January 27, 2012

RUTIN SPECIAL HARI JUMAAT

Assalamualaikum....

Msred dan rakan sepejabat msred, Cik Ina, ada rutin hari Jumaat. Kalau hari biasa, weekdays, kita orang makan simple-simple je untuk lunch. Roti je ke, kopok je ke. Isnin sampai Khamis lunch yang simple.

Tapi hari Jumaat, disebabkan rehat lama, dari 1215 sampai 1445, kita orang suka melepak kat kedai makan yang best-best, lama-lama. Kiranya hari lain kita orang makan simple-simple, hari Jumaat baru kita orang belanja diri sendiri makan best sikit.

Hari ini, msred dan Cik Ina makan kat Noodle Station. Msred order Mee dan black pepper drumstick dan air Mocha Ice Blended with Chocolate Chips.






Rasanya harus lah sedap. Dah bayar mahal-mahal kalau tak sedap, haruslah boikot kedai tu. Hari ini habis RM 25 untuk lunch. Tapi puas hati, tak apa mahal sikit.


- Posted using BlogPress from my iPad

29 comments:

Cikpuan rara said...

mkn apa smpai 25rm tu kak?

eyqa amin said...

makanan lagi. adoiiyai!!
me lapar la msred ~~'

Iffah Afeefah said...

y penting sdp n halal kan kak

Ezad Skytech said...

bayar mahal2 tapi tak sedap mmg kena complain la...hee~

Anak Wak Mail said...

25 hengget??adoi..mahalnya kakak,,tp tak pe,,janji puas hati..;)

Lieyda said...

mahalnye kak. huhu. tp best ke noodle station? kt sini xbest. arap mhl je tp mknn hampeh

LINDAHERY said...

hai msred..raa mcm lama je x singgah sini..hurm... makan je selagi mampu... hiihi

QueeN TerataI said...

bestnya hari jumaat rehat lama... Queen isnin sampai jumaat sama je.. oleh itu hari2 pun makan sama aje.. xde yg special atau lepak lama2 sbb waktu yg singkat... hehehe

cik fadh said...

xpe, masuk perut sendiri jugak kan..fadh salu sedapkan hati mcm tu kalo teringin mkn mahal2..

mira maisara said...

wah untung la :D

Azzah said...

seminggu sekali je kan makan mahal..istimewa untuk perut dan tekak kita kan msred..

anismelon said...

lame xsinggah sini..huuu..mcm sedap je kak..huuuu..lapo..

aRa ❤ aFiq™ said...

rm25 ? da bole mkn untuk 2 hari uh,,

Juliet_iRa~" said...

wahh mahal gak tp sedap xpe..hee..

ira xpnh mkn lagi kat noodle station..:)

aimaniman said...

x kan makan mee plus ayam plus air je RM 25, makan ramai2 adik belanja ker?.. kalau akak 25 tu bleh makan akak, abah, dan 3 anak kecil akak... isss pelokeknya mama ni kan,.. ?

Why Farouk said...

noodle station kat mana ni kak??? wah.. ni namanya org kaya jumaat =.=

Woofer Storm said...

mahal tapi berbaloi jika sedap..kan sis?heeee

Dina Ifhami said...

25rm ? mahal tuu . haha

Puan Kutu said...

kiranya hari jumaat adalah hari makan sedap seopis la nie ekk?hehe..

era kecik said...

dua makanan tu dah habis RM25 ringgit? aiyyoo.. mahalnya..

:: hehe, suka nengok air tu.. yummy >.<

ILA HonEyBuNNy said...

betoii tu kak..

ila lau mahal xpa..janji sedappp n perut kenyang..hati pun senang..hehehe

aizamia3 said...

bukan tetiap hari..

K O R I E said...

xpew kak,janji perut kenyang hati senang ;)

Hanis MY said...

I like noodle station yummy!

Bobo said...

Mocha Ice Blended fav tuuuu..

♥e'in♥ said...

sedapnye! kat jb ade noodle station nie.. tp e'in tak penah masuk.. hehehe

Kalamhati said...

best tuuu..feveret!hehe

EyqaLuvender said...

special ye kak?
kalo blnje iqa lg special jdnye...=p

MaryaYusof said...

Wah, mcm best je... mcm sy tak kisah mkn mahal as long sodap! tu yg penting betul tak? heheee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno