November 02, 2011

KENAPA KITA JATUH CINTA?

Salam you alls,

Kalau orang tanya kita, kenapa kita jatuh cinta? Apa yang buat kita suka kat pasangan kita tu? Boleh jawab tak? Kalau boleh jawab, apa jawapannya? Kenapa ada rasa cinta kat pasangan kita tu?

Kalau tanya msred kenapa msred jatuh cinta dengan mr bf, msred selalu jawab, 'Entah. Tak tahulah.'

Memang tak tahu kenapa. Nak kata dia hensem, biasa je. Nak kata kaya pun tak. Berpangkat? Pun tak juga. Nak kata pandai, msred lagi pandai dari dia. Kelakar? Pun msred lagi kelakar dari dia.

Tak tahu keistimewaan dia yang mana yang buat msred terpikat kat mr bf. Tapi kat mata msred, dialah lelaki paling best, paling hensem dan paling pandai. Kalau orang lain pandang tak hensem, msred pandang hensem je.

Orang kata, kalau dah suka tempang pun kita nampak hensem. Betul ke?

Orang juga pernah tanya, perlu ke ada sebab untuk jatuh cinta?

- Posted using BlogPress from my iPad

29 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

jatuh cinta?hurm........lebih kepada suka je mula-mula...

..cik gugu.. said...

tp syg x perlukn sebab kan...?

Anum said...

hehehe,.. macam mane nak jwb nie.. hahha

Faaein Talip Roy said...

kalau dah cinta..
semuanya terbaik di mata.. ^^

mizzkechique said...

cinta tu anugerah..=)

Iffah Afeefah said...

xde sbb kak

kdg2 cinte tu dtg n pegi

aReLaN said...

ntah la.jatuh cinta ni tetiba je.tanpa diduga.tup2 dh ske tanpa tau knapa suka,apa yg kte suka ttg dia.klu cinta ada sebab cbe bygkan klu sebab tu satu hr nnt hilang atau tuhan tarik.contohnya sbb dia lawa.tetiba eksiden,cacat maka hilanglah cinta tu sbb kte cnta dia sbb cntik tp skang dia dh xcntik.hmmm

era kecik said...

jatuh cina lagik, lagik lagik ku jatuh cinta,... chewaH~

QueeN TerataI said...

mungkin tak bersebab.. ia adalah anugerah yg Allah bg kpd 2 insan yg bergelar lelaki & perempuan.. kalo bersebab rasanya confirm kita boleh jatuh cinta pd setiap org.. agaknyala.. hehehe

yua said...

xperlu sebab untuk jatuh cinta~

fazrulnoor said...

mssred, try post gambar dia kat sini..nak tgk and nak komen..hahahha

teratak hati said...

cinta itu fitrah manusia,anugerah Allah...

aimie amalina said...

awwww
hehehehhe
sebab tu org kata
cinta ini tak perlukan
sebab
jika dia mmg milik kita
kita pasti akan jatuhcinta padanya =)

Ct Aja said...

cinta itu buta...hihihih

nazirah said...

perlu kah sbb utk jth cinta?
ecehceh brmadah lak
cinta seadanye dia.. insyaAllah kekal ;)

Pendamba Mawar said...

saya pun tak tahu kenapa saya jtuh cinta pda dia

ekabukanmakcikkau. said...

ihhhh comelnya msred ni cakap cemtu hakhak

nurfauzi said...

sebab itu perkare semulajadi.

Zul Fattah said...

skrang ni, xde r rasa cinta kat sape2? sayang kat mak je.

Nizam Ijam said...

alamak...sy x bercinta..hehe

cik Kartun said...

lain orang lain citarasa..kalau same susah tuuu..
s0 masing2 ade pndapat & pndangan ^^,

Nyamuk Terbang said...

kdg2 cinta tue dtg dgn sndri

dhinai adnan said...

Susah nak cakap.....cinta itu ibarat satu rahsia, dimana tebitnya pun susah nak kata

Cik Jannah said...

bagi saya x dak sebab untuk jatuuh cinta.

Tasha said...

kalau da cinta,ssh nak cari sbb..kalau ade sbb mcm x ikhlas je,sbb tu mcm perkara tmbhn je kot

zahidah seran said...

aah ye?
nape cinta encik suami saya ekk.
*garu2 kepala,,,=P

Hariszzz said...

cinta ni macam auto update/upgrade dlm sistem badan manusia. heee...

offtopic- saya dah respon komen awak :D http://scifisaga.blogspot.com/2011/10/anda-perlukan-super-nur.html

aRa ❤ aFiq™ said...

cinta itu buta.. hehe.. mse suka sume ok.. bla da benci serba xkena..

msredcheesecake said...

tak perlu sebab kan? kalau ada sebab, biarlah yang baik2 je...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno