October 11, 2011

TAK PANDANG LELAKI BAWA MOTOR

Salam you alls,

Handsome tak lelaki bawa motor berkuasa tinggi macam ni? Nampak macho tak? Nampak macam hebat saja kan?

Msred pun suka juga tengok lelaki bawa motor berkuasa tinggi, pakai pulak full face helmet. Memang nampak class dan macho. Kalau kurang handsome pun bila duduk atas motor berkuasa besar, pakai jaket rider, mesti nampak macam handsome saja.

You alls suka ke?

Msred suka tengok saja lah. Kalau kena takel dengan mat motor memang msred tak layan. Bukan sebab merendahkan orang yang bawa motor. Tapi msred memang fobia motor. Takut. Walau pun tak pernah jatuh motor, tapi msred pernah kena langgar dengan motor. Nasib baik tak mati ke OKU ke. Syukur selamat. Tapi tak tahu kenapa kejadian itu meninggalkan kesan dalam diri msred. Terus fobia motor.

Pernah mr bf ajak msred dating naik motor. Pinjam motor abang dia. Nangis msred dalam hati. Tak nak. Tapi terpaksa juga naik. Nak jaga hati mr bf punya pasal. Sepanjang masa atas motor itu memanglah msred kecut perut. Bila selamat sampai, terus bersyukur gila. Lega. Tapi itulah first time dan last time mr bf bawa msred naik motor.

Sebab msred cakap pada dia, msred fobia naik motor, tak nak naik motor. Lebih rela susah sikit keluar naik bas atau lrt daripada naik motor. Kalau dia nak ajak msred keluar naik motor lagi, msred tak nak. Muktamad.

Hahaaa..... Walaupun kejam bunyinya, tapi oleh sebab tahap fobia msred nak naik motor itu tinggi, maka terpaksalah msred cakap macam itu pada mr bf. Nasib baik dia tak break dengan msred dengan alasan msred mengada.

35 comments:

Mama Gee said...

Suke juga...tp rs cam gayat je naik motor besar ni...pernahlah naik sekali..tp TZM je..tu pun rs nk melayangg...

I K A :) said...

kite takmau naik motor pun sbb kite takut tayar pancit . kite ka gemokkk :P

BiQa HatmiN said...

pergh best motor tu..hehe msredcheesecake kalau ada nak pinjam..haha


eh , awk di tag...jom
http://biqahatmin.blogspot.com/2011/10/jom-join-contest-header-menarik-pak-joe.html

hafiz said...

naik moto best..cepat sampai..lagi2 time sesak kat kl..jimat minyak..hehe

Anum said...

my hubby memang kaki motor
hehhee
i like

cinnamon.com said...

naik motor..dulu2 la..

:: Mrs.Eady :: said...

saya suka naik motor tapi kecewa sb motor hubby dah kene curi so terpaksa naik kereta!

YanaMIB said...

nmpk stylo bwk moto besar2 nih..tp tgk org tua2 je yg bwk..haha mahal kot moto besar tu kn..pernah 2 kali je nek moto dgn en hubby..bergegar montot..nek 125zr tu je..ngehh~

siti kektus said...

haha. kesian mr. bf msred. :p

tak pe, sekarang kan dah ada kereta, tak perlu fobia lagi dgn motor kan. ;)

mizzkechique said...

suke lelaki bw mtr.. so, kpd lelaki bw mtr besar, sila la ngorat saya.. hahaha

anamizu said...

betol3!! cik ana pon
kalo tgk sape2 bwk
superbike+full face helmet
mmg dok imagine dia
hensem gila babes la!
pd hal tah2 tua kerepot..
hahahaha~
cik ana jenuh gak nek
motor..tp motor ex5 abah
je la..x naik dgn org len
lagi selain abah..hehe




luv,
cik ana

era kecik said...

he he he,, tergelak era masa baca komen cik ana...

tak suka naik motor,, he he he? takpelah nak buat macam mana kan....

oli-go said...

nak ada mto besa sendiri.taknak tumpang org punye..

EyqaLuvender said...

iqa ta rety bwk motor,so mmg excited la kalo nmpk laki naek motor besar...
t da kawen,ary2 nak ajk husband bwk iqa naek motor..haha

QueeN TerataI said...

abg queen bawak moto besar ni.. tgk mmg best la.. tp nak naik mmg takut ler.. hehehe sama la kita fobia sikit naik moto.. gayat.. hehehe

KiMiE said...

haha..baru nak ajak g pasar malam naik moto..

ciK LyndaWawa said...

pakwe saya camtu..suka bawak motor besaf2..erm..bukan penah bagi tumpang pun...dia kata..x baek naik moto berdua laki pompuan..bahaya..erm....

aReLaN said...

nak bawak moto besar tp lesen tak besar lg ni.ade lesen moto kecik je.aish...

Ini Kisah Tia said...

Tia pulak tak suka sebab nampk macam over je ..

Cinderella said...

erm aini dulu pun takod nek motor bile rumah dah xd public transport terpkse jugk la bernikan dri..

hee respect msred pndai jge hti mr bf

Pen MErah said...

hahahaa.. jgn ckp msred. akak pun seram. blm kwen lg kang jd pape susahhhh. muahahahahaaa

aimie amalina said...

suke!
hahahaha
sgt2 suke lelaki yg ada supebike ni
wawwawa, brangan ni kak
heee
ayooo..cian akak
smp cm tukan fobianye
sama la ngan mie
tapi mie eksiden masa kwn bawa moto
tap ttp gak degil bercite2 nak ada boipren or bakal suami ada superbike..kekeke

nurfauzi said...

rasanya untuk hilangkan fobia, kita kena hadapi benda yang kita fobia tu.

cuba la semingu sekali naik moto. pegi kedai runcit, lepas tu balik.

Rtp Farra Arisha said...

emm. arisha pun takut naik motor. bahkan riding motor pun tak pandai =,=. hehehe.

Faaein Talip Roy said...

teringin nak bawak motor besar tu.. huhuhu..

ayu zan said...

dulu sy rider..lama jgk bawa m0t0r..kemana2 bawak m0t0r..ehehe

tapi ex5 la..

zahidah seran said...

kegilaan suami saya motor beso ni..
penah merajuk sebab asyik lebihkan motor dia jek..hahahahaha...

fafa punya said...

tak suka tak suka. kalau skrg naik moto nnt kawin kena naik kereta. Hello msred sayang! dh lama x jumpa :D

aRa ❤ aFiq™ said...

ara slalu dating nek moto jew.. bf xdak kete g.. tp best. suka nek moto.. tapi ara ta taw bwk moto. hehe

Ezad Skytech said...

heee...cuba kalau yg guna motor biasa pakai fullface..siap lengkap dengan baju tu semua..mesti pelik kan...hee..

Ezad Skytech said...

sy lebih selesa kalau motor tu sy sendiri yang bawak..kalau org lain bawak..huuhhh...seram2...

kalau sendiri bawa rasa selamat sikit..hee~

Cik Jannah said...

haa. saya suka motoo besarrrr !

doubleHead said...

"dun because of one rempit,all rempits spoil"..ayat adnan sempit..haha..

fazrulnoor said...

kalau mampu pakai kete, minta la b beli kete..nnt kawen senang. tp kalu dia xmampu lagi, pandai2 la ea :)

~iz~ said...

cik hubby iz ada bigbike...seronok dpt duk belakang..yg x best sakit pinggang wooo..

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno