January 22, 2012

INI KERJANYA KAT PEJABAT YEA

Assalamualaikum....
Hari ini msred kerja dari pukul 8am until 5pm. Tadi masa rehat pukul 1pm, msred pergilah menjamu mata kat mall sebelah pejabat ni. Ada sales CNY. Belilah sepasang seluar jeans untuk Iffan dsn Ian.
Sedang jejalan tu, hidung terbau bau yang sangat memanggil-manggil. Bau pop corn yang sedang di masak ( dimasak ke di bakar ke? Konfius nak panggil apa ). Memang sangat sedap. Dan msred pulak memang gila makan pop corn. Terus laju je kaki melangkah ke kiosk yang ada jual pop corn tu ( dan waffer coklat yang sangat mabeles ).
First time beli pop corn kat kiosk biasa. Selalunya beli kat panggung wayang je. Sedap juga rasanya. Buat bekal kat pejabat. Boleh kunyah-kunyah sambil tengok movie buat kerja. Bungkusannya kecik je. Macam tak cukup je. Nak beli sekali dua bungkus malu lah pulak.
Jemputlah yea. Hheee.....

29 comments:

♥e'in♥ said...

akak keje lg? e'in dh cuti.. seminggu~ :D

Azzah said...

msred keje hari ahad jugak ke?..

Edy Fee said...

klau bhannye sama, rasanye, rasa dia pon msti sama je.hehehe

yad'z said...

garing tak? hehe.. selalu kadang2 beli kat kiosk biase, or pasar malam.. dah lemauu.. huhu

Daddylicious said...

jemput tengok jer yer...

هانيم إرشاد said...

dimasak rasenyee.. hehe.. best tak ea?.. anim klu nak makan popcorn sanggup pegi kat paggung wayang beli, then balek umahhh.. makan.. haha :)

cik nana said...

: x suke mkn popcorn tapi suke bau dia yang wangi n maniss tuuu . ;)

littledolphin said...

saya suka caramel popcorn...manis-manisnya itu sedap .haha

saya pun tak pasti dimasak ke dibakar.baru terfikir tentang hal ini.hehe

Cik Lia Lomi said...

wah, terasa mengidam pula dengan pop corn...marbeles...

eyqa amin said...

popcorn~~~~~~

now, me da cuti da..seminggu taw..tp cuti yg penuh dgn kebosanan ~~'

QueeN TerataI said...

popcorn! dulu masa sekolah sya tolong abg ipar berniaga jual popcorn.. cari duit lbhlah katakan.. almaklumlah.. zaman dulu ibubapa mana berkemampuan spr skrg.. apa kita nak sendiri beli.. skrg? apa anak nak semua ibubapa turutkan...

p/s: xde mood keja tu yg mkn sambil tonton mubiekan msred? heheheh

Cik Pulau said...

lamanya tak makan ni..huhuu

Clara said...

Clara last pegi pnggung wayang mse form 3 iaitu masa first time jejak kaki kat panggung..

First time beli popcorn kat stu.. klu tak beli kat kdai tepi jln..

Iffah Afeefah said...

suke mkn time mule cte kat wyg

sbb panas lg

Ezad Skytech said...

popcorn sedap makan bila time tengok movie je msred..hee~

Tasha said...

kena ada tupperware kat ofis tu,pop corn cpt lemau...hehe

Juliet_iRa~" said...

ira mkn pop corn pon bl tgk wyg je..hee ;p..

sedap mkn pns2 kan kak..

teyn teyn said...

kite pon suke mkn pop corn . lagi suke pop corn brwarna wani tuuu .. haha

nuyui a.k.a miss YUI said...

suka mkn yg kaler kuning tu..sedappp..hihi

QA's ~ mamapapa said...

saya pn suka popcorn especially yg GSC pnya..anyway,sy follow miss red,sudi2kn follow sy jgk nit,ye :) tq

Nadzirah K. said...

sedapnye :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila sellau menyinggah kat panggung wayang bukan tgok movie tapi beli popcorn caramel hehe

Puan Kutu said...

baru malam tadi makan kt panggung.punah diet.haha..

aimaniman said...

Kerja lagi ke dik.... mesti ot..byk aar masyuk... akak kalau dpt ot cny ni nak gak kja..lagi2kalau ada popcorn

KaK LimAh Si SupiR said...

popcorn dgn wafle coklat..memg sedappppp..ummpphhhh

El-Janna said...

nmpk sedap. bpe rm?

Mishter Izwän said...

bukan kunyah2 smbil berblog ke msred

cik Kartun said...

nampak mnyelerakan @_@

aizamia3 said...

suka2..
tadi carik gak kat cafe ai ni tapi takde jual pulak.. biasa ada..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno