January 18, 2012

NAK JADI PELAKON

Assalamualaikum......

Pagi ini msred diarahkan oleh boss untuk bantu seksyen lain yang kekurangan pekerja. That mean msred kena buat kerja baru yang msred tak pernah buat sebelum ini. Nasib baik berkaitan dengan kerja asal msred, so bila diajar tak de lah lembab sangat nak faham.

Tapi still stress sebab lambat buat kerja. Ye lah, kalau kita baru first time buat sesuatu benda tu, mesti kurang mahir dan lambat kan. Sampai tengahari, cuma 10% je yang siap. KPI jangan haraplah dapat capai.

Seronok sebenarnya buat sesuatu yang baru ni. Kalau hari-hari buat benda yang sama bosan sampai rasa nak muntah mengadap benda sama. Yang buat stress nya bila KPI tak capai.

Mesti kebanakan you alls punya kerja buat benda yang sama saja setiap hari kan? Bosan tak?

Note : Minggu depanlah baru capai KPI, boleh boss?
Note : tiba-tiba rasa nak tukar profession, jadi pelakon.


- Posted using BlogPress from my iPad

19 comments:

Puan Kutu said...

biaslah tu..bosan pun kena hadap gak la.hehe..

Citra NaniZam said...

seronok kan bila mencuba sesuatu yg baru.. pelakon?? wah ada bakat ea msred

ღKekupuLangitღ said...

Cabar diri, baru boleh maju. kan? :P

Ezad Skytech said...

hee...biasa la tu msred...mengadap benda sama mmg bosan la..hee~

lieynanilaz said...

kalau mengadap kerja yg sama...memang boring gilerrr..

sesekali buat keje baru walau tak capai kpi boleh timba pengalaman...

lieynanilaz said...

kalau mengadap kerja yg sama...memang boring gilerrr..

sesekali buat keje baru walau tak capai kpi boleh timba pengalaman...

Pendamba Mawar said...

keja baru tu apa?

Anak Wak Mail said...

memang agak bosan bila buat kerja yang sama,,tp bersyukur,,ada jugak kerja hihi..

msred nak jadi pelakon??haha..cepat2x!

LubLy said...

tetibe lebly pun nak jd penyanyi..

KaK LimAh Si SupiR said...

nk jadi pelakon jgk blh tak? ahaha :P

era kecik said...

boring gak buat benda yang sama tiap2 hari.. hehe

El-Janna said...

hehe jdi pelakon untung2 leh blkon dgn aaron aziz

aReLaN said...

keje sama hari2 memang bosan.takde keje pon bosan gak.hehehe...nk jadi pelakon??bagus2.saya support dari belakang. :p

Iffah Afeefah said...

erk mengade nk jd plakon lak haha

Zul Fattah said...

kadang2 saya pun bosan jugak blajar ni... sebab ulang rutin yg sama je.. tp bila blajar dgan cara yg lain.. member2 ada yg ajar. .rasa sronok plak.

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

Tahniah
Dah boleh jadi pelakon dah....
Hehehehe

saffiya_aleesya @ echa said...

adoiii nak jadi pelakon laa plak hehehe..kang bosan asyik melayan gosip2 liar plak..ala dah nama nya keje, kita layan kan jela demi mencari sesuap nasi huhuhu

hari2 kerja hari2 kerja kerja hari2

IntaNBerliaN said...

dulu ms sy keje pun, bosan gak.. asyik buat keje sama je.. rasa cam tak mencabar lgsg..hahahhah

hotbabes said...

owh,keje saya tidak.. x penah saya wat keje sama selama sy dah keje hampir setahun.. stress sbb suma susah.. hahaha..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno