November 14, 2011

KAMU PUNCANYA

Salam you alls,

Msred ada banyak hobi masa lapang atau cara nak menghabiskan masa terluang. Masa zaman anak dara sweet msred menghabiskan masa terluang dan masa yang sepatutnya digunakan untuk study dengan aktiviti berikut....

1. Main PC games,PS2, game snake kat handphone, The Sims. Kadang-kadang pergi kedai game main race car dengan mr bf.

2. Baca novel. Masa sekolah suka baca novel cinta jiwang bila dah masuk U disebabkan main language nya BI, mula belajar baca novel BI dan jangan harap beli cerita cinta lagi. Cerita actioan, adventure pulak.

3. Menulis. Ya msred suka menulis sebab perasan daya imaginasi msred tinggi dan perasan msred tergolong dalam kaegori orang kreatif. Pembaca setia karya msred adalah mr bf itu pun sebab kena paksa baca lepas tu kena paksa cakap best.

4. Sangat suka tengok wayang. Duit PTPTN habis banyak sebab pergi tengok wayang tiap-tiap minggu, Hujung bulan saja makan maggi tiap hari dan bila balik rumah buat muka kesian kat mak.

5. Paling suka tidur petang lepas lunch sebab time ni memang mata masyaAllah berat gila tak tahu berapa ekor setan bergayut. Itu sebab suka ambil kelas pagi je tak suka kelas petang.

Tapi bila dah ada korang bertiga ni, masa msred nak buat semua aktiviti kegemaran ini jadi terbatas. Ashik melayan korang saja. Kadang-kadang rindu jugak nak jadi anak dara balik supaya boleh buat sesuka hati dengan masa kita. 

Tapi entah kenapa, walau macamana packnya jadual harian msred dengan aktiviti wajib msred buat, menguruskan korang bertiga, msred tak akan tukar korang bertiga dengan apa keadaan sekali pun. Msred tetap rasa macam nak mati kalau korang bertiga tak ada. Magic la korang ni. Sayang sangat kat korang.


Note : Iffan, Ian, Iman.... I will always treasure you. 

38 comments:

Anum said...

anak2 adalah segalanya kan msred

Ct Aja said...

terharunya,,,kasih seorang ibu...

Faaein Talip Roy said...

ooo.. inilah anak-anak missred yer.. comel mereka semua.. kirim salam Assalamualaikum pada mereka yer.. [^^,]

hotbabes said...

my nephews yg comel2.. x pe,dapat pahala ma.. aktiviti mse anak dara x bnyak dpt pahala.. huhu..

mama maman said...

ckp la apa sekali pun utk ditukarkan ngan ngan anak.. pasti mama akan tolak sekuat2nya.. mama pilih anak..

Iffah Afeefah said...

nak anakkk waaaaa

sernk kan

pena rozie said...

Mereka memang segalanyer....

QueeN TerataI said...

bila dah ada anak mmg segalanya utk mereka...

eyqa amin said...

anyoyoyoyyooo...
tomey nye ank2 msred!
pnjam sorunkk bole x? eheh :)

cik Kartun said...

huhu cm tu ka??? CK kene enj0y puas2 dulu nie..hehehe

Nizam Ijam said...

heehehee... comel2 semuanya...

EyqaLuvender said...

comel2 anak msred,mcm mama diorang gak..hehe

IntaNBerliaN said...

a'aa betoi tu.. ank adlah sgalanya..

aRa ❤ aFiq™ said...

anak2 msred sama cm muka msred la :)

Nyamuk Terbang said...

tgk wayang dgn main boling wajib untuk NT
hehe

aimie amalina said...

hehehehe
inilah permata hati ibuuu
hehehe
someeeiii!

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai kak..

permata hati namanya tu..

ILA HonEyBuNNy said...

SESIBUK MANA PUN...ANAK SEGALANYA N DI UTAMA KAN.;-)

suka tgk wayang n tido..ehheh

Pendamba Mawar said...

anak tu anugerah.hehe..jom race car jom

aReLaN said...

bila la nak ade anak ek.... (kawen pon blom lg.ngehehe)

NisaAdnan said...

hehe anak msred sangat comel. mcm muka mama dia ^^

novel is my priority. hehe

Eyra Rizal: Your MUA said...

GROOMING CLASSSS!!!!!
NORMAL RM100
STUDENT: RM85 (ONLY VALID WITH STUDENT ID)
DATE: 19 NOVEMBER
VENUE: EYRA RIZAL BEAUTY STUDIO, NO 42-1A, JALAN PAHAT J15/J, KOMPLEKS AUTOMOBIL, SEKSYEN 15, SHAH ALAM
...
HOW TO REGISTER:PM ME
(SMS) 016-2128740 (EYRA RIZAL) OR PM AT (FB) EYRA RIZAL
LIMITED SEATS!!!

SYLLABUS:
FACIAL CARE
MAKEUP TECHNIQUES, TIPS & TRICKS
FASHION, ACCESORIES, SHAWL & HAIRDO TUTORIAL
SHOPPING SESSION
Q&A
AND MORE!!!!

BOOK YOUR SEATS B4 17/11

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Anak segala2nye buat kita.. ^_^

Yatie Awang said...

itu dah pasti...kerana kerenah dia orang lah kadang2 buat kita gembira dan kadang2 buat kita marah...budak2 macam2...

kpah k-poh said...

salam perkenalan dik...
anak itu harta....amanah Allah..

~AmyLiana86~ said...

tu la zaman belajar mmg best..ptptn hbs shoping n makan jer..lagi2 la uitm jimat..tang tidur lepas lunch tu mmg best..heheh

cinnamon.com said...

betul tu setuju sgt2..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

comel nye anak2 sis.. hehe.. xsabar lak nak kawen :)

era kecik said...

hehehe,,suka baca novelnya. era pon suka jugak :)

kerajaan bagik duit tu wat belajar, tapi msred wat tengok wayang.. kalolah era boleh duit tu, era mungkin akan guna duit tu buat beli novel.. hehehe

# era ni memang giler novel. sampaikan mak era pon tak tahu nak cakap apa dah.. hehehe~

Munnafendy said...

ehh...anak msred ada 3 eh? ingat sorang je...heee bestnye..

Ezad Skytech said...

memang agak terbatas nak buat macam2 kan msred..tapi anak2 la segalanya kan...keluar dengan anak2 msred pe salahnya kan..heee~

aleen aiden said...

aaa comelnye..
alin dulu pon suke main game snack.masa tu habeslah henfon akak alin pinjam buat main game.hu3

Anak Wak Mail said...

same la,,suka main game snake tu jugak..hp cikai la katakan masa tu..hihi..

comel anak,,culik boleh??hihi..;P

EpoLįƒ¦Kekunangpelangi said...

Zaman muda dengan aktiviti zaman muda, bila dah tua cara orang tua.
Cepat betul masa berlalu. ^^"

ridhwan ruslan said...

itulah kuasa anak. tgk muka anak senyum aje, seluruh badan bertenaga

Nadzirah K. said...

kasih ibu bawa ke syurga :)

zahidah seran said...

comel semuanya..=)

anak mmg takde galang ganti...

Azzah said...

anak2 segalanya bagi kita kan?

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno