Salam Ms Red,

Mcm sy kadang2 my hb lg ingat tarikh2 penting ni berbanding saya...huhuhuu... tak tahulah lelaki lain :)

teyn teyn said...

nama pon lelaki .. camtu lerr.. haha

Juliet_iRa~" said...

tapi xsemua la..heee ;p

cik ika said...

memang ta semua..tp law si dia lpekan memang akn ku kapak2 beliau..hahaha

Mishter Izwän said...

ramai sngt yg dyer kiss, tuh yg tak ingt

ILA HonEyBuNNy said...

betul tu kak...

laki neh diorg lebih banyak pk hal2 kerja n kereta or segala bagai..xsuka pk hal2 cm tu...

teratak hati said...

laki byk pikir pasal kerja je, benda lain dia mls nk ingt..lagi2 klu yg gile kerja tu..

L said...

we r not complicated..=0

jom renung kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/jahil-dunia-jahil-agama.html

fazrulnoor said...

ade yg kurang penting mmg laki x ingat :)

Nath said...

biasalah itu =.=

cik Kartun said...

contoh terdekat.. Cik Abah sendiri cepat terlupa.. @_@

Juliet_iRa~" said...

hee..tak smua lelaki tp kebanyakannya..like ayah ira..wuu..tarikh birthday anak dia ni pon tak igt...tp benda lain dia mmg care..:)

Juliet_iRa~" said...

hee..tak smua lelaki tp kebanyakannya..like ayah ira..wuu..tarikh birthday anak dia ni pon tak igt...tp benda lain dia mmg care..:)

mas saari said...

diaorang suka buat tak kisah, sebab tu tak ingat...huhuhuuu

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno