November 01, 2011

BILA DITANYA SAYA AKAN JAWAB

Salam you alls,


Di tag oleh Cik Hira, Cik Kartun dan Cik Kotak Bulat untuk menjawab 11 soalan. Msred tak dapat kesan mana asal tag game ini, tapi tak kisah, join gak sebab interesting. Siapa nak tahu rahsia msred, sinilah ianya tertulis. Hhheeee..


Syarat tag game ini adalah...


1. You must post these rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.


Mengenai msred...
1. msred cuma nama maya
2. separuh baju msred dalam almari kaler merah
3. claustrophobic
4. belajar berenang tapi tak lulus sebab takut air
5. tak suka nombor
6. cheese lover
7. suka cerita horror dan action
8. pernah bela syrian hamster
9. pernah kena gigit dengan syrian hamster, kena ambil injection untuk elakkan jangkitan
10. darah jenis o+, darah donnor
11. tak pernah derma darah, penakut.



Cik Hira tanya sebelas soalan ni....
1. Ada teman istimewa? Kenal dimana?
Ada sorang. Ngegeheee.... kenal kat sekolah menengah kat shah alam.

2. Perkara lucu yang pernah dibuat?
Pertama kali pergi rsya haji kat rumah mak mertua pakai jeans dan t shirt. Semua orang pakai baju kurung. Masa tu raya haji dekat dengan Christmas. Msred kena perli, sambut raya haji ke Christmas ni....malu. Ada yang lagi malu, tamau citer.


3. Majlis perkahwinan impian?
Dah buat sebelum ni. Tak kisah sangat majlis macamana, janji ikut syarat.

4. Perkara yang nak sangat buat tapi tak ada peluang?
Nak join advertising company.

5. 5 benda kesayangan?
Handphone, digital camera, i pad, my memories and my loved ones trust.

6. Blog Cik Hira perlukan perubahan ke?
Honestly, msred suka blog Cik Hira yang ringan dan tak penuh dengan widget yang tak perlu. Header kot kasi cute lagi.

7. Perkara paling sweet pernah bagi or buat untuk pasangan?
Present yang boleh bukak hanya lepas sembilan bulan sahaja.

8. Impian yang masih belum tercapai?
Berada di landasan yang betul, seperti yang Dia kehendaki.

9. Pengguna talian apa?
Celcom.

10. Suka kanak-kanak?
Suka sangat, pernah berangan nak buka nursery.

11. Something to say to Cik Hira after being tagged?
Thanks sudi tag msred. Teruja. Seronok rasanya jawab soalan ini, rasa macam artis kena interview pulak. Hehheee...


Cik Kartun tanya 11 soalan ini pulak,
1. Asal mana?
Selangor

2. Anak nombor berapa?
Sulung.

3. Nama panggilan di rumah?
Mama... ngeheee

4. Status?
Married.

5. Nama manja panggilan pasangan?
Tak ada nama manja...

6. Hadiah paling bermakna dari pasangan?
Cincin kahwin.

7. Perkara tak boleh dilupakan?
Tukar status dari cik ke Puan, then ke mama.

8. Perkara negatif dan positif dalam diri?
Positif, tak suka bermusuh atau bergaduh. Negatif, hard to trust others.

9. Kalau putus dengan pasangan, akan berhubung baik?
Harap tak lah, kalau putus juga, tak mahu bermusuh. Tak ada faedah.

10. Buat ape kalau kecewa?
Makan.

11. Sahabat suka dan duka?
Tak ada bff.

Cik Kotak Bulat tanya ini pulak..
1. Satu perkataan gambarkan blog KB?
Panda?

2. Pendapat tentang entry KB?
Interesting.

3. Percaya tak iklan sabun kat TV?
Percaya seadanya...

4. Maharaja lawak mega tak best?
Msred tak tengok pun... tak tahu lah best ke tak.

5. Kalau kena hidup kat pulau seumur hidup, 3 benda yang akan dibawa?
Sorang je ke KB? Msred tak boleh tinggalkan anak2. Mati msred nanti.

6. Tips dapat ramai follower?
Msred tak ada tips. Msred cuma join segmen atau contest je. Entri kena memenuhi citarasa target reader.

7. Berapa lama nak recover dari frust bercinta?
Msred tak pernah rasa frust bercinta.

8. Pernah jatuh cinta, minat rakan blogger? 
Jatuh cinta tak pernah, minat ada...

9. KB sombong?
Dengan msred tak ada pulak rasa sombong. Ok je.

10. Pernah kencing dalam seluar? 
Pernah...

11. Income Nuffnang sekarang?
< RM 1000.... ngeheheee. Ngada la KB ni...

Soalan untuk mereka yang msred tag....
1. Perkataan atau ayat yang sering anda gunakan?
2. Anda jenis left brain atau right brain?
3. Adakah anda seorang yang setia?
4. Describe yourself in 3 words?
5. Coffee? Tea? Or Milo? Which one is you?
6. Apa perkara paling buruk sekiranya pasangan anda lakukan yang boleh buatkan anda terus tinggalkan dia?
7. What is your worst nightmare?
8. Sehari berapa kali anda gosok gigi?
9. Adakah anda addicted to something? Apa dia?
10. Movie yang paling tak best?
11. If you decide to join this tagging game, why?

Sekarang, msred nak tag...
Zahidah, Queen Teratai, Pendamba mawar, teratak hati, Eyqa, Era kecik, Arelan, Cik Aja, Cik Mimie, Cik Zana, Cik Ayu.  Have fun you alls.

27 comments:

Azzah said...

saya pun kena tag tapi malas menaip banyak2.sempat buat satu je..

Anum said...

anum pun kena tag, x de masa nak jwab lagi

fazrulnoor said...

kecik ati la x kene tag..hahahhaha

aimie amalina said...

awwww
matiklah mimi nak mnjwb nih

akkaaka

maceh akak merah ku cyg!
insyaAllah mimi jawab ye nanti..


aww..dah jadi mama penyee =]

Pendamba Mawar said...

ok msred.. nanti PM jawab sejujur hati ni..:)

ayu zan said...

nak ciumm msred ..tq sbb tag kita...

Munna said...

aduh byknya soalan...ada masa ke nak jwb kalau kena tag ni...hehe

eyqa amin said...

msred!!!!!!!
oready done..meh view cnie :p

http://lifeyqa.blogspot.com/2011/11/bila-ditanya-saya-akan-jawab.html

NM02 said...

aaaaaarrr.... rajinnya

Iffah Afeefah said...

virus tag menularrr

aReLaN said...

nnt dh hbis keje sye jwb ye kak red.kang kantoi lak blogging time keje.heheh

Daddylicious said...

rajin ni nak jawap banyak soalan ...hehe

Zul Fattah said...

haha.. banyak soalan? jenuh misred nk menjawabnye?

Hanis MY said...

comelnya jawapan msred tu..

Faaein Talip Roy said...

hahaha.. jawapan telus tu.. ^^

soalan direct, 'pernah kencing dalam seluar'.. tak menahan.. hahaha. kecik2.. pra-matang.. biasa lah tu kan.. hehehe... lebih2 lagi waktu baby.. ^^

teratak hati said...

dah balas tag..nak nangis jawab soalan..:)

cik pulau said...

kena tag gak sblm ni..
tapi xjawab2 lagi.. hehehe..

ramainya yg tag MR..huhuhu

zahidah seran said...

InsyaAllah saya jawab ye.
Kat kampung ni, line pun tak ok...:))
Thanks for tagging by the way..

zana said...

i'm done! fuh berpeluh ketiak jawab soalan msred... haha... apa pun, best la. =) thanks.

aRa ❤ aFiq™ said...

ara da men bnda ni ai2.. tp da g yg tag.. mls da.. hehe

mohamad ridhwan said...

Story la pasal tikus akak.mcm best aje nak baca (walaupun saya geli sebenarnya)

Ct Aja said...

wah banyak nya..hiihiih, anak segala2 kan.... mekasih ye tag, nanti saya jawab...

QueeN TerataI said...

ms.red tq for tag queen... but not promise can join sbb queen betul2 bz lately.. kalo join pun maybe lambat sikit yer.. sorry ye msred... :(

Hawa Ahmady said...

wah2...!!! menarik..!!!

jom join contest........

http://hawaahmady92.blogspot.com/2011/11/contest-apa-benda-tu-part-1.html

msredcheesecake said...

thanks saiapa yg sudi layan tag msred... siapa yg tak layan pun tak apa, langsung takde paksaan...yg penting have fun..

era kecik said...

era dah jawab soalan msredcheesecake... :)

http://budakkiutmiut97.blogspot.com/2011/11/tag-tag-tag.html

hira said...

uik, banyak bebenor haaa tag tu. hahaha. thanks a lot akak! :D

p/s: saya sebenarnya memang nak tukar header tapi tak kesampaian lagi hajat tu. huuuu..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno