October 21, 2011

DAH SEPULUH TAHUN BERSAMA

Salam you alls,

Jaket jeans dah berumur 10 tahun. Dah sepuluh tahun berada dalam simpanan msred. Sangat sayang nak buang.


Msred beli masa study kat universiti dulu. Buat pakai pergi kelas. Kalau rasa baju yang msred pakai tu seksi sangat nak pergi kelas, msred sarungkan jaket ni. Kalau rasa sejuk sebab hujan ke, msred pakai jaket ni. Senang sebab jaket ni boleh pakai dengan semua jenis baju. Even kalau msred pakai casual dress pun msred suka pakai jaket ni kalau rasa sejuk.


Masih elok sampai sekarang. Memang tak nak buang. Akan simpan dan pakai sampailah ia koyak memang dah tak boleh pakai, baru buang. Sayang sangat. Walaupun sekarang ni orang tak pakai sangat dah jaket jeans ni, msred tak kisahlah. Pakai jugak. Kalau nak kata out of fashion pun tak pe, janji msred selesa pakai.

Nak letak gambar msred time study dulu pakai jaket ni tapi tak boleh sebab waktu tu tak bertudung.

Note : Gambar diambil di TGV Sunway Pyramid. Pop corn tu msred makan sorang.

- Posted using BlogPress from my iPad


38 comments:

zanafahmi/PB said...

kalau bdn slim selamanya, ok la....akak ni, beli tahun ni, tahun depan dah simpan...hehe..

Anum said...

terbaik msred
sama macam anum, kalau anum sayang sesuatu sayang nak buang, sebab masih elok

!! YaNa YassiN !! said...

alaaah... badan slim boleh lah,.. cam YY yang gomoksss nie, mana ada jaket pun,..

mizzkechique said...

msred msh menten selim gitu...hehe

Marina said...

wah masih muat lagi walaupun dah 10 tahun...

Zana Adieyza said...

mesti pandai jaga barang ni kan.. walau dh 10 thn tapi still guna maknanya barangan tu still elok jagaan msred kan..

nazirah said...

wah 10 thn lama tu ..
lg satu bdan tak naek ek
sbb muat je pakai bestnyeee
kalau cci, la tak taw la lagi
muat ke tak hee sbb nye..
badan cci cpt nek hee ;)

azwa amani said...

1o tahun badan akk mantain lagi lah ek...huhu

QueeN TerataI said...

wah... baguslah msred ni... anyway sya pun masih ada juga baju2 yg dibeli sewaktu belaja dan sehingga hari ini tetap setia memakainya... menten gitu! hehehehe

Farah Hanis said...

wahhhh badan still maintain ye ;) hihi

shazlynn fazlynn said...

ehehehe wah mantap..sama dengan lynn. Kalau tak boleh guna baru buang...heheh ;)

Sufinah Yussof (SY) said...

wah~ dah jadi mama pon gaya mesti curlas lagi. em! betul tu. benda lama tapi kalau masih boleh guna jangan buang. akak kurus je. huhu~ jelez. ngeee~

aimie amalina said...

weewiit!
x pe la kak
ni bru old skool
ai likeee
kalo bende dh suke..dh syg..smp bile2 pon syg
bagus la akak ni
amboi..mkn sume na..hehehehe

Eera Shera said...

pakai je selagi boleh kan..

sedapnye pop corn tu...hehe

EZAN IDMA said...

wah cantiknye jaket tu. tahan lame. cantik msred pakai :) Nak sikit popcorn hehe

Azzah said...

cantik jaket tu dan masih padan ngan msred

Selendang Merah said...

cantik kak...masih elok lagi..baek pakai...sambil pakai sambil ingat kenangan..hehe

zahidah seran said...

masih cantik dan ok..takpe je kalau masih nak pakai.
sentimental value tu...=)

kocix! said...

huyyoo..rugged oww cik misred nihh...

..cik gugu.. said...

wahh bdn sis maintain lahhh~

siti kektus said...

p dating ngan mr bf ea. kite ada jaket jeans tu. tp jenis yg besar gabak punya. pakai waktu tidur di mana suasana teramat sejuk saja. hehehe :)

Cinderella said...

wow lamenyer..erm...suke la tgok jaket msred tu cantik :)

ainie pun nak syg la jaket aini wlpn harge dye rm25 je..hehe

Zul Fattah said...

fulamak.. 10 tahun dah tu.. simpan la kak.. banyak kenangan tu..

Nizam Ijam said...

kenangan x mungkin berulang :)

FeeQ said...

Ada siapa2 yang interested nak jadi Pengacara untuk new Malay food website? Tak ada expereince pun tak apa: http://bit.ly/nAhEBr

aRa ❤ aFiq™ said...

wah.. lame nye.. ara ta ley smpn brg lelame cmni.. hehe.. btw.. ara ta reti header flash 2.. hee

Dhinai said...

Salam...singgah jap.....simple je tajuk ni....pedulikan apa orang kata,sebab itu yang diaorang pandai buat.

cik Kartun said...

pakaian yg kita selesa pakai memang susah la nak buang..kalau dah x muat p0n akn still simpan smpai kita berangan akn muat balik hehehe

Pendamba Mawar said...

kalau da selesa ngan kita memang susah nk lupa.haha

Hanis MY said...

wahh menten selim melimmm i likeee... mrsred suka makan popcorn eh..yummy kan...

nelly said...

wah , slim !

Ct Aja said...

setia pada yang satu...hihiiihh

♥e'in♥ said...

wah.. lame dh baju tu.. mesti maintain sampai skrg..

Cik Tetra said...

wahh..badan akak maintain bguslahh..muatbju lame2 kan.. :)

Pondok Usang said...

simpan lagi... akan jadi sgt rare satu hari nanti...

pena rozie said...

Sampai sekarang pun PR ade simpan jaket kesayangan. Sayang gak nak buang @ bg kat org lain.

fazrulnoor said...

simpan simpn..aset tu

Redbloodsnow said...

whoaa! giler lama ms.red pakai ek. kagum. kalau zie ker....3-4 tahun je pakai kot. pastu bagi kat org :D

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno