December 05, 2011

DIARI BIRU DAN DIARI PINK

Salam you alls,
Diari pink (perempuan).
Dear diary,

Kenapa dia diam saja? Tak bercakap langsung dengan aku? Dari tadi balik dari pejabat, dia diam tak bercakap. Orang tanya sepuluh patah dia jawab sepatah. Makan pun sikit saja, macam tak selera je. Tu, mata je kat tv, hati tak tahu kat mana. Pelik betul. Tak pernah dia buat macam ini. Dia ada orang lain ke? Ada perempuan lain ke? Atau dia tak suka kat aku lagi dah? Hati dia dah berubah ke? Mesti dia dah berubah hati ni, itu pasal dah tak nak bercakap dengan aku. Sampai hati dia buat macam ni. Aku tak pernah berubah, kenapa dia berubah? Sampai hati dia tak setia. Tak apalah kalau dia tak suka aku lagi. Nak buat macam mana.

Diari biru (lelaki).
Dear diary,

Kenapa pulak motor aku tak boleh start tadi? Pening pikir.
Moral of the story...
1. Lelaki kadang-kadang malas nak bagitau awek dia motor rosak takut kena bebel.
2. Jangan bersangka buruk dengan pasangan.
3. Lain kali kalau dia tak nak bercakap dengan kita, jangan ajak dia makan sekali. Suruh dia masak sendiri atau beli sendiri.

36 comments:

Anum said...

betul2
jgn bersangka buruk kepada pasangan anda

mizzkechique said...

lelaki xsuke citer mslh dia kt awek.. hurmm..

cik Kartun said...

huhu lelaki terlalu mmndam rase erk..

smilenajah93 said...

kalau nk tahu sangat , tanyelah dier kan kan ~

Selendang Merah said...

lelaki x suka susahkan pasangannya... dia x mau pasangannya susah hati..

KaK LimAh Si SupiR said...

ahak3..num 3 tuuu syokk :P

aReLaN said...

hmm...mmg laki jarang nk cter masalah kt pompuan wlupon awek sndri.tp mslhnya kn laki nk ade diari pn ssh kot.hahaha

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

betul betull
kekadang pemilik diari merah selalu salah anggap apa yang diari biru pikir
Tapi sapa boleh agak kalau dua2 tak komunikasi?
Jawabnya...kena komunikasi la kan...Bukannya memasing ada power nak baca pikiran orang...hehehhe

KuNanGKuNanG said...

lelaki diam2 berisi, pompuan diam2 meletop nnti..huhu

Pendamba Mawar said...

setuju tuuuuuuuuuuuuuu

cik ika said...

perempuan cpt sgt pkir bukan2..ika salah sorg dr mereka..hehehe

Why Farouk said...

ha'a.. lelaki selalu cmtu.. so kte jgn la nk judge awal2.. tp seb bek sbb moto rosak.. lega... haha

Ct Aja said...

hiihih, setuju sgt2... jgn mudah2 nak menilai dengan hanya melihat reaksi luaran kan...

teratak hati said...

berterus terang lah dengan pasangan anda..tapi kdg2 mmg sush nk brterus terang ni..yg pnting jgn brsangka buruk je...

Ainie Maydie said...

kadang2 lelaki rasa dye boleh settlekan masalah dorang sendiri..

tapi perbuatan diorang tu buat awek dorang kecik aty :)

Iffah Afeefah said...

uniknye lelaki y pempuan kene phm

nuyui a.k.a miss YUI said...

hikhik..lelaki dan perempuan pmkrn mgkin berbeza..ngeh3..

Azzah said...

lelaki ego skit bila ada masalah,jadi dia akan usaha sendiri settle masalah

fazrulnoor said...

jgn marah laki2 plizzz

hira said...

diari perempuan dengan lelaki sememangnya beza. tapi tu lah. dah kalau masing-masing diam, memang tak selesai lah jawabnya

K O R I E said...

oh yeah..
ingatkan apa tadi..
pandai main dgn kta2 yea..

so, moral dia dia jgn terjah sebelum beri salam yea..

Hanis MY said...

perempuan mmg mcm tu suka fikir mcm2 seme yg negatif2 plak tu hehe...

✿Dear Yayah✿ said...

yeah, semart je entri ni. betol3. kepercyaan n sangka baik penting dlm phubungn. :)

Zul Fattah said...

that true.. i like it

Rtp Farra Arisha said...

this is so complicated and because of this boleh menimbulkan kesalafahaman girl and boy..:'O

Pondok Usang said...

segala-galanya boleh bawa berbincang... =)

Areliff said...

perempuan cepat n kuat merajuk..kadang2 sampai takleh nak bawa bincang

yua said...

kadang2, kita tersalah tafsir sikap pasangan masing2.. hu8

Tasha said...

perempuan pun mcm ni jgk bile xde mood

*terasa,,kih3

Alieza Dayasari said...

x nak pasangan risau... hmmm
nice blog..
1st time singgah ni...
hehehe
saja2 blogwalking...

H.J said...

hoho..jangan buruk sangka..

ahsfantasy24 said...

Lelaki dah sedia maklum yang perempuan kuat membebel ;D


Latest Post:
Makna Lagu Malique dan Jamal: Aku Maafkan Kamu

fRaMe+LenSeS said...

selalu lagi tak berapa suka menda yang jadi lebih complicated. semak pala nak pk. ;)

Anak Wak Mail said...

lelaki dan perempuan memang susah nak difaham.haha

fierul said...

hehehe dlm situasi nie terbalik . sebab psgan saya suka bercakap . tapi saya kurang sikit . :P

anismelon said...

lelaki xramai yg suke kongsi prob ngn kite..tkt kene marah mb jgk..tak nak susah kan kite fkir kn prob dye pon ye jgk..:)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno