November 29, 2011

ORANG MACAM INI BAHAYA DIBUAT KAWAN

Salam you alls,

Aku baru sampai pejabat. Punggung pun belum letak lagi atas kesrusi. Kau dah datang bertandang ke meja aku.

Kau : Kau tahu tak yang Shima tu dalam diam-diam dah bercerai dengan laki dia?

Aku : Shima mana ni?

Kau : Shima, kawan aku. Yang selalu lunch dengan aku tu. Dia lah. Dia cerita kat aku yang sebenarnya dia dah bercerai dengan laki dia. Tapi dia tak nak budak office ni tahu. Dulu berlagak bila orang kata dia dengan laki dia loving couple lah, sweet la. Sekarang, apa dah jadi? Laki dia cari lain.

Aku : Erm.

Kau meneruskan umpatan kau terhadap kawan kau sendiri kat aku. Aku terpaksa buat-buat dengar. Dalam hati aku tertanya-tanya. Kalau kau boleh mengumpat kawan rapat kau belakang dia kat orang lain, padahal bila depan dia kau baik sangat, kau jugak boleh umpat aku belakang aku kat orang lain kan?

Bahaya kan orang macam ni?

- Posted using BlogPress from my iPad

53 comments:

ahsfantasy24 said...

Harapkan pagar, pagar makan padi,
sama2 kita menjaga aib sesama kita :)

Eh?
1. Semarak rukun negara: Jom masuk felda 2011
2. Alahai jomlah jalan-jalan

Cik Ila said...

Busy body punye orang...huhu

!! YaNa YassiN !! said...

Betul lah, mmg bahaya,... kerana mulut badan binasa,...

Leods said...

aku pernah terkena dgn org camni...huhu bahaya!

cik fadh said...

ni bermuka2 namenyer..hehe layankan je la kak...

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg bya org camtu dibuat kwn..

Ros said...

Salam ziarah,


Memang bahaya orang yang macam ni....

mizzkechique said...

adehla..apa punye kwn ni.. rahsia kwn baik pun nk citer kt org lain..

aReLaN said...

hak tuihh kt mmber cmtu.dpn bkn men lg bek tp blkg mcm haram.aiya...mmg xleh wat kawan la

doubleHead said...

sekeh kan jer sekali kak..konfem dier senyap..haha..

Azzah said...

mmg bahaya,silap2 dia boleh jadi talam dua muka

teratak hati said...

mmg tk blh dibuat kwn la...

Iffah Afeefah said...

jahatnye la

da tau org berahsia p cte watpe

kutuk lak tu

Kalamhati said...

kena hati2 dgn kawan macam ni..huhu

rara pinkmafia said...

kwn cite hal kite kat blakang mmg tak besh.

hotbabes said...

bagus entri nie.. buat kita yg lain jdikan pengajaran.. kekdang kita nie x sedar gak apa kita buat.. dulu masa belajar, prof ada ckp apa yg org buat adalah cermin kita juga sbb mungkin kita pernah buat atau akan buat atau tanpa sedar kita buat.. jdikan ini sebagai pengajaran kita bersama.. allahuaalam..

Pendamba Mawar said...

bahaya spesis xley keep secret ni

EpoLღKekunangpelangi said...

Kalau cerita dalam kain kawan-kawan pun dah menjaja sana-sini, entah apa yang dijaja pasal kawan yang macam kita-kita ni. kan?

Mintak simpang. ;p

ainraus said...

ramai betul orang perangai macam ni. haihhh.

yua said...

ala2 talam dua muka pon ada.

Zul Fattah said...

ada jugak org cam ni? benci r.. talam 2 muka ni

cik wanie Lovela (CWL) said...

kes umpatan nie benci

Ct Aja said...

ermm berhati2 dalam memilih kawan...

EyqaLuvender said...

suka bwk mulut...sgt bahaya org mcm ni kn kak?
sat ag dgn org laen ta mustahil die mengata psl kte jgk...

EyqaLuvender said...

suka bwk mulut...sgt bahaya org mcm ni kn kak?
sat ag dgn org laen ta mustahil die mengata psl kte jgk...

Selendang Merah said...

bahaya dpt kwan macam nie....ish2 tegamak mengumpat kawan sendiri.

..cik gugu.. said...

kawan mkn kawan.. kepoh!

cik bunga said...

sedap dia kunyah daging saudara sendiri

✿Dear Yayah✿ said...

yupp..kalau org tu boleh mngumpat pasal org lain, or bercerita pasal rahsia org lain kt kite..mknanye die bole buat benda yg sama kt kite..cerita pasal kite kt org lain pulak..huhu

aRa ❤ aFiq™ said...

selalu jumpa org cmni.. kdang2 terpkir penah ta dea ngumpat kte. huhu

Yatie Awang said...

betul tu..inilah yang dikatakan musuh dalam selimut

fazrulnoor said...

mcm tu punya org pun ade

cik ika said...

ika selalu sgt bdepan gn kwn cmni..dpn baik,blkg buruk2kn kwn sendiri..

Woofer Storm said...

tak blh buat kawan tu sis..heheee

Eera Shera said...

eeiii tak suka la org mcm tu..

kwn sndiri sanggup kutuk orang lain lagi la

jahat mulut

ღ Nurrul said...

sangat benci orang yg macam ini.. talam 2 muke !

nazirah said...

aah betul betul betul sangat bahayaaaa tu msred tak suke org camtu eeeeee

aizamia3 said...

bahaya orang macam tu.. kena lebih berhati-hati lepas ni kalau nak bercerita kat dia.. moga dia cepat sedar dengan tindakan dia itu..

Tasha said...

suasana pejabat mmg mcm tu kan,merasa jgk la masa praktikal...huhu,thn jela

El-Janna said...

apa boleh buat kan.. terpaksa la dgr.. mmg ramai kawan yg mcm ni disekeliling saya juga:( sedih sgt

Ainie Maydie said...

sebab tu kalau kita ada mslh o cerite x elok better simpan dari crita dgn kwn bek

reenapple said...

pernah alami.. kalao kawan dia , dia boleh mengumpat kat kita apataha lagi kita dia p umpat kat kawan dia.. berhati3... =0

EmpayarUtama said...

Alamak tak terkomen yang ini :)

cik Kartun said...

setuju sangat..musuh dlm selimut, sape yg tahu..

p/s : sorry lame x dtg brkunjung..CK msukkn msred dlm bloglist CK (^^,)

fierul said...

nie bukan jenis talam 2 muka . nie dh btalam talam muka dia . hehe

KaK LimAh Si SupiR said...

betol tuuu msred..kalo yg lebih rapat dye blh bukak cite, ap lg kite yg xrapat dgn dye =_=

QueeN TerataI said...

errr ada kaitan ke kawan dia dgn msred sp dia nak story kat msred kan? apela.. mmg x patut betul!

lama x menyinggah ke sini.. badan yang kurang berdaya nk BW kebelakangan ini.. :)

ekabukanmakcikkau. said...

adik aku ada member sengal cenggini tapi lagi teruk, fitnah ayah member dia sendiri buat keje haram -..-

♥e'in♥ said...

mak ai.. tak gune punye kwn tu.. jauhkn diri laa..

EZAN IDMA said...

mulut longkang.
bahya.

Anak Wak Mail said...

memang bahaya.kadang2 tak nak layan tp terpaksa layan!

Ezad Skytech said...

memang bahaya kalau ada orang macam ni...suka bercerita perkara yang tak sepatutnya...

anismelon said...

mmg bahaya org gini..mcm talam dua muka..depan kite ckp org len..belakang kite kutuk kite lak..ape pon ta boleh..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno