February 08, 2012

BILA PERUT KENA RABA

Assalamualaikum....

Tadi di pejabat ada kawan msred yang masih berstatus anak dara telah meraba perut msred tanpa kerelaan msred. Terkejut dibuatnya. Terus msred cakap....

" Jangan lah usik perut orang. Malulah perut macam pegnen 2 bulan."

Kawan msred tu siap gelak lagi sambil cakap...

" Kenapa jadi macam tu? Mesti dalam pantang tak pakai bengkung kan? Tu yang buncit tu."

Amek kau dia sound setepek.

Betul lah tu. Masa msred dalama pantang, malas betul nak pakai bengkung. Kenapa?

Sebab kulit msred ni mengada sensitif. Sebelum pakai bengkung, mak cik urut tu akan sapukan campuran kapur dengan air limau nipis. Lepas tu baru pakai bengkung. Akibatnya, selepas bercampur peluh buat perut msred terasa gatal-gatal. Habis melecet perut msred garu-garu. Tak tahan.

Dua minggu je tahan pakai bengkung. Lepas tu dah malas dah. Tu pasal perut sampai sekarang mantain macam pegnen 2 bulan.

Pesanan buat kawan-kawan yang bakal berpantang. Kalau tak nak perut mantain macam pegnen 2 bulan, pakai bengkung sampai habis pantang 44 hari. Kalau malas, terima je lah kalau perut tak nak kembali ke bentuk asal.

Note : Ada kawan msred yang dah ada 2 orang anak, yang sangat sabar pakai bengkung sampai habis pantang, hasilnya perut dia memang macam anak dara. Jeles?


- Posted using BlogPress from my iPad

14 comments:

NisaAdnan said...

tape msred oke lagi tuu mcm 2 bulan. standrd laa! hehe

aReLaN said...

hahahah..ala,baru rupa perut pegnen 2 bulan.ok lagi tu.

fRaMe+LenSeS said...

kna pesan kat bakal wife nadh ni. ehhe. :D

mizzkechique said...

skang pun blh pakai bengkung.. hehe

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Haruslah jeles tp diri sendiri tak thn caner...kte pakai dgn kapur buh limau pun melecet...sedihh...

maszull said...

assalamualaikum msred...yer la kalau pakai bengkung masa dlm pantang elok pakai bengkung sbb perut kita masih lembut lg ....:)

pena rozie said...

tak pe br 2 bln....

cinnamon.com said...

kak tak berpantang pun..pakai bekung pun tak sampai 44 hari..

ubat dlm pantang pun tak mkn..kak makn semua..lg2 buah2 sgar pantang tengok.

Alhamdulillah..baju lama2 boleh pakai lg.

:: Mrs.Eady :: said...

errkkss...

Mr.Clive said...

hahaha
lek la...baru 2 bulan jer...kehkehkeh...survey2 la cara lain nak kempiskan balik XD

aRa ❤ aFiq™ said...

kakak ara bpantang ta kai bengkung pown.. huhu

mira maisara said...

owh baiklah msred :) kahwin nt beli stok bekung teross..uhuuu

Puan Kutu said...

pakai bengkung pun klu mkn byk n minum air batu buncit gak.hehe..

era kecik said...

haha.. jeles :P

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno