October 16, 2011

HARI INI MAIN KERETA

Salam you alls,

Seperti weekend yang lepas,walau macamana penat pun msred tetap akan cari masa untuk bermain dengan si kecik kiut. Hari ini msred ajak si kecik kiut Iffan dan Iman main kereta. Tapi sebelum boleh main, si kecik kiut Iffan kena belajar dulu. Belajar apa?

RA RI RU
SA SI SU

Belajar mengeja. Tengoklah muka dia tengah mengeja.


Lepas si kecik kiut Iffan belajar, tak lama pun 15 minit je, baru boleh main kereta. Tak tahulah apa yang seronoknya main susun kereta tu. Msred layan je.


Waktu macam nilah msred suka berbual dengan Iffan. Tanya dia suka buat apa? Dah besar nanti nak jadi apa? Suka kaler apa? Esok nak buat apa? Borak je apa-apa. Janji msred berbual dengan dia, supaya Iffan tak rasa malu nak bercerita apa-apa dengan msred. Supaya dia tak berahsia dengan msred bila dia besar nanti. Lagipun, boleh merapatkan hubungan mama dan anak.



Si kecik kiut Iman juga sebok nak main kereta dengan abang Iffan.


Note : Pada Mr Hensem yang nak join bloglist msred, klik sini yea.

16 comments:

Pendamba Mawar said...

dik, abang datang nak join main boleh tak.hehehe..:)

kaya tol msred beli bayak kereta untuk dia.hahaha

msredcheesecake said...

PM, msred mmg kaya... kaya duit syiling... heee

maya anis said...

comel..je :)

Iffah Afeefah said...

Iffan kwn ngn kak iffah nak?

Rtp Farra Arisha said...

arisha suka melayan anak2 kecil bermain. celotehnya bikin kita gembira sepanjang masa..iya kan?? hehehe.

iffan and iman cute :*

cik pulau said...

wohooo.. banyaknya kereta..
nak satu bolehh..
ekekeke.

Dhinai said...

Untung anak anak sekarang ye...kecik kecik dulu susah nak merasa main mainan macam tu....kalau adapun main kereta yang dibuat dari kayu je....huhuhu

Cik Tetra said...

budak laki mmg suke main kete kan..cam anak sedara sy..hikhik..
wah da pandai mengeja daaahhh.. :)

fRaMe+LenSeS said...

Setuju. Secara x lgsg bl kita rjn bbual ng anak2, mereka pn mkin petah bkata2,.

Selendang Merah said...

macam best jew main..nak join gak...comel lah budak2 sy suka.

Azzah said...

nanti besar,taste kereta mahal ni

fazrulnoor said...

banyak kete tu...syok depa main ea..

QueeN TerataI said...

wah.. anak i pun asik main kereta kecil2 tue... :)

mizzkechique said...

byknya kete.. leh pnjm x??

oli-go said...

byk nye kete...nak satu..comel anak-anak akak..

msredcheesecake said...

Iffah, meh lepak ngna kitaorg...hheee

Arisha, memang best layan budak ni...

Nadh, ye betul...

Azzah, kena suruh diaorg belajar rajin2 kLu nak kete mewah...

Queen, diajar oleh bapaknya...hheee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno