January 25, 2012

MARATHON SIRI GEMERSIK KALBU

Assalamualaikum....
Cuti dua hari, Isnin dan Selasa hari itu, msred sibuk melayan Gemersik Kalbu. Cerita yang disiarkan di tv 3 setiap Isnin hingga Khamis pukul 7 malam.
Time tu msred memang sibuk uruskan hero-hero msred, prepare dinner, make sure hero-hero makan. Malam hero-hero kena tidur awal. Memang msred tak dapat nak ikuti cerita Gemersik Kalbu time siaran pukul 7 malam. So, msred tengoklah kat @tonton.com.


Semua 14 episod, msred marathonkan dalam dua hari saja dari episod 1. Hebat tak? Msred layan Gemersik Kalbu lepas hero-hero dah tidur dan kerja rumah dah settle, sampai pukul 2 pagi. Itu pasal mata pun dah jadi mata panda.
Best jugak ceritanya. Sedikit klise but overall quite entertaining. Sufiyan memang gila sanggup fitnah diri sendiri sebab nak kahwin dengan Ana.
Mak Ana, walau apa alasannya memang tak patut ada rasa benci kat anak dia. Macamana derita pun dia kerana Ana, janganlah sampai benci macam itu sekali pada Ana. Ana tak salah apa pun. Kesian sangat kat Ana, dibenci ibu sendiri.
Hero-hero dah tidur. Sekarang msred nak pergi buat milo tabur dan melayan Gemersik Kalbu episod 15 pulak.
- Posted using BlogPress from my iPad

12 comments:

QueeN TerataI said...

wah.. lg advance msred yer... we all blm habis tengok msred dah habis dah.. hehehehe..

tp betul tu.. kerana cinta manusia sanggup buat apa sahaja... dan mmg tak patut ibu ana mengabaikan dan membenci ana.. anak tu tiada salahnyakan...

Iffah Afeefah said...

mls nk tgk lg kak

kng melekat

pena rozie said...

Memang takut nak tengok takut melekat.

zana said...

gemersik kalbu best! =)

ღKekupuLangitღ said...

Macam2 drama dah sekarang ni.. dulu Nora Elena, pastu Tentang Dhia. Fenomena drama melayu dah bermula. :p

Clara said...

kekupulangit > Ttg Dhia, best! eventhough sedih..

Biasalahtu..

owner > lama tak tgk drama mlyu lepas crte Ttg Dhia.. layan Nada Cinta.. ehhehe..

Ezad Skytech said...

hee...lepas habis Gemersik Kalbu ni entah cerita apa pulak agaknya ye...hee~

Woofer Storm said...

best tapi tengok setakat mampu.hehee tak layan sangat pun..tapi kalau ada novel dia mesti best ni..ehheee

yad'z said...

antara novel n cerita ni.. saye lagi suke cerita ni. eheh.. novel nye mcam tak berape best.. =)

nuyui a.k.a miss YUI said...

suka watak sufian walau rasa agak melmpau tindakannya..

Juliet_iRa~" said...

wahh akk pon minat gak kan..hee..:)

kdg2 sy pon terlepas tp mmg suffian tu sgt laa dasyat smpai sanggup wat camtu nak kahwin dgn raihana..;p

.:shura shushi:. said...

Gemersik Kalbu BEST..suka tengok Aqasha :)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno