November 10, 2011

BILA TIDUR SORANG LAGI

Salam you alls,

Dulu masa muda-muda, masa belum kahwin, di rumah mak msred ada bilik sendiri. Tidur sorang-sorang queen size bed.

Habit, suka ada banyak bantal. Walaupun tidur sorang, msred suka kalau ada banyak bantal atas katil. Satu letak belah kanan, letak belah kiri. Kat kaki pun ada. Senang nak peluk-peluk bantal. Pusing kanan ada bantal nak dipeluk, pusing kiri pun ada bantal nak dipeluk. Kaki suka letak atas bantal. Kadang siap letak stuffed toys lagi, patung tiger kesayangan msred.

Entah apa yang best pun tahu. Tapi memang rasa selesa kalau ada banyak bantal. Tapi yang pelik, kat kepala tak suka letak bantal. Tak suka tidur kepala tinggi, nanti berdengkur. Ngeheeee....

Lagi satu habit, kaki mesti nak goyang-goyang. Mesti nak goyang, kalau tak, tak boleh lelap (Over kan?).

Tapi bila dah kahwin, dah tidur berdua, mr bf tak kasi letak bantal banyak-banyak atas katil. Dia cakap, kalau terasa nak peluk sesuatu peluk je dia. Hahahaaa..... Malu-malu kucing pulak bila dengar dia cakap cam tu.

Apa habit you alls bila tidur atau bila nak tidur ke?

14 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

kalau sy cam sis gak..

kiri kanan bntal..xpon ada bear..

pastu mmula2 pakai selimut..sok pg bgun,dh kemana slmut tu..

hakhak..

mizzkechique said...

sy sebelum tdr mesti gesek kt tilam kaki smpi la lena.. hahaha...

era kecik said...

huh! best tu tidur ada bantal kiri kanan kan? selesa sangat..

erk, terasa nak tidur lah pulak.. hehehe

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

I pun suka bantal banyak2
Pastu mestu ngan bantal busyuk...
Hik hik hik
Ada lagi bantal busyuk nie...

Eh..
Jemput join my contest ye..
Thanks
http://thrulinzlens.blogspot.com/2011/11/1st-beautiful-contest.html

aReLaN said...

sye tdo atas toto je smpi skang.laki bjg ni mmg xksh pn jnji leh tdo.dlu ats lantai pn dh ok.sblm tdo msti bkk fb, tweeter n blog kt phone.hehehe

oli-go said...

hhahahhaha..mcm2...tak suka bantal banyak2..ade dua je dah cukup..nak tidur kena gulung2 rambut dulu..hahhaa

hotbabes said...

hotbabes punya habit pun peluk bantal tpi sebiji je.. tido mesti mengiring,ke kanan or kiri je.. x leh tido baring mengadap siling or menerap.. hehehe..

Pendamba Mawar said...

hehe...:P malu kite bace ni...lalala


peluk satu bantal je..:)

msredcheesecake said...

Nuyui, cam sama je..

Mk, mesti layan je kan...

Arelan, sempat lagi.. Heee

Hotbabes, mesti nak peluk sthing... Hhee

Nyamuk Terbang said...

bila nk tdur
bntal xleh byk2
kena ad satu ja
haha

QueeN TerataI said...

hehehe kebetulan kot msred.. Queen pun kalo nak tido bantal penuh satu katil.. bila dah kawin ni habit tu xleh hilang gak.. tp dah x sebanyak dulu la.. sbb nnt en. Hubby confirm alihkan bantal2 yg ada tu.. hehehehe lg 1 selimut mesti ada.. x kira la sejuk ke panas ke tido mesti nak pakai selimut xde selimut sushnya nak tido silap2 aribulan x tido smp ke pg..

aimie amalina said...

heeeeeeeeeeeeeeeee!
samelah kak!..ase nak cover abis satu badan ttp dengan bantal..hehe
kat ostel dulu, katil single tapi bntal smp 5..hahaha..mane nak letak x taw..kaki tu pon dok goyang2 ..dodoikan diri...hihii..

alhamdulillah kak..demam dh kebah..tonsil je ada lagi nanah skit2 ha =]

Iffah Afeefah said...

amboi bnyk nyela bantal

zahidah seran said...

tak banyak bantal.
wajib ada selimut.
entah nape suka peluk selimut.=)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno