January 13, 2012

YOU ALL NAK RUGI KE?

Assalamualaikum......

Memang tak mengapa, jika kita dikurniakan Allah umur yang panjang, bertaubat kemudian hari. Kamu kata, biar lambat asalkan bertaubat juga.

Tapi percayalah, kalau lambat kita menyerahkan diri kita padaNya, rugi. Cuba bayangkan kalau kita beramal seawal usia kita lagi, berapa banyak amalan telah kita lakukan? Betapa dalamnya cinta kita kita padaNya?Betapa kuatnya rindu kita untuk bertemuNya?

Kalau kamu sedari mula sudah mendekatkan diri denganNya, beruntunglah kamu. Kerana jika kamu lewat, takut sewaktu sudah sampai masa kamu kembali mengadap Dia, rasa cinta dan rindu kamu padaNya tidak seteguh dan sehebat batu karang dilautan ombak. Kalau cinta kamu padaNya tidak teguh dan kuat, bagaimana kita nak melangkah gagah melintasi sirat al mustaqeem?

Note : 'Kamu' itu adalah anda dan saya sendiri.

- Posted using BlogPress from my iPad

21 comments:

LubLy said...

masa tua kite plg singkat..
kembali la kite ke Jalan Allah secepat yg mungkin..

cik ika said...

like3..

:: Mrs.Eady :: said...

nice :)

aReLaN said...

perkongsian yang baik.tazkirah hari jumaat.hehehe...gunalah masa yang kita loan dari ALLAH ni sebaiknya kan.

nazirah said...

yee...betul tu msred..

Scha Lalala said...

agreed! nice entryy

MaryaYusof said...

Couldn't agree more! Terima kasih ;)

MaryaYusof said...

Couldn't agree more! Terima kasih ;)

QueeN TerataI said...

betul tu.. renung2kanlah...

era kecik said...

betul .. tapi nak buat tu yang payah sket tu .. =.=""

LINDAHERY said...

aslmkum...umur panjang tp klu x beramal buat apa kan..allah bg peluang utk hidup gunalah sebaik-baiknya... insyallah

Iffah Afeefah said...

erm terime kasih kak igtkan


ske blog akk jugak

saffiya_aleesya @ echa said...

banyakkan amalan2 sebelum terlambat sebab kita tak tahu bila kita akan pergi mengadap illahi..

fazrulnoor said...

demi masa manusia dalam kerugian

Pendamba Mawar said...

setuju ngan msred

aleen aiden said...

kalau ditunggu2 dan ditangguh2 takut ajal yang datang tak boleh ditangguh2 juga.heh

Mohammad Thaqib Mohd Zaki said...

Suka dengan entry nie...!!! :D

Munnafendy said...

ajal kita xtahu...ntah2 kejap lg ajal dtg..jgn tangguh buat perubahan..jgn tANGGUH buat amal..buat jahat tangguh2 xpe =)

Juliet_iRa~" said...

btol2..setuju sgt kak..

berubah ke arah kebaikan sikit..:)

Azzah said...

beramal sebelum sakit..setuju..

aimie amalina said...

betol kak :)
sementara masih ada,
selagi itulah kita harus sentiasa mohon kemaafan dr Dia kan :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno