November 11, 2011

TARIKH KERAMAT

Salam you alls,

11.11.11

Hari ini ada 3 orang kenalan msred yang akan bernikah dan ada seorang yang buat majlis resepsi. Hari ini juga ada ramai yang lagi pasangan yang akan bernikah dan buat majlis resepsi mereka.

Berebut orang nak buat majlis hari ini, 11.11.11. Siapa nak buat majlis resepsi kat rumah sahaja, kenalah cek kalau ada jiran-jiran dekat yang buat majlis resepsi hari ini juga. Ye la, nanti susah pulak jiran nak datang kalau ada 2 3 resepsi di tempat yang sama dan waktu yang sama.

Yang nak buat majlis resepsi kat hotel, memang kena tempah awal-awal sebab ramai yang nak tarikh ini untuk majlis resepsi mereka. Mesti ada yang kena berebut. Agaknya bayaran resepsi untuk tarikh hari ini jadi mahal sikit kot.

Pada yang tak dapat buat majlis hari ini 11.11.11 sebab hotel dan dewan dah penuh time dia orang nak tempah hari itu, pilihan kedua adalah tarikh 20.11.11. Ada juga kenalan msred adakan majlis nikah dan resepsi mereka pada tarikh 20.11.11. Dan ada ramai pasangan lain yang turut sama buat majlis pada 20.11.11.

Best juga kalau nikah atau resepsi kita dapat buat pada tarikh cantik macam ni. Tapi competition banyak.

Note : Ada tak orang plan nak melahirkan baby dia hari ini, 11.11.11?

20 comments:

Ini Kisah Tia said...

huisshhh ! berebut haaa .. hahaa ... hokeh tunggu 20/11/2011 nanti :)

fazrulnoor said...

ramai gak org pilih nak operate keluarkan baby hari ni

PinKy MoMMa said...

mesti ramai nak nikah ari ni hehehe..cantik pulak jatuh hari jumaat ;)

kenyang lar ms red makan nasi minyak minggu ni hehehe

Faaein Talip Roy said...

tanpa planning.. mesti adanya kut.. kan ke setiap hari ada saja kelahiran baru.. hehehe.. ^^,

11.11.11 tarikh yang cantik..

msredcheesecake said...

tia, tunggu apa?

fazrul, selalu non muslim la suka pilih operation date ni kan?

pinky momma, kenyang..hhee

IntaNBerliaN said...

mmg tarikh tu cantik kan.. lagi satu tarikh 20.11.2011 pun cantik jugak.. hihii

mizzkechique said...

adik MK lak tunang 20.11.2011.. cantek gak tarikh tu..

NadiRah said...

ahahhaha..
tarikh ni mudah ingt..
sebab tu ramai nak kawen..
nnt senang anak cucu cicit ingat onyang punyer anniversary..
hahahah

aimie amalina said...

alooooo
terlepas dh
x dpt nak kawen rini
kekekek
awww
gatai beno
hahahahaha

QueeN TerataI said...

xdpt 11.11.11 dapat 08.08.08 pun jdlah msred.. dulu berangan gak nak kawin tarikh 11.11.11 ni tp lama sgt nk tunggu.. hehehe kebetulan 08.08.08 pun hari jumaat juga kan.. maka diabadikanlah tarikh 08.08.08 tu.. hehehehe

era kecik said...

hari ni hari jadi bf era = best friend era. hehehehe..

cantik tarikh hari ini kan? =]

#bukan boyfriend era ye..

kak tia : tak sabar nak tunggu hb dia lah tu.. hehehe

Nyamuk Terbang said...

ramai jgk yg post psal trikh nie dkt FB ^^

eyqa amin said...

triple 11.
mcm2 la skunk nie...post2 kt pesbuk melambak ckp pasal nie..eheh :p

teratak hati said...

ade je yg nk pksa bsalin trikh ni..mcm2 la..jgn nikah sbb kjr trikh ni je,prsediaan jdi kelam kabut..

Citra NaniZam said...

Alhamdulillah... ulangtahun perkahwinanku yg ke 11 jatuh pd hari ni penghulu segala hari :)

~AmyLiana86~ said...

ada..faizal ismail hot fm dapat baby hari nie..hehehe...

salam kenal jugak..nice blog..hehe

Ct Aja said...

dulu nak sgt tarikh ni... tapi pasrah jela dgn takdir..terpaksa anjakkan lewat sedikit...

zahidah seran said...

tarikh kawen saya tak cantik langsung.
tak berpeluang..heheh..

Iffah Afeefah said...

tula bizi org hari ni

ade anak faizal hotfm lahir rini

msredcheesecake said...

Nadirah, sape annivesary 11.11 lupa gak habehla dia.. Heee

Era, hheee... Cik tia hari besejarah ke 20.11?

Citra, happy annivesary

Amy, tengs... Fbi dpt bby ....like...

Aja, yg penting niat dan cara, tarikh tu boleh adjust...

Iffah, dari smlm kan fbi tunggu bby dia...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno