November 18, 2011

TAK KESAL TINGGALKAN

Salam you alls,

Ramai diantara rakan blogger msred memegang status student, high school dan IPT. Seronok kan zaman belajar ni, especially zaman kolej, zaman Universiti. Seronok belajar sama kawan-kawan, lepak dengan kawan-kawan, shopping dengan kawan-kawan, belajar jadi matang dengan kawan-kawan. Happy sahaja tampa perlu terlalu memikirkan tanggungjawab selain dari sebagai pelajar.

Waktu ini kita bukan sahaja perlu belajar akademik, kita buat silap, belajar dari kesilapan dan grow wiser. We are allowed to make mistake in order to grow wiser. But please dont make any mistake twice.

Waktu ini kita enjoy, mula kenal cinta sama ada atas kemahuan atau tidak. Ada yang memilih untuk bercinta dan ada yang memilih untuk tangguhkan bercinta dulu. Mahu fokus pada study. But please choose wisely.

Kadang-kadang msred rindu nak balik zaman study dulu, seronok. Komitmen tak banyak dan berat macam sekarang, kepala kurang pening dan hati selalu happy saja.

Tapi msred tak pernah kesal tinggalkan zaman itu dan berada di mana msred berada sekarang. Sebab msred sangat happy dengan apa yang msred ada sekarang. My precious.... My life.


- Posted using BlogPress from my iPad

33 comments:

Selendang Merah said...

Betul sam gembira berada masa belajar nie walaupun byk rintangan terpaksa dilalui tapi mengajar kita erti kematangan

teratak hati said...

zaman bljr dulu mmg seronok,ngn kwn2..tapi mase tu pun tak sbar2 jgk nk abis bljr nak rasa cmne dh kerja..

K O R I E said...

tengah hargai masa belajar sekarang..
sbb waktu2 ni la nak nakal pown.
;p

EyqaLuvender said...

yup..iqa pon tanak buat kesilapan yg sama dua kali...this sem iqa akn buktikan iqa boleh dpt ape yg iqa nk...
entry ni bg iqa smngt...tQ kakak! =]

Ainie Maydie said...

hehe..betul tu msred..masa belajar ni la kita nak happy2 dengan kawan2 sebaya..nanti dah keja susah nak jumpa yg sebaya yg satu kepala

ILA HonEyBuNNy said...

happy for you....;-)

ila nak manfaatkan zaman belajar ila sebulan lbh neh...ehhe..ramai ckp nti dah kerja xsma macam zaman stdy skrg..eheheh

aRa ❤ aFiq™ said...

ara pown mmegang status student.. huu.. ta sbr na abes blajr ni.. suka ayat "We are allowed to make mistake in order to grow wiser" :)

aReLaN said...

mmg syok zaman blajar dlu esp time kt jpon.rndunya la zaman tu.tkdela tensen cam skang ni ngan keje n kerenah manusia.macam2 ada.hmmm

Azzah said...

yes,time belajar memang best..tapi sekarang pun best jugak

Kotak Mancis / S_Basri said...

sokong... waktu blajar mmg best... teringan dulu 3 tahun dekat politeknik... mmg kenangan terindah...

sekarang dekat U xdpat nak merasa keseronokkan lagi sebab masih nak paham hati budi kengkawan...

zahidah seran said...

hargai semua waktu yang dilalui.
jangan pernah kesal.
=)

Cik Jannah said...

heheh. masa belajaq la palingg best.

Pendamba Mawar said...

xsabaq nk kahwin nim..hahaa

Ezad Skytech said...

sy pun rindu nak masuk balik zaman belajar...sekarang ni tengah praktikal sem akhir..da dapat merasa la kerja macam mana...tapi zaman belajar mmg paling seronok..:)

smilenajah93 said...

btul2 ~ rindu skolah ~~~

EZAN IDMA said...

salam msred.yeah betul. masa belajar la kite blaja mcm2, berdikari, erti pershabatan, pengalamn hidup. Rindunyaaa zaman dlu

Iffah Afeefah said...

btolll kak

xsedar sume tu

Ct Aja said...

a'ahla kak, masa belajar lagi best..tenang aje...hihiihi

IntaNBerliaN said...

zmn blajo mmg syok.. tp zaman dh kawen ni pun syok jugak.. sbb dh ada ank sndiri.. hihii

cik wanie Lovela (CWL) said...

betui2 syukur apa yg ada.

folow awak

http://cikwanielovela.blogspot.com/

Citra NaniZam said...

betul tu walau zaman tu manis tp sekarang ni lebih bermakna..

minta tlg support citra ya dengan tekan button share tweet dan google +1 dan tinggalkan komen sekali.. jasamu amat2 dihargai

http://citrananizam.blogspot.com/2011/11/gadget-impianku-adalah-samsung-galaxy.html

♥e'in♥ said...

lau ein xrindu zaman bljr dulu cane? hehehe.. ;p

Aesya Zealous said...

sedang berusaha menempuh zaman belajar.. wlu perit, ku teruskan jua..huk3

ishy77 said...

it's called life.. :))

✿Dear Yayah✿ said...

sy akn hadapi zaman akak jugak nanti jika panjang umur..:)

itulah hidup kan..

zaty luvlianncezzz said...

every moment is very precious rite ? =)

Jum hayati di sini (^o^)
bila izrail datang memanggil

Kedai Lalaland said...

Biasa lah manusia..Hehe~

inilza zain said...

skarang baru paham..
nape orang cakap, zaman study paling best..
jadi, nikmatilah sepuasnya...

Cik Pulau said...

apepun yang berlaku..
kita tetap kena pandang ke depan..
masa lalu tetap akan jadi kenangan...

fazrulnoor said...

sbb hidup happy ea

Citarasa Rinduan said...

kak pun rindu zama semasa study di poli.....

mujur ada FB boleh lah berhubung semula. walau bentuk tubuh kami semakin berkembang.. hhahaha

QueeN TerataI said...

betul la msred.. kdg2 queen pun teringin nak kembali ke zaman masa belajar dulu.. tp bila difikir2kan kembali dengan apa yg kita miliki hari ini adalah kerana lalui pengalaman yg dulu dan apa yg ada hari ini adalah yg terbaik dlm hidup kita... Melalui frasa kehidupan yg berbeza mengajar kita erti kehidupan yg sebenar...

anismelon said...

rindu zaman study dulu..study xsusah mcm keje skang..bnyk komitment..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno