January 08, 2012

UNTUK ORANG DEWASA SAHAJA

Assalamualaikum.....
Tadi pergi lunch dengan Iffan, Ian dan Iman. Makan Pizza Hut je. Msred tak ada lah lapar sangat. Saja nak bawak the boys lunch kat luar, lepas shopping barang keperluan kat Tesco.
Oleh kerana tak nak makan banyak, msred pun orderlah set untuk kids, ada small spaghetti, air dan ice cream. Sekali waiter tu cakap,
" Akak, set ini hanya untuk kanak-kanak bawah 13 tahun yea." sambil jari dia tunjuk note kat menu itu. Note itu berbunyi....
Age 12 and below ( limited to 1 meal per kid ).
Sumpah msred tak tahu adult tak boleh order kid's meal. Ingat boleh je macam Mc D ke KFC ke.
Msred dah order 2 set Kid's Meal untuk Iffan dan Ian. So msred tak boleh lah nak order set yang ketiga untuk msred. Kalau msred cakap order yang ketiga itu untuk Iman yang baru setahun tu nanti dia tak percaya pulak.
Last-last, msred order Seafood Lasagna je.
- Posted using BlogPress from my iPad

25 comments:

Rtp Farra Arisha said...

hehe, baru saja ingin mengenakan makanan yang enak, eh, malahan ada2 saja halangan dan peraturannya ;)

sumaiyah mokhtar said...

hehehe budak2 makan bukan habis pun :)

Azzah said...

cam tu pulak..

sumaiyah mokhtar said...
This comment has been removed by the author.
Ini Kisah Tia said...

aik ada pulak macam tu .. err , bukan ke kita ada hak nak mencekik apapun?

fRaMe+LenSeS said...

seyes Nadh pn baru tau. hihiih. :D

thaqibzaki said...

Ini namanya diskriminasi dalam pemakanan. hahahaha.

era kecik said...

hehe . ade gak macam tu pon :P

Nalisa Syahira said...

aih , tak boleh eh ? mcm kita tak bayar je .

Cik Pulau said...

yeke??
tak pernah tau pn..
sebab biasanya kalau kids pun order yang adult je..
hahaha

eyqa amin said...

huh! lapo la msred...rindu ngan spageti kt c2......

ahsfantasy24 said...

camtu plak ea?
tak pernah lak oder yang tu, huu~

QueeN TerataI said...

hehehe memg x patut ler.. suka ati la kan kita nak order pe pun.. isk. isk. tp nak tny msred ni.. sedap x seafood lasagna tue? teringin gak nk mkn.. tp takut x menepati citarasa nnt membazir pulak.. sbb Queen ni agak cerewet sikit bab2 mknni..

Juliet_iRa~" said...

yeke?br tau kak..xpnh tau plak selama ni..payah la camtu kalo nk belikan utk anak buah ke kan..dasyat la pizza hut ni..huuu

Ezad Skytech said...

aihh...macam tu pulak...sy tak pernah order..sbb tu tak tahu...hee~

Anak Wak Mail said...

siiannya,,kena la beli set dewasa ye msred..

ainraus said...

msred. aritu kawan ain order boleh je? pelik2 je polisi restoran ni kan. :)
anywa. thanks for always care by reading my little blog, sis. appreciate that!

Cik Jannah said...

hehe. tapi kan meal kids lagi sedap tau tak. hehe

Ct Aja said...

owh McD leh ye order sey meal, tak pernah rsa pn tkt xblh beli...wuhuuhu

nurfauzi said...

ape ke heee nye kite tak bole order set kanak-kanak pulak? fast food lain buleh pulak...

nuyui a.k.a miss YUI said...

ada ea??bru ke sis??xtau palk..

jedi said...

da lama x ke pizza...

cik Kartun said...

pulak.. nak jadi budak2 p0n x bley huhuhu

KuNanGKuNanG said...

la..nape lak xleh...cam sdp je..huhu

Jaa said...

la, saya pun baru jer tau..haha, naper la buat peraturan pelik2 camtu...suka hati la kl org dewasa nak makan kids meal...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno