December 23, 2011

VIRUS MENJELANG CUTI

Salam you alls,
Hari ini hari Jumaat. Next, kita akan bercuti sempena raya krismas selama 3 hari. Memang best. Boleh rehat di rumah. Boleh tengok wayang. Boleh layan YES di shopping complex. Gaji pun dah masuk kan?
Persoalannya, kenapa agaknya msred rasa malas sangat nak buat kerja di pejabat sehari sebelum cuti panjang?
Daya tumpuan kurang, kemalasan meningkat, mood cuti mula menular dalam diri. Penyakit apakah ini? Ada ubatkah?
Dalam fikiran mula terbayang MI4 : Ghost Protocol, terbayang daging kambing panggang, terbayang donut Big Apple, terbayang high heels yang dah lama usha. Parah.
Lebih parah lagi bila dapat tahu penyakit ini sangat senang berjangkit pada rakan sekerja yang lain di pejabat ini. Menjelang tengahari, sudah separuh rakan sekerja msred dah mula menunjukkan symptom penyakit ini. Kerja mula lambat bergerak, ashik plan dan bercerita cuti tiga hari ini nak buat apa. Nak shopping kat mana. Nak makan kat mana. Nak shopping apa.
You alls dah kena?
Note : Tapi kenapa virus ini tak terkena kat bos msred? Imune system dia sangat kuatkah?
- Posted using BlogPress from my iPad

28 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hikhik..beselah tu sis..

tmbh yg ++cuti len..lg nk mls keje..

era kecik said...

biasalah tu.. :)
era pon terkena gak penyakit tu.. hahha!!

IntaNBerliaN said...

hihii samalah.. sy dulu time keje pun slalu kene penyakit gini.. hihii

QueeN TerataI said...

boss mmg xde simptom mcm ni msred.. kalo pekerja mcm kita memangnya virus ni dari awal pagi lg dah menular.. nak bangun pagi nak keluar pergi kerja pun malas2... solat subuh pun dah hujung2 waktu.. hehehe malasnya nk pergi kerja sbb cuti panjang bakal berlaku kan...

Juliet_iRa~" said...

hehee..smua nak cuti..:)

tahun ni seronok byk cuti jatuh hari ahad, lepas tu isnin cuti..:)

aReLaN said...

hahahaha...badan je kat tmpt keje tapi hati dan fikiran dah melayang ntah ke mana.

kakchik@ella said...

KC ujung2 tahun ni terjangkit gak dgn virus tu. hihi.

Rtp Farra Arisha said...

hehe, sebenarnya susah sangat untuk elakkan perkara ini berjangkit kepada orang ramai..;) everyone has been infected by this!

Abg Stalker said...

ahahha..nk bos kne virus cm dia la tu.so nti senang la staff nk mengular time kje.biasa da klu kne dlm opis ni. :D

♥e'in♥ said...

mood kite same laa.. hahaha.. bile dh nk start cuti panjang, memang malas laa nk wat keje kat opis.. happy holiday kak.. :)

Hanis MY said...

MI4 best sgt! have fun msred and selamat shoppinggg weee bestnyaaa

Woofer Storm said...

mgkn bos anti shoppg kot.hehe

#ada masa belanja sy sekali sis..

KaK LimAh Si SupiR said...

xkene lg depress sehari sblm keje sb xkeje lg..ahaha

tp memg dh kene virus p mall sb ad yes :P

Eera Shera said...

nak shopping gak..tp sy xde gaji haha

✿Dear Yayah✿ said...

haha..saya pun dah start cuti sem ni..yihaaaaa~ syioknyeeee. heaven giler rase dok rumah. mkn tido on9 je manjang..hehh..

EpoLįƒ¦Kekunangpelangi said...

Kadang ada masa kita rajin, ada masa kita malas. Tapi masa malas tu yang lagi banyak pada yang rajin, kan? :P

LubLy said...

akak ditagged!

Munnafendy said...

haha mmg lama dah terkena penyakit ni..nak2 time cuti raya haha

cik Kartun said...

CK tersmpuk nak berhnti.. bukn nk cuti huhuhu

..cik gugu.. said...

hahahah kdg2 sblm cti mggu pon da kne virus ni ;)

cik ika said...

virus uh sudah menyerang ika..argghh~~ hahahah

aRa ❤ aFiq™ said...

ada YES an.. msred lanje la ara.. gaji da msok an an? :D

entry baru ara..anak sedara ara saket :(

http://izara4eva.blogspot.com/2011/12/get-well-soon-mia.html

Iffah Afeefah said...

vrus setie mnyerang xkire mse

ahsfantasy24 said...

Penyakit malas ni memang susah
sangat-sangat nak ubat, melainkan
dibius oleh desakan :)

Latest Post:
1. Rozita Che Wan Bertudung: Alhamdulillah
2. Tuan hakim tolonglah, dia tu psiko!

aimie amalina said...

kekekekek
mimi ni x tggu sale
mcm 24 jam jek pk bile nk sopin
nak makan
hahhahaha :p

pena rozie said...

Suka big apple....

Anak Wak Mail said...

haha,,penyakit yang biasa di alami oleh semua perempuan haha..yeke?

zahidah seran said...

boss bab cuti mmg immune msred.kehkeh....padahal dalam hati dia sapa tau?=D

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno