January 06, 2012

KERANA AIRMATA DIA

Assalamualaikum....

Korang tau, dulu masa sekolah, msred malas sangat belajar. Main je hari-hari. Homework, jangan harap la. Lebih selalu tak buat daripada buat. Mak bising hari-hari tapi msred tak layan je.

Korang tau, oleh kerana malas belajar, msred punya PMR hancus! Tak de A pun. Tak belajar, camne nak dapat A kan?

Korang tau, msred tak pernah tau ada airmara mengalir dek kerana buruk nya result PMR msred, sampailah msred form 5. My sista citer, mak nangis sebab result PMR teruk.

Speechless. Tak dapat ditahan, mengalir jugak airmata msred waktu tu.

Korang tau, sejak hari tu, msred cuba la rajin-rajin belajar untuk SPM. Alhamdulillah, result SPM ok dan msred berjaya masuk IPT.

Korang tau, ada airmata mengalir jugak. Tapi kali ni diiringi dengan senyuman dan syukur. Mak msred paling happy, lebih happy dari msred.

Korang tau, kerana airmata itulah yang membuatkan hidup msred sempurna sekarang. Kalau bukan kerana airmata tu, ntah camana la hidup msred?

Peristiwa yang tak mungkin msred lupa sampai bila2.


- Posted using BlogPress from my iPad

26 comments:

aimie amalina said...

alhamdulillah :)
tgk, apa yg Tuhan cipta mmg x pernah sia2..
kerana air mata yg kecil itu
merubah sepenuh hdup akak kan

subhanallah :))

acheeqa farhana said...

memory remain...
kdg2 smtg simple y berlaku, bwk perubahan besa dlm khidupan..smge trus sucess ye :)

Jaa said...

alhamdulillah... tak sia-sia air mata tu mengalir..

aReLaN said...

tak sia2 air mata tu mengalir kan....

fadh leyanie said...

kerana air mata segalanya tak mustahil utk berubah.:P..

Anum said...

alhamdullilah sis

LubLy said...

kerna usaha kite blh berubah sis..

aRa ❤ aFiq™ said...

syukur alhamdulillah :)

eyqa amin said...

rezeki ada kat mana-mana. yg penting kena laa usahakan...kan?kn? heh

eyqa amin said...

rezeki ada kat mana-mana. yg penting kena laa usahakan...kan?kn? heh

Kalamhati said...

alhamdulillah..airmata rahmat dr Allah

Iffah Afeefah said...

air mate mmg mahal kan

QueeN TerataI said...

Alhamdulillah.. krn airmata itu msred tersedar dan berjaya skrg.. tp Queen kecewa juga dgn anak2 zaman skrg walau airmata itu mengalir tp anak2 tetap keras hati.. kepala batu.. tanpa ada kesedaran dan akhirnya airmata itu terus-terusan mengalir dan berapa besarkah dosa anak2 kpd yg mengalirkan airmata itu?

Juliet_iRa~" said...

air mata seorang ibu..:)

smpai bila2 msti akk igt kan...

ahsfantasy24 said...

Menangis tu kadang2 perlu:)
kejayaan hidup tak bergantung pada
pungutan a kan sis, u grown well :)

Latest post: sayang sambil lewa?

Cik Pulau said...

Alhamdulillah...
asalkan kita nak..
kita usaha..
kita boleh kan..
air mata gembira tu sangat berharga kan...^^,

era kecik said...

dengar cite akak ni , buat era rasa bersemangat lak nak belajar .. "j . ta sanggup rasanya nak tengok yang ibu kita menangsi disebabkan kegagalan kita .yang kita nak tengok ialah ibu kita menanggis 'gembira' disebabkan kejayaan kita.. huhu . tu yang nak tengok tu :)

> usaha tangga kejayaan :D

Mishter Izwän said...

tahniah!!kerana air mata semua berubah,


feel free to visit me at speechless009.blogspot.com

KaK LimAh Si SupiR said...

mcm limah jgk msred..sb airmata laa jgk limah berubah ^_^

asyraf ahmad said...

air mata saye dah kering dah...
adehh...hehe

HNY2012
acap

Ur blog should be in my bwalking list 2012?check it out at ACAPSUUR

Original CikTeddy said...

alhamdulillah..cik plak yg sebak..mmg xleh tahan kalo tngok air mata ibu kita jatuh..-_-

teyn teyn said...

alhamdulillah ..

ada hikmah apa yg berlaku . smoga lps ni baek2 saje .

untung mak mrsred ade anak mcm mrsred. anak yg tak boleh lihat kesedihan ibunya. sstgh org , zmn skang ni parents menangis pon wat derk je . smoga kite bley jd terbaek utk parents kite. aminnn.

saffiya_aleesya @ echa said...

airmata sedih berganti dengan airmata gembira..usaha belajar yang tak sia2 kerana berkat doa dr seorang ibu

Eera Shera said...

besarnya makna disebalik air mata seorg ibu tu

EZAN IDMA said...

gagal sekali tidak beerti gagal slama lamanya kan

MaryaYusof said...

Airmata seorg ibu sangat besar nilainya... tetiba rasa touching sgt sb skrg pun dah jd seorg ibu...salam kenal & terus follow~

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno