January 12, 2012

RAMAI RUPANYA YANG GGRRRRR....

Assalamualaikum....
Kelakar jugak baca komen entry WW msred semalam. Rupanya ramai jugak yang grrrr.... Ingat awal tahun ni semua relax je kat opis, keje belum banyak. Ingat cuma msred je yang stress keje bertimbun. Rupanya ramai yang senasib. Sama-samalah kita sabar yea.
Kenapa msred stress? Kenapa ggrrrr...?
Sebab, sejak dari bulan 11 2011 memang sangat banyak kerja di pejabat yang harus diselesaikan. Semua officemate msred dah stress dan kepenatan, termasuklah bos-bos msred. Hari-hari kena balik pukul 7 atau 8 selagi projek ni tak settle. Sabtu dan/atau Ahad kena kerja 8-5 . KPI melampau tingginya, nak kena capai hari-hari. Mau tak stress. Mau tak gggrrrr....
Keadaan ini akan berterusan sampai hujung Januari ini. Next month, back to normal. Tak jadi bangla dah. Jadi orang Malaysia balik, kerja normal hours balik, 8-5 dan boleh cuti weekend.
Msred memang workaholic. Sebelum kawen dulu memang gila kerja. Tapi bila dah tukar status, dah jadi mama, priorities dah berubah. Quality time dengan family jadi nombor 1, then baru kerja. Bila busy sangat di pejabat dan tak dapat spend time dengan family, memang sedikit terkilan.
Tapi tak apa. Sampai hujung Januari saja, lagi tiga minggu. Oleh sebab msred sayang bos msred, msred rela berkorban untuk tiga minggu ini.
Note : Dengan harapan bos msred baca entri ini, ngeheheee....

25 comments:

Ct Aja said...

ni pekerja kesayangan bos ni...hihiih

eyqa amin said...

siryesly, msred mmg workaholic..
tp jgn grrr sgt taw...relax jer...
heh. syg msred :D

LINDAHERY said...

hihi...relax msred...

* bkn anibesari la..saja jiwang2..dah lama x bjiwang2..hihih

Cikpuan rara said...

rara jugak yg berkerja cm biasa.hehehe

QueeN TerataI said...

bos syg xper... kalo bos buat dekkk je? lg haru.. hehehe

Ezad Skytech said...

hee...takpe2..teruskan workaholic tu...settle kan mana yang utama...tak lama pun lagi nak hujung Januari kan...:D

MaryaYusof said...

Susah nak jumpe org yg puji bos sendri...hehee... mesti pekerja kesygan nih.. ;)

Pendamba Mawar said...

keke sabor je la...:) relax2 sudah..

aizamia3 said...

sedih kan bila masa kita terhad untuk family..

thaqibzaki said...

Kerja elok elok. :)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

hehe~ staff kesaygn boss nie.;) ms red, kerja2 jugak.jgn sampai jejas kesihatan k. =)

saffiya_aleesya @ echa said...

kerja tu kerja jugak tapi jgn sampai stress dan takde masa untuk family..;-)

ainraus said...

hebat lah msred. kerja, tapi tak abaikan anak2. :) you have my respect.

LubLy said...

0h nieh keje awk RED..xhbs-hbs bl0g jerk..(nieh pas bos akak baca bl0g akak..aiyokkk!=))

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

bertuah boss disayangi pekerja..sanggup berkorban keje siang malam termasuk ujung minggu

diana said...

mesti bos sayang..kira orang kuat bos la jugak ni..kan??heheh

Anak Wak Mail said...

haha,,siannya dia..xpe,,gaji masyukk nanti..;)

fazrulnoor said...

berusaha sis...chaiyokkkk

aimie amalina said...

chayok2 la akak!
heeeee

insyaAllah, niat akak baik, dpermudahkan semua kerja :))

Liyana Zahim said...

Org wokaholip ni kaye salunye.. Smoga msred cpt kaye.. Kihkihkih~

littledolphin said...

hidup ni memang penuh stress!

semoga dapat seimbang keluarga dan kerjaya. :)

Ainie Maydie said...

erm dah nak abes bulan januari ni msred..chayok2

Redbloodsnow said...

ni kompom jd pekerja kesygan bos...hehe

Juliet_iRa~" said...

hee..bosss sila bc bosss..;p

Iffah Afeefah said...

sme la akan grrr bile byk keje

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno