October 14, 2011

COFFE MATE MEMANG NGAM DENGAN NESCAFE

Salam you alls,

Msred baru saja bercita-cita nak kurangkan caffeine intake, nak kurangkan minum Nescafe (msred addicted to Nescafe). Tapi bila ada iklan Coffee Mate kat blog ni, ingatan msred pada Nescafe bertambah kuat. Ikalan ni bukan di blog msred saja, di mana-mana blog msred pergilah. Msred kalau buat Nescafe mesti dengan Coffe Mate, tak suka pakai susu pekat. Manis sangat. Nescafe mesti kapel dengan Coffee Mate. Coffee Mate mesti dengan Nescafe.

Asal nampak iklan Coffe Mate ni je, msred teringat Nescafe. Makin kuat keinginan untuk meneguk Nescafe Kaw di kedai mamak. Nampaknya, hajat nak kurangkan minum Nescafe terpaksa ditangguh seketika sehingga faktor-faktor luaran yang boleh menggagalkan rancangan mulia msred ni berada jauh dari blog msred.

Note : Tadi breakfast dengan Nescafe Kaw panas. Memang layan.

19 comments:

mizzkechique said...

dh kurang minum nescafe.. hurmm

yua said...

my favourite...

rara pinkmafia said...

saye pon mcm akk.tp skrg ni dh kurg sket dh.xaddict sgt sbb nk kurg kan kaffein.hehehe.akk kalo buh coffe mate tu tak yah buh susu ke?

aReLaN said...

tp byk pendapat ckp krimer ni tak baek untuk kesihatan sbb bkn produk tenusu.ingredient pon ade tulis yg coffee mate ni buat dr kelapa sawit.so,i prefer krimer compare to coffee mate.manis ke tak tu atas kte letak byk mne.tp besenya kn klu buat kopi, sye just bncuh serbuk kopi,gula n air panas sket.pastu letak susu trus.lg sedap.huhu

Anum said...

betul2
bagi peminat tegar nescafe memang ngan

QueeN TerataI said...

byk sgt dugaan eh msred nk kurangkan minum nescafe tu.. hehehe seb baik queen x minum sgt nescafe.. sebulan sekali je kot queen minum.. :)

shazlynn fazlynn said...

saya juga kurang dah minum nes..tapi kalau buat mesti guna coffee mate...tak perlu guna susu ;)

hira said...

nescafe tak elok untuk kesihatan. huehue

Bro ahmad said...

dengan kopi pun boleh..tak semestinya wajib letak nescafe hahaa ok, serius bro selalu buat..tak best kena taruk gula sebab krim ni tak manis..lemak2 je

aizamia3 said...

dulu ai cukup suka dengan coffemate ni tapi sekarang dah kurang dah.. boleh ketagih jadinya..

cinnamon.com said...

saya tak boleh langsung minum nescafe..degupan jantung saya akn laju..mcm bru lepas berlari 400m

oli-go said...

kalau dapat nescafe ice kaw..mmg syokkk..

..cik gugu.. said...

x bule telan nes ngan kopi ;(

~iz~ said...

iz memang xleh minum nescafe...sakit kepala...coffe mate tu leh masuk kt air lain x..hehe

ziraziz said...

coffee mate ni minum ngn kopi lg sedap tau :P..sbb sy x minum nescafe...

fafa punya said...

msred byk update! tak sempat nak ligan...kebetulan baru minum coffee mate td..hehe

ayu zan said...

xbape b0le kafein byk ni..tp teringin la plak nak minum..

msredcheesecake said...

rara,takyah, tapi akak bubuh gula sket...

msredcheesecake said...

arelan, yeke tak elok...

cinnamon,nape leh jadi cam tu?

zira, nescafe tu kopi la, nescafe u jenama...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno