October 20, 2011

MOVIE : THE THING

Salam you alls,

Hari selasa malam hari tu, msred pergi layan movie kat TGV Sunway Pyramid dengan adik msred. Tengok cerita The Thing.


Pasal sekumpulan saintis jumpa kapal angkasa yang terhempas kat Antartika. Ada satu alien yang yang survive. Alien tu sangatlah tak hensem.

Tipikal. Lebih kurang sama dengan cerita alien yang lain. Alien ni boleh copy manusia dan bertukar rupa menyerupai manusia yang dicopynya tu. Untuk mengelakkan alien tu keluar dari Antartika dan membiak kat luar, kumpulan saintis tu nak tak nak kena musnahkan alien tu, baru boleh balik.


Sempat pergi usha Nokia N9. Memang gempak sey. Tak beli, amek phamplet je buat kenangan.

Apa kesudahannya? Tengok sendiri.

Yang best, cerita ni memang boleh buat msred terkejut 2 3 kali jugaklah. Nasib baik tak terjerit kat dalam wayang tu. Ayu kena kontrol ni, tak boleh jerit-jerit tak tentu arah.



Bintang, msred bagi 3.


- Posted using BlogPress from my iPad

14 comments:

Anum said...

anum nak pergi tgk weekend nie

Zul Fattah said...

tempat saya x de panggung la kak.. copy dari member r.. hehe

KuNanGKuNanG said...

tringin nak tengok citer ni tp xberkesempatan lg..hujung minggu tp sempat tgk 2 mpvie je, libas ngan hijab.

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

Dah tengok gak...
Pegi ngan dua kawan..
Depa menjerit tak ingat..
Abis lengan kena picit dan genggam sepanjang citer tu...
Best!

zahidah seran said...

zaman kekanak minatle cite2 alien ni...dah tua2 ni xminat..=P

Pendamba Mawar said...

ala cam best je..hehe

msred jom join segmen PM
http://pendambamawar.blogspot.com/2011/10/segmen-jika-dia-kekasihku.html

cik pulau said...

tunggu donload je lah...
skang dah tak boleh nak tgk wayang lg..huuuu~

msredcheesecake said...

anum, have fun k... hhee

zul, ok la tu...

kunang2, msred 1 movie je...

Ials, gi ngan pompuan ye? sampai kena cubit bagai... hhee

zahidah, msred suka citer horror, tak kira ape...

cik pulau, nape lak?

iMBobo said...

alien klau hensem pelik lah msred hehe

----- ----- said...

hehe~~...:)

aimie amalina said...

akak!
mimi pon tgk cite dgn adik
grrrrr
a structure kono
ckp jela alien
hahahaa
geram pulak mimi
hehehe


ohh.. lupe
cite GPS iman tu.. owg nye x delah pakcik2 alim cm dasat tu..hehe..org2 nye okeh la..cool dan beragama..hehehee..

siti kektus said...

owh, p ngan adik. ingat dgn mr bf. hehehe :p


cerita omputeh ni kite tunggu don;oad je lah. hehe :)

era kecik said...

msredcheesecake ditag.. hehehe

http://budakkiutmiut97.blogspot.com/2011/10/segment-jalinan-ukhwah-bersama-cik.html

Redbloodsnow said...

lamaaa zie tak tgk wyg :(

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno