January 05, 2012

CAKAP TAK SERUPA BIKIN

Assalamualaikum.....

Orang cakap pasal azam tahun baru, msred pu. Sibuk nak cakap pasal azam tahun baru. Tapi orang lain dah renew azam untuk tahun 2012 ni, msred punya azam masih sama dengan tahun lepas punya azam. Dan sama dengan azam 4, 3, 2 tahun lepas.

Nak dapatkan berat badan ideal dengan ketinggian msred yang tak berapa nak tinggi ini. Kalau ikut kiraan BMI, berat ideal msred 45-50 kg. Tapi dah terlebih 5 kg. So, azam nak buang 5 kg ni tapi tersangatlah liatnya disebabkan msred sangat cinta gila dengan makanan.

Oleh itu, sekarang ini msred mengambil keputusan nak tukar menu lunch dari KFC atau Mc D atau nasi campur ke buah-buahan. Baru start minggu ini. Semangat berkobar lagi, tapi tak tahulah sampai bila. Harap biarlah berkobar sentiasa sampai bila-bila.

Untuk mengisi masa lapang waktu lunch kat pejabat, msred main game. Sekarang ini tengah addicted dengan game ni, 'Where is my Water', mengisahkan usaha saya nak memandikan buaya ni. Nak kena make sure buaya hijau ini dapat bekalan air yang mencukupi untuk mandi setiap hari.




Harap-harap dapatlah kurus macam Lisa Surihani atau pun orang lidi. Sekian terima kasih.

- Posted using BlogPress from my iPad

29 comments:

Cikpuan rara said...

ala kurus sgt pon xcantek kak.hehehe

nurfauzi said...

dag tau dah punca utama berat tu...KFC dgn McD tu memang penyumbang utama...banyak kalori....

pena rozie said...

azam nak tambah berat badan x pernah tercapai...

Munnafendy said...

errrr boleh ke lunch buah aje? adoiiii...

cinnamon.com said...

mkn ikut sunnah Nabi..kunyah 40 kali..baru telan..

[PCL] said...

singgah sini, salamualaikum...

bole je nak kurus sikit , perlukan kesungguhan dan semangat yg kuat.. kat mana ada jalan kat situ kita lalu...ikut kata hati jgn ikut kata orang...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

exercise ms red exercise..main game nnt bmi takmo turun

aReLaN said...

jom dapatkan berat badan ideal.hohoho

Ct Aja said...

selamat mencapai target kak...hihiih

KaK LimAh Si SupiR said...

kaklimah mau berat ideal jgk..tp byk sgt nk kene trun ny..hew2 :P

Iffah Afeefah said...

errr cm lidi xlawo la

Anak Wak Mail said...

biar gemuk tapi sihat,,jangan kurus tapi sakit..

tp 50 kg tu xberat mana pon..;)

era kecik said...

wah! puan msred main game le.. da lama tak main game .. hehe :)

> insyaALLAH :D

ZalinZalina said...

salam kenal...kak ina pun tengah gigih nak turunkan berat badan ni.. sesama la kita yek :)

Ezad Skytech said...

Insyaallah...janji kena maintainkan la azam tu..:D

♥e'in♥ said...

makan selagi boleh kak.. hehe.. ;p

ainraus said...

orang lidi? alamak. :)

aRa ❤ aFiq™ said...

amboi kak.. mkn slagi ada nafsu mkn.. hehe

Tasha said...

pas kat saya la 5kg tu...

pyh beno nak gain weight ni~~~~

Cik Pulau said...

err.. sy pn dah gomok ni..
haahah..
tapi taknakla org lidi..
kang kena tiup dek angin terus jatuh..
hikss

fazrulnoor said...

x payah la kurus sgt..x cantik la pmpuan kurus2 sgt

jedi said...

heheheheh...semoga berjaya...

aku pun slalu main bola...main game bola...tu bini aku ngamuk je...

cik Kartun said...

rhsia berat bdn ideal.. BERPUASA la kak.. hehehe

LINDAHERY said...

hihih berusaha !

nazirah said...

wah nak kurus gak weee chaiyok2 msred yeyyy

EZAN IDMA said...

takyah kurus sgt tak santek haha

aimie amalina said...

akaaaaakkk!
sameee
nak kurus jugak
hehehe

nk jadik org lidi gak
chayok2 kak
hehehee

Juliet_iRa~" said...

heee..tahun ni rmai nak diet...

go2 caiyoo kak!


tp jgn kurus sgt plak..huu

Juliet_iRa~" said...

heee..tahun ni rmai nak diet...

go2 caiyoo kak!


tp jgn kurus sgt plak..huu

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno