November 10, 2011

MACAMANA NAK BASUH BRA

Salam you alls,

[ ENTRI UNTUK GIRLZ ]

Dalam entri kali ini msred nak share tips nak make sure bra kita tak rosak kalau kita basuh guna washing machine.

Mula-mula ketatkan strap bra supaya tak tersimpul dalam washing machine waktu kita basuh. Lepas tu sebelum masukkan dalam washing machine, masukkan bra dalam washing net macam dalam gambar bawah ini. Ini dapat mengurangkan preasure pada bra pad dan dapat mengekalkan bentuk bra yang ada pad.

google
Kalau kita basuk bra yang ada material lembut nacam satin ke, kalau taknak kain satin tu rosak cepat, set kan washing mode pada 'Delicate' cleaning. Tapi yang ini msred malas sikit buat sebab tak banyak pun kain yang delicate.

Kalu kita beli bra mahal-mahal macam kat La Senza, kena lah jaga supaya tahan lama, kan?


15 comments:

QueeN TerataI said...

BELI BRA MURAH2 JER... byk dapat.. hehehehe

Pendamba Mawar said...

baik.. faham2.. nanti sy akan sediakan net tu untuk bakal wife sy.hehe...

pena rozie said...

Pernah buat gak. Tp kalau dah malas datang melanda. X de maknenyer.

eintan nurfuzie said...

HUHUU..INFO MENARIK

Iffah Afeefah said...

scarlet je

Nadzirah K. said...

ooooo :)

Mr. J said...

he.. bab2 perempuan nih lelaki suka baca .. yerlah.. untuk lebih memahami wanita kan kan..


Mr J
http://www.pengeRindu.com

Areliff said...

<--tak pakai bra ekekekeeee

Ct Aja said...

ooooooooo baru tau...

aizadalias said...

yg lelaki extd je nk bace bnda ni..hahaha

cik fadh said...

mak ajar jgn masuk mesin, basuh pakai tangan . sayang..hehe

zahidah seran said...

angin rajin cuci tgn..
kalau rajin sikit guna net tu.
bila malas masuk je tak pakai net.
graf rajin turun naik yg payahni..

Ini Kisah Tia said...

basoh pakai tangan :)

msredcheesecake said...

pm,advance plak...

mr j, ngada la tu

areliff, kalau pakai, msred pengsan

aizad, ngada la tu..

cik fadh, rajin tu

aimie amalina said...

huwaaaaaa
baru tawu ni kak
heee
maceh kak!

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno