January 31, 2012

KENAPA PEREMPUAN BURUK LELAKI CUTE?

Assalamualaikum....
Selalu juga tengok kes macam ni. Kalau lelaki sedang cemburu, paling kuat pun dia buat muka berkerut je, masam kan muka. Mulut takde lah bebel sangat. Suka kita tengok lelaki buat muka cemburu dia.
Tapi kalau perempuan bila cemburu. Dahlah mulut tak berhenti membebel, marah-marah. Buat pulak muka garang macam tiger, mata sengaja dibesarkan konon garang gila. Yang cun pun jadi tak berapa cun.
Apasal?
Adakah kerana lelaki suka kontrol macho, tak suka nak mengamuk tak tentu pasal nanti nampak tak hensem. Adakah kerana lelaki ego, terasa tak berapa nak macho kalau nak cemburukan lelaki lain sebab nanti dia akan rasa lelaki lain tu lebih hebat dari dia?
Adakah kerana perempuan suka bertindak ikut perasaan dan memang dah tak kisah kalau muka jadi macam tiger kalau tengah marah. Adakah kerana perempuan tak ego, memang suka mengaku dan tak kisah tunjuk muka tiger kalau cemburu?
Entahlah.
Note : Lelaki baran terlampau sungguh tak kiut kalau cemburu, lebih-lebih lagi kalau ada tindakan fizikal.
Note : Lelaki, kalau cemburu jangan mengamuk. Buatlah muka kiut. Kita orang perempuan ni suka muka cemburu kiut ni.

16 comments:

pena rozie said...

betul...betul...betul...

Anum said...

cuet la sangat ek

EyqaLuvender said...

haha...sbb pmpuan lg emo kot???
lelaki kn tade p'saan...heartles...hehe

ziraziz said...

..hehe btl kot..mostly pompuan mmg xcover line dh bile jeles..

aReLaN said...

sbb laki 9 akal 1 nafsu kot.kalau kitorang jeles,malas nak jeles sampai meleret2 ni.wat sakit hati je kang.sbb nanti kalau bebel,si dia mesti nak counter pe sume.malas kadang2 nak melayan.hahaha

QueeN TerataI said...

heheheh msred.. kan mmg fitrahnya perempuan ni emosi terlebih haruslah bila marah atau apa skali pun ekspresi diri tu jd berbeza.. lelaki plak diorg ni mmg lbih cool.. nk kata control macho tu x juga.. tp kalo kena lelaki baran sikapnya dah jd mcm perempuan dah.. hehehe

N'yue said...

ahahahahah...comel...i like this..he3

maszull said...

assalamualaikum msred...betul tu buat jer muka kiut pasti hilang marah tu...:)

Kalamhati said...

huhu garang dan baran takmau..tunjuk muncung je takpe.kiut kalu lelaki muncung..hihihi

♥e'in♥ said...

sebab lelaki nie ego die tinggi kot kak.. tp kan kak kite suke tgk and dgr bile bf kite dh start bebel.. ;p

Ct Aja said...

hahaha.....betul2...setuju sgt2 kak...hahaha..........

Ainie Maydie said...

lelaki bercakap dalam hati..
perempuan meluahkan perasaan melalui perkataan..cehh apa kata hati hehe

Azzah said...

perempuan suka yg cute2,jadi segala2nya cute la..he..he

msred,jom pi blog azzah.ada something tuk msred..:)

eyqa amin said...

bff me pown ske jeles dgn me :p

bff kowt...heh
he's so sweet!

..cik gugu.. said...

betol .. stuju sgt ~

cik Kartun said...

sgt setuju... wat muke comel tau wahai lelaki. klu wat muke mintak penampor jgn tanye knp hinggp tgn kt ppi huhuhu

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno