November 16, 2011

THE ADVENTURES OF TINTIN

Salam you alls,

Ceritta action adventure arahan Steven Spielberg. Kisah mengenai pengembaraan Tintin, seorang wartawan dan Kapten Haddock mencari harta karun yang terpendam di dasar laut. Harta tersebut kepunyaan nenek moyang Kapten Haddock. Tapi, macam cerita pencarian harta karun yang lain, mesti ada bad guy yang sibuk cari harta yang sama. Twist nya cerita ini, kita akan sangka bad guy itu cari harta karun tersebut sebab nak kan harta. Tapi tak, ada sebab lain. Apa yang lain? Sila lah tengok sendiri.


Semalam pergi tengok dengan si kecik kiut Iffan dan Ian di TGV Sunway Pyramid. Personally, msred suka cerita ini. Mula-mula ingat meti cerita ini tak best sebab ingat ini cerita untuk budak. Tapi rasanya oarang yang lebih dewasa pun boleh tengok. It's a fun adventure. 3D pun cun. Tak rugi tengok.

Msred kasi 3  1/2 bintang berkelipan.

Note : Ticket ini adalah pemberian Nuffnang dan TGV Cinemas sempena Birthday msred hari itu. Dapat 4 ticket. Dua dah guna, tengok cerita The Things. Thanks again Nuffnang and TGV Cinemas.

15 comments:

era kecik said...

wau! bestnye dapat tiket dari nuffnang :D

bila birthday msred?

Anum said...

itu la anum pun rasa nak tgk ceta nie

KaK LimAh Si SupiR said...

nk tgk jgk lahhh cite ni..hehehe

Iffah Afeefah said...

tak ske la cte gni


erm free tuuu

EZAN IDMA said...

murah rezeki akk

Pendamba Mawar said...

wah bestnye

fazrulnoor said...

untunglah kawan ngan en nuffnang tu

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

Tak tengok lagi TinTin
dan tak claim lagi tiket besday dari Kakanda Nuffnang...
Hehehehe...

aReLaN said...

wow...bestnya dpt tiket free.nak jgk.lmbtnya nk tgg my bday.

Ct Aja said...

wah seronoknya akak dapat tiket free....

Selendang Merah said...

wah seronoknya taniah2..sm x penah dapat pon..hurmm

Anak Wak Mail said...

bestnya,,,tiket free tuu!

Zul Fattah said...

haha.. murah rezeki kak

aimie amalina said...

huwaaaaaaaaaaaa
sonoknyee la akak
mimi dh lame x tgk wayang kat TGV
popcorn nye bes kan kak?

Faaein Talip Roy said...

wah.. dapat tiket free.. best tu ms red..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno